BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, August 13, 2014

NEw life vs.2

Assalamualaikum ..

Hai korang..ade ke orang nak baca blog i ni? bapakkk besawang.. last post tahun lpas..muahahaha ma niu laif katanya.. bapak pemalas nak update kan.. tapi in shaa Allah azam baru..nak selalu update blog.. ni ape ke peliknye azam tgh2 tahun..haha sesuke hati iollss laa.. hihi

so..hmm paaa cita?

citer first of kos la pasal kahwin.. iolls dh jadi isteri org.. alhamdulillah..dah nak masuk 4 bulan.. bahagia tak?? bahagia sgt sgt!! gaduh2 tu biasela.. 

skang ni dah menetap kat sabah ngan hubby..hubby apply mintak posting ke sabah & alhamdulillah dpt.. dannn alhamdulillah dh lengkapkan sume subjek kat ukm.. tinggal nak proceed ngan pembentangan thesis je kat umt bulan ni.. hubby nak ekot tapi ak tak bagi.. sebabnye nak jimat kos.. ak g berempat ngan gang lain.. so kitorg sewa blik n kete same2.. dpt la jimat skit.. tiket flight dr kk-kl-ganu-kl-kk alhamdulillah cume dlm rm400 je.. tu pon gune duit sndri.. taknak susahkan hubby ..tiket balik raya ktorg bedua je dah 1k ..nyesal tak beli awal2..tp takpela..no regret..dpt jumpe family suami n balik kampung abah kat johor pun dh ckup besyukur..best sgt.. pgalaman pertama beraya as husband n wife.. takdela kekok.. asyik melantak rambutan durian pulasan sampai demam.. tapi ade org jage time demam.. heee ;))  yg lom kawen tu doa banyak2 ye.. besh dh kawen..ade partner sehidup semati katanya.. leh share macam2 .. bahagia sgt..dpt pakar motivasi, pakar kaunseling, pakar memujuk, pakar mengade2 pon die gak.. hihihi

citer sal kahwin ..nikahnya 16.4.2014.. takde majlis resepsi belah pompuan.. just kenduri selamat right after bernikah.. jemput2 kawan sedara mara .. thats all.. memang plan camtu.. sebabnye taknak bazir2.. n kekangan masa.. bulan 3 submit thesis.. kemas2 barang kat ukm.. jeling2 kolej keris mas.. ntah bila nak dtg lagi.. pastu flight ke sabah 8 Mac 2014.. same date ngan mh370 .. huhu ak nikah 16.4.. ade tempoh dalam sebulan je lg sbelum nikah.. kebetulan dapat interview tuk pgw belia & sukan.. kelam kabut.. rasa nak nangis pon ade.. nasib baik dh selamat.. syukur alhamdulillah.. majlis belah suami pulak 27.4 2014 kat kuala selangor..everythings going well.. penat tapi takpela..sekali seumur hidup in shaa Allah.. 



sekarang rasa bersyukur sgt.. kami bahagia.. ak hepi sgt dapat seorang suami yang baik, penyayang, peramah, pengambil hati, pemujuk.. kalau berjauhan rasa rindu sgt.. dlu sblum kawen takdela nak rindu2 lebih camni.. skang rindu je.. dia pon cakap skang ni rasanya macam jatuh cinta.. hahahaah choii..dh lama becinta lpas kawen br jatuh cinta.. ak? jatuh cinta?tak... cinta tak penah jatuh.. sentiasa atas je.ahahaha sile muntah hijau! 
nyesal tak kawen awal2 dlu..hhahahaahahah choi!!






semoga cinta ini kekal ke akhir hayat
semoga hubungan ini diberkati Allah SWT
alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah








Thursday, September 19, 2013

ma niu laif



assalamualaikum :)

aiyo asyik bersawang blog.. i guess sume org dh tak minat nk ber-blog kan since ade insta.. kuikuikui

alhamdulillah dh masuk sem akhir di ukm..insyaAllah ..dh sem 3.. takmau la smpai sem 4.  isk isk
tp malasnye ya ampun..bertangguh2 nak wat thesis.. takde org nk motivate (padahal alasan je).. ingatkan dh tinggal sorg kat sni bolehla nak wat keje..takdela nak merayau.. takde makneeee ok..takde makne! ngan sorg2 ni gakla ke hulu hilir.. smpai wat muke eksyen.. kalau boleh bw tag kat leher "sorg2 pun boleh survive hokeiii" ... hahahahaha ko mampu?

