BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, August 27, 2011

iftar bersama BFF..


grace pun berbuka same2...yang lucunye bunyi je azan mak die dh kol tanye bile nk balik??
haha...sabar ya aunty...










dah lame tak lepak dgn mereka..rasenye ade la hampir 2 tahun..mule2 memang takut kekok sbab dh lame tak bejumpe..tapi oleh kerana kegilaan mental2 yg tak pernah berkurang dari dulu sampai mulut dh rase kejang sebab gelak je..ade je bende nak digelakkan...rindu sgt kenangan sekolah dlu.. kalaulah mase boleh diundur saye nak menikmati kembali zaman2 sekolah dan zaman2 universiti...doraemon,sila hulurkan saye pintu masa..

photoshoot riang raye aidilfitri













posing dengan ketupat, anak buah (ainul) dan noy (kakak saye)...
selamat hari raye aidilfitri,,
semoga aidilfitri ini lebih indah dan bermakna dari tahun-tahun yang lepas...aminnn...


Tuesday, August 16, 2011

kuceng mengawan



agaknye skang ni musim kuceng mengawan ye dak??asyik dengo bunyi kuceng je td.. tetibe teringat memory lame mase zaman2 skolah dlu..dok hostel so every morning tu warden akan berucap dok noneng2 sal pe taktaw..ade je la tak kena..yg warden ngah noneng2 kat blakang warden tu ade spasang kuceng tengah mengawan..mak aiihhh..lucu gile..dahla kebetulan mase tu warden tu ngah melenting...imagine aa wardennye marah2 tapi kat blakang die ade kuceng tgh mengawan..hahahaha muke sume dah bekerut2 cam tgh meneran..hahaha tak tahan..lucu hokeyy..tolong ketawa sampai berguleng2 ye..kekekeke

ok..dah jam 12.51am tapi en.busyuk still tak balik lg..ehh bikin hangin laa..dah nak jam 1 pagi tak balik2 lagi..hmmmm....org risau die balik malam2..huhhh kecut hati saye lame2...

nasib baik la ade majalah yg baru dirembat tadi meneman..takdelah bosan kot..tapi nonsense laa...baju raya ntah hape2..hahahaha kalau sape yg tengok konpem tertanye2 ade ke org nak pkai baju macam ni..hahaha

ok..td trun ke dapo cadangnye nak wat telur kukus..nak wat dengan roti..sedap2 je dah kukus dalam seminit dalam oven mak kate ' adek..ni ade soto..taknak makan ke??'.. *__* alaaaooooo,,kalau tau awal2 tadi tak wat telur kukus ni..tapi takpelah..nak gak try wat..first attempt maa ...hahaha instead of kukus 5 minit aku g kukus 8 minit..bile dah kua..mak aihhh..dah sedikit pejal..tapi sedappppp..ase cam sup tauhu telo k...ok..sangat excited ... haha


telur kukus yang dah jadi cam tauhu telo..eheh

sebenanye soto pun di lantak jugak..hehe..tak hengat~

alhamdulillah...bersyukur sgt dengan rezeki dikurniakan Allah s.w.t



hasilnye
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
licin...heeee ~ erkkk..alhamdulillah






Monday, August 15, 2011

hari..hari..harimau ;))


hari ni semuanya tak kena. hati panas. kaki rase nak tetanggal..macam mane la tak rase nak tetanggal kalau hengkau pusing one borneo tu tak hengat donea.. ditambah lagi dengan en. busyuk yg tak mengangkat kol saye.. mule la hati risau.. ye laa kite risau kotla ade hape-hape kan.. bukannye nak bgtau dah sampai umah ke lom.. dan time tu jugalah syaiton meniup api syak wasangka yg bukan-bukan ..(eh~ bukanke bulan pose syaitan di ikat... okehhhh jgn nak salahkan syaitoonnn...)..ok lupekan jerlah..dah selamat sume..alhamdulillah...

bile terpandang application PT(taktau la PT tu stand 4 what.. sape yg gune android tu tau kot..) PT ni application khas ntuk pompuan je..kalau ko lelaki tapi every month ko dtg bulan silekan la gune hahahahaha..ntuk menentukan waktu subur,seswai ntuk yg merancang..dah tu yg hengkau gune watpe..hengkau dh kawen ke..? kehkehkeh sebenonye ade gak gunenye ntuk yg bujang..leh anggarkan next period kite... oh~ patutla emosi tak stabil..ghupenye 16hb ogos adelah hari pertumpahan darah..no wonderlaa...hahaha..

16hb hari tumpahnya darah.. hukhukhuk

petang tadi terlambat berbuka puasa..gara-gara asyik membeli belah..shopping raye...sekali beli tu haaa..tak hengat~ bile tengok jam ..mak aihh dah jam 6.40pm..padahal waktu berbuka around 6.30pm camtu..pastu cecepat cakap kat mak.. 'mak..kite telan air liur banyak2 je laaa...' haaa boleh??hahaha taklame pastu en.busyuk kol.. haku pun mengadu la yang kami tak bebuka lg...ghupenye satu kepala.. 'eh yang..cepat telan air liur banyak2..hahaha' patutla boleh masyuk..satu kpale ghupenye eh kite..haha

pas settle sume cecepat menuju ke the chicken rice shop...(sambil mengikut rentak..bukan sekadar nasi ayam~) ohh tak sangke tejumpe si comel qilut di dalam..hehe

haruslahh pic ayam yang paling besoo.. ^_*



eh yang ni ayam jugakke??
lengan je yang macam kepak ayam??kaki macam ape??drumstick??haha



maka..inilah antara baju raye yang berjaya dirembat
(eh..antara??memang tak hengat~)

dari butik peace collection..memang besh giler..berbaloi..


ini pula pemandangan laut yang berjaya di snap on da way ke one borneo..

rase nak berenti sebentar ntuk mengamati pemandangan cantik
sambil berlari dan tangan kanan memegang selendang yang ditiup angin sepoi2 bahasa
motif?????

p/s : orang kate jgn ye ye bencikan seseorang tu...nanti akhirnye yang tu la jadi besfren ngko..yg hengkau dok kutuk2 dulu tu yang tu la ko kate kawan yang ko rindu.. besederhanlah dalam membenci..ehh boleh??? ^__*




Sunday, August 14, 2011

update!!!


dah lame tak update blog..tetibe angin rajin meniup kencang malam ni..sebenonye malam ni tringin nak wat telur kukus..tapi bile tebace kat web yg pas dh masak kene makan scepatnye trus cancel.. so buka peti ais je nampak cheese yg slices tu ngan darging burger... so tadaaaa...


nyumm..nyummm...
sedap~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...