BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, February 22, 2013

aktiviti ari ni 22/2


Assalamualaikum uolls

salam jumaat.. wahh gitu..dh jam 9 malam baru nak cakap salam jumaat..apo kono eh jang.. 
ehehehe

supposedly pagi tadi ade kelas.. kelas plak dengan dean.. tunggu punye tunggu lect x smpai2 juga.. start jam 830 ..jam 9.30am tapi lect tak masuk lg.. student foreigners pon dh bising.. dorg kata kalau camni dah boleh balik.. hoii kalau time degree dulu tak payah tunggu sejam..kalau lect lmbat 30 minit tu kelas dh sunyi sepi..tinggal cengkerik je bebunyi.. tapi master kot..harus beradab katanyaa...
aku naik la g tingkat 6 g cr kat ofis..skali dekannye takde , PA pon takde gak..
ak g la lari jap g blik prof azman.. nak tanye sal thesis..skali tu lorong bilik lect tu gelap gelita.. tak nampak ape..seriau gak aku..dh la ukm ni agak kertu kann.. kekeke
skali ak sampai kat situ ade makcik dok pegang mop.. bediri depan lorong gelap tu la.. aku tengok dia, dia tengok aku..

'memang gelap ka makcik?'

'takla.. ni blackout nak.. makcik nak masuk sorang takut..lau anak nak masuk sama marilah..kita sama-sama'

camtulaa citenye.. ak pon takut gak la..dah makcik cleaner yg tiap ari bersihkan tempat tu pon takut.. apatah  lagi tuan puteri ..hahaha tengok2 lect takde.. ak bedesup trus kua dr tempat tu.. setel2 hal kat fakulti n terus ke bangunan pusanika nak amik voucher buku..

dapat je voucher buku terus ke alamanda.. g membeli buku kat mph.. tapi mahal la stationeries die..siyess..mahal wei.. aku abehkan dlm 150 voucher kat situ..beli buku n stationeries skit.. plan nak beli stationeries lebih kat popular bookstore.. maka teruskanla perjalanan ke 9 avenue kat nilai.. skali tu tau tak kalau kat popular voucher tu cume boleh beli buku je..kalau nak beli stationeries pon takleh banyak..dlam 10 hengget je.. padahal pen kertas ape sume mmg murah.. hmmm

tgahri dh singgah makan kat nilai 3.. sedappp.. alhamdulillah..lauk pauk memang terbaik.. suke sgt..macam makan kat umah..rindu masakan mak.. ;)

blik dr popular singgah mcd beli set burger beef&egg ..tp tak sedap pon.. iskk sedap lagi double cheese burger my favret.. smpai menjilat kertas katanya.. hahaha

balik2 sampai kolej nampak ade selipar dpan bilik single yg aku apply..wahh menyirap darah ni.. ari tu pegi ofis kata nak mohon tuka bilik kene ekot prosedur.. isnin depan baru tau dapat ke tak..ni dh ade org masuk.. ape kess.. rasa nak tebalik meja den ni haa..marah ni..marahhhhh.. siap ko ari isnin nanti!! ni ke namanya pengurusan cemerlang... ceh!


ni gamba kat 9 avenue tu.. gemuk weii gemuk.. tensi ..
nak kene pkai pb corset balik ni.. tak suke..tak suke..i hetchu!i hetchu!

ok bai

Wednesday, February 20, 2013

JANGAN!!



jangan jadi seperti anjing yang menyalak..                 

assalamualaikum

ade dengar bunyi anjing menyalak tak?hehe  aku dpat comment kat blog aku ni.. tapi sorry la nak published.. komen tak membina.. u can do better than that la honey (sila terasa).. haha
aku tak goyah pon

ade la entry psal hidup ak.. agaknye ada org jeles ke.. ke dia bekas kekasih mrX ke.. Wallahualam
siap cakap mrX tu buaya.. helloo.. stakat cakap die buaya watpe..sile tunjukkan bukti
aku kenal die sape.. better than u knows him.. so sikit tak goyah
tak payah nak dengki sangat.. kalau takde jodoh tak ke mana..
tegur biar berhemah.. bukan camtu.. 
tapi aku tak amik hati pon.. ak ni sape je..die pon sape je..takde sape.. so ko nak menyalak silekan..
mesti die sakit ati..sbab 2 bulan baru aku respon.. haha

ak tak paham la.. ade org dah kawen tapi masalah kawen nak mengadu dkat bekas pakwe.. eh heloo.. dahla  berdosa buka aib suami ko..buka crita rumah tangga.. lagi dasyat ko ngadu kat bekas pakwe.. ehehe
lucu hokei
sile google sendiri cari hukum buka aib ko sendiri.. atau nak lagi afdal tanya ulama..
malu la wei.. kalau kotla ko tak malu, silelah jaga air muka suami..

jangan busuk hati sangat.. kejayaan org buat ko cebik muka. kebahagiaan org buat ko sakit mata. kekayaan org buat ko sakit jiwa.. eh heloo.. smpai bila pon ko tak bahagia