eh nak cite.. last sem kan punyela blagak taknak dftar kolej..kengkonon nak cr blik sewa..konon je laa.. padahal malas nk daftar.. malas betul engko ni ye ...
skali dtg sem ni nak daftar bilik takde blik dh.. di buang ke blok yg dh lama tak berpenghuni.. blok 15 kolej keris mas.. memule tu nyumpah gak dlm hati.. 'binawe betul ' padahal salah sendiri kan.. jari tunjuk lentik2 kan sikit smbil tenyeh2 kat dahi ngan hati.. tu laaa malassss sgt.. amik ko!

ghupenye bukan i je ...bykkkk lagi spesies malas cam i..ke dorg taktau kene daftar.. i je yg tau tp malas.. ok -___- my fault.. tskkkk

pastu dh daftar blik dapat tingkat 4.. nasib baik ade buah hati.. tlg angkatkan brg..kesian die.. tp sempat lg beramah2 ngan macik2 yg anto anak depa kat blok ni..nasib baik tak sgkut jd mak angkat..byk bebeno mak angkat die tu -__-" 
pastu setel angkut brg g beli barang2 sume.. rumet sy comel je.. kecik2 tapi rambut tomboi ok.. kulit putih melepak.. iskkk putih gileeee! kalah i.. pastu sempat jeling2 tgok bakang bdn die bersih..satu jerawat pon takde.. nak bandingkan ngan sy ni.. iskk apesal tah.. bakang badan ni byk jerawat.. pastu ade la ngadu kat buah ati kan.. skali tu tetibe satu hari die tepon semata2 nak suh try nivea.. die kate tgok dlm iklan nivea bdn model tu bersih kat bakang.. hampesss betol! tu je ok die nk ckap.. pastu tanye die , tu je nk cakap? aah... tskkkkkkk     m[ - __ - ]m  eh melalut dh.. 

haaa sal rumet sy tu.. tp kaannnnnnnn.. walaupun die putih bersih..tp die slalu takde kat blik.. kadang2 je tido blik.. i hetchu.. sy ni kekadang dtg penyakit nye malam2 pndai takut tetibe.. camne tu,, tp besh gak.. sbab bile bangun pagi boleh exercise tanpe rase was2..kalau die ade malu laa.. kang tetibe ngan wat squat die celik mata.. tak ke die pelik.. kihkihkih

amik masa 2 hari gak nak setelkan semua brg2.. sbab nak plih mana yg pakai ngan tak pakai.. malas nak penuhkan blik.. pas dh kemas2 not bad gak aaa sbenanye blik ni.. kalau tak mase memule masuk tu rase nk kua balik..nak cek dpn pintu ade tak tulis 'bilik stor' ke.. ke 'wad terbiar' ke.. -__-

jom2 layan gamba..



ni rak buku kecik2 taknak mampos dh beso nyusahkan ai
sib baik satu subjek je lagi..kalau tak maunye temuntah2 rak buku ni.. :)


hiduk kne kreatif bebb.. takde tempat nak gantung ni gi kedai beli hook ni.. haaa seee.. kreatif tak sy :)



ni katil ai.. walaupun rumet ai slalu takde tp bed-mate ai ade.. comel ..putihhhh lagi uolls.. kikiki
bantal je dh lima.. pastu nasib baik mmg tak disediakan bantal..lau tak enam hokeiii.. (sambil ramas2 satu sarung bantal extra..cisssss)



ni meja study merangkap meja makan, meja solek, meja tempat lepak, tempat berangan dan segala macam lagi la.. eh kepala bed-mate ai la.. ;)


dkat board haruslah ade gambo buah2 hati.. banyakkk buah hati ai tau.. hihihi


sebelah katil sy ade ayat kursi..saye lekat sendiri la of kos..mesti ade nak kata elehhh lekat je tak gune.. eh hellooo baca ok.. lekat supaya stiap kali terpandang trus baca.. ke kalau ade bende nampak hangus trus.. eh?? boleh.. 


buh semua dlm bakul beso.. letak tepi katil.. pastu kalau nak g tandas bw bakul smbil muke eksyen.. pe tengok2.. tau la bakul ai beso.. ni bakul nak g market ok.. ko ade? padahallll cari kat kedai tak jumpe.. maluuuu -___-


jimat ruang.. tapi rase ni tak lamaa ni.. hahahahaha


pemalas kan..haruslah tabur2 cam tu.. feeling cam tabur bunga.. main campak je.. dasarrrr


pemandangan dari tingkap.. tu paper tu lekat sendiri.. sebab tensiii nampak lua.. kang ade org ngintai.. ade ke org nak intai.. taklaa..takut monyet intai ke.. huhu
eh haii vivavooom.. senang nak tgok kete.. parking dpan tingkap blik.. malam2 lau was2 dh kunci ke belom haaa senang keje ai.. smbil picit2 alarm kete tu smbil makan roti.. 


vivavoom lagi .. :)


sumbat segala mak datuk barang bwh katil.. printer, iron, baldi...


anak bed-mate ai.. kembo seiras.. gegurlll gitu


since takde karpet ni la penyelamatnye..cejukk :)


katil org sebelah.. tapi org takde..hihihi :)

dah habisss kemas sume.. rehat2 mandi n landing atas katill borak2 ngan bed-mate.. manje..siap baring2 atas ai lagi.. ko hado???


sekian... :)

Tuesday, August 20, 2013

thank you skinz infinite



Assalamualaikum ;)
selamat hari raya ..kalau ada salah silap saya, sepuluh jari saya hulurkan.. no! bukan nak mintak duit raya..tapi nak minta ampun dan maaf... maafkan ketelanjuran jari yang menaip, akal yang berfikir dan kata yang menikam.. gituuu.. 

dah lamaaaaa bersawang blog ni.. punyela pemalas.. duk rumah macamkan raja..bukan anak raja..RAJA ok..hihi pemalas gila.. jangankan mak mentua tgok tak hingin..mak sndri tgok pon konpius hingin ke tak hingin..gituuuu hahahahaha mampos..kutuk diri sendiri.. 
sebulan honeymoon di rumah sndri.. ber-patner-kan bantal kabu, tilam empuk.. haruslah partner nye bantal..tak kawen lg.. hihihi 

lately tgok traffic blog ni berduyun org masuk sbab post skinz infinite yang lepas.. 
sebenanye dak tak pakai dh skinz infinite skang ni.. dh tuka g brand lain.. tp still skinz banyakkkk membantu.. sangat berkesan menghilang jerawat teruk ngan parut2 zaman degree dlu.. 
sampaikan ade kwn2 uum yang still contact smpai skang tanye2 pkai ape.. nampak bebeno muke aku dlu teghuk ye.. dh nmpak cam pgoto pun ade gak dlu ngan muke bejerawat kiri kanan.. stress.. tapi alhamdulillah.. dengan IZIN ALLAH SWT akhirnye berjaya gak.. berkat usaha kakak aku la tu dok laa suh ak try.. walaupunnnn skinz infinite ni target die tuk 25 years and above.. apedehalll.. hihihi

tapi pakaila konsisten.. ak ase yg banyak membantu die nye cream cleanser, toner, serum ngan night cream.. ak pkai konsisten dlu..mmg berkesan ilangkan jerawat.. kedut ak tak sure..sbab ak tak bekedut lg..kihkihkih

ak rasa sebenanye mane2 produk lau pkai konsisten insyaAllah berkesan.. kakak aku cite baru2 ni die teserempak ngan sorg gadis (gadiss gituuuu..hihihi).. muke die sgtlaaaa bersih.. macam gune camera 360.. punye la perumpamaan...CAMERA 360 okkkk... bile die tanye pkai ape.. relax je die jawab.. pkai safi balqis je.. trus akak ak dr pkai wonder glowwww-sgt tukar g safi.. boleh?? 

ak pon cam excited dup dup dup je nak tuka g safi balqis..pkai one set.. suci dan halal.. dan2 suci dan halal kan.. penangan camera 360..hahaha
bile p'k balik punye tak tebal muke akak ak smpai g tego ntah sape2 semata2 nak tanye die pkai ape.. mmg hebat aaa ..hahahaha kalau ak ggt jari dr jauh je la.. pastu bile dekat buat2 tak nmpak..padahal nak je tanye..tp malu.. hihihi

ak wat entry ni sebenonye sbab td bile belek2 hp jumpe gambo lama..jerawat merah2 itam .. trus terkedu sebentarr.. dasyat gak eh ..huhu alhamdulillah zaman muda mudi jerawat dh berlalu..

beberapa minggu lpas abeh blaja kat uum..
 balik umah abah dok perli2.. banyak nyamuk ke kat uum.. -_-""



selepas 


alhamdulillah..bende baik kite kongsi..
lagi satu tips.. beli la banyak2 serkup kepala @ anak tudung @ skaf rambut atau apejela namanya.. bli berpuluh2 pon takpe.. sbab kadang2 yg wat jerawat tu sbab kite pakai serkup berkali2..
sape area bangi silela ke warta bangi tu.. rm10 dpat enam helai.. haritu ak borong trus rm25 hengget..dpt 15 helai.. tp skang bile kira balik.. agaknye 10 pon tak smpai.. ade hantu serkup agaknye kat umah ni.. hi hi hi

Thursday, May 23, 2013

dear diary ;)


assalamualaikum ...
nite u'ollss

pe habaq?sihat ka.. ewahh tuka slang plak..jd utara naa.. awat..che' dok utara tiga tahun naa.. jgn ingat che' tak gheti cakap utagha.. mai pekena nasi kandaqqq.. hahaha

eh melalut plak..blum ape2 dah melalut.. hehe sorry.. lame tak update.. 
hari ni ak pose.. malamnye dh siap beli burger tuk sahur..but then guess what happen? i woke up at 5.45 am.. melompat.. padahal dh bangun 520 tp jari laju je tekan dismiss.. syabas.. hebat..hebat permainan ko.. smbil berkata kepada syaitonnn.. hehe 

kalau bangun 545 tu sbenanye sempat je lau nak ngap burger..alaaahhh burger..pe dehal..tige kali ngap habes.. sbab tedesak laa..kalau normal tige kali ngap tu harus ak heret bdn ke klinik..kot ade gene dinosaur ke..kannn.. :)  eh cite sal burger.. patutnye smpat je nak sahur burger..malangnye burger tu kat blik kwn ak..mek an.. kol2 tak angkat..ni sah tido lena..ke hp dlm gua..hehehe gurau je mek an naa.. g ketuk pon tak seda gak.. maka #larigoyangbontot menuju ke loker mkn yg heaven..tapi oleh kerana mamai dh taktau nak mkn ape..maka ak pon makan chipsmore n wafer gardenia coklat.. amik collagen catalyst n vco due biji minum air sebotol beso.. 1.5L.. hebat tak...hahaha
minum non-stop.. lpas tu #larigoyangbontot g tandas.. buang air.. kekeke
mek an bangun jam 614.. kesian mek an..tak sedaq langsung.. tak saho pon..dok ngadu laa lapaa lapaa..

pagi petang ak berkampung kat pusat sumber fakulti eko.. mule2 semangat gak..lama2 boring..tgok kiri kanan takde org..kua kan senjata.. snap snap snap.. hahaha i is malu.. tu yg gmba idung atas tu gelak sakan.. sebab kantoi ngan mek an ngah amik gambo tak senonoh.. dah la pose.. haippppp! tu dia muke mek an.. monyok..lapaq ka mek an.. sorry.. dh kol dh ketuk tp ang tak bangun gak..kang kalau ak masuk dr tingkap ko pengsan sepuluh kali plak..hehehe 

alololo suci je muke pose..cube tak pose..macammmm.. haaa 
mate kalau boleh nak tetutup je.. yg tak tahan tu bile nampak mesin air tu laju2 kua kan wallet nak beli teh bunge..knape teh bunge pon tak tau.. sbab tudung kale kuning kot.. skali nak beli br teringat.. oh demm u.. knape tak dh minum baru teringat.. haippp!!! dosa.. tak baik2..ni sume syaitonnn

after 2 minggu pakai sabun vco + bird nest muke dh smakin ok..parut jerawat kurang skit.. tp jerawat ade gak tumbuh.. n muke cam gatal2.. taktau la lau effect ke ape..tp tak suke la bau die..kuat sgt..dh cam rase sapu gel rambut laki kat muke.. ;( tapi so far ok la..puas ati.. hehe

petang td aku n mek an bebuka kat restoran anje nasi briyani gam johor.. marvelous.. siap terserempak ngan dekan fac lagi..hahaha yg penting kenyang.. balik blik solat pastu tetido..ni dh bangun balik trus teguk coffee..glup glup glup..kekonon nak wat assignment..tp ni dh konpius..assignment ak ni update blog ke wat report.. haaa tu diaaa la..syaitonnnn

ni tadi ak ngappp..tak abeh..tak leh masuk.. tak yah g klinik..konpem bukan gene dinosaur..alhamdulillahhh...

esok cuti..cuti..cuti.. heeee :)


Thursday, May 2, 2013

hmm..

assalamualaikum ;)

dah lame tak post something kan dalam ni.. bz ngan assignment sbenonye.. perang emosi pon ye gak.. tapi alhamdulillah dh lepas.. bende lepas tak perlu dikenang.. kalau ini takdirnye takpela.. saya tutup mata.. kuatkan hati.. dari kenang benda lepas baik kite lihat ke hadapan.. insyaAllah mungkin ade jalannya kan..
xtau la ape perancangan Allah untuk saya.. ;)

bende lepas tu dh tolak tepi.. tapi kenapa ye ada yang masih takleh terima.. masih nak menganggu.. kata benci tapi masih menagih.. kata marah tapi masih mengharap.. move on la! jgn jd perigi cari timba.. maluu

terasa?sile terasa..
  i know everyhting about u! 

x puas hati..
please leave your phone no in comment box..
 i'll call u.. 
dah tau sebenanye no u.. u tinggalkan nama je pon boleh gak
 just nak makesure mmg awak ke pembaca yg tinggalkn komen kat blog sy.. 
kalau mmg awak, sy kol..nak?
sbab sy mmg dh dpt no awak ..  ;)
takut? g la mgadu.. kekeke

Tuesday, April 2, 2013

dah tak makan dahhh ;)

assalamualaikum

ni kesinambungan dr post lepas..
sal pearl com**** ori***.. sbenanye pas 2 bulan lebih makan bende tu ak dah stop amik dan..x makan dh.. skang ni ade due botol yg lom buka lg kat aku..

knape ak tak makan.. sbab cukup sbulan ak makan ak nye period lambat gile... lmbat sbulan..boleh???uihh takut i.. trus benti..taktau la lau makan die betulkan sistem ape ke..takde la teman gheti bab2 gitu..tapi i is takut so i benti consume.. lagi satu oleh kerana effect makan bende ni menyebabkan pendarahan ape tah sbab kandungan gingko tu la.. n kebetulan ak amik vitamin C Nn c-500 dr cos*** skali.. ak pasan sjak aku amik vitamin c ni ak jd sembelit.. baik2 ak lancar 2-3 kali shari jadi 3 hari skali..  mmg combination terbaik ngan pearl tu la.. pearl plak wat pndarahan.. skali tu ak membuang ngan sembelit tu kuar darah okkkk.. DARAHH... bukan skit.. mengalirrr weiii....meremang ak.. pucat lesi.. ingat pnyakit ape laa.. trus ak benti tak makan dh..

tapi memandangkan ak ade tige botol lg pearl ni ak nak try lg makan maybe dlm due bulan ni..tgok camne..kalau jd camni lagi akan ku campak jauh2  simpan dalam almari.. di sudut paling jauh.. di sudut ruang kamar hatiku katanya... hahahahakkkk tuihhh.. hahaha

tp yang vit C tu mmg ak dh buh jauh2.. taknak tengok dh.. i hetchuuu..  dh byk kali cube memang engko laa puncenyee....

k bai


Monday, March 4, 2013

aku sakit

Petang tadi aku terlena kepenatan

aku bermimpi aku dan seorang sahabat di dalam sebuah kereta
tiba-tiba kereta yang aku pandu terbabas masuk ke dalam gaung
aku melihat dengan mataku sendiri pasir-pasir dan tanah menghempap kereta 
terasa gegaran kuat
sangat kuat hingga tubuhku bergegar
aku menjerit 'ya Allah'
dan semuannya menjadi gelap.. gelap segelap-gelapnya
matikah aku, ya Allah.. matikah aku?
aku belum bersedia
mata ku buka perlahan-lahan dengan harapan yang tinggi ini semua hanyalah mainan tidur
cahaya terang menerjah mata
Alhamdulillah.. aku masih hidup
terima kasih ya Allah

tab di sebelahku aku capai
mencari maksud dan tafsiran mimpi
mimpi jatuh ke dalam gaung selalunya akan menganggu org yang ditimpa masalah dan sedang membuat pilihan untuk masalahnya
sungguh tepat dgn keadaan ini

alunan zikir dari laptop mengalun lembut di telinga
menenangkan hati dan jiwa 
inilah santapan ku sejak kebelakangan ini

lalu aku menangis

'aku sakit ya Allah
kuatkan aku.. bekalkan aku dengan ketabahan 
hulurkan aku secebis kekuatan
semoga aku masih bisa berdiri teguh
hingga waktunya tiba nanti'


'lenyapkan ingatan buruk yang masih menghantui diri'







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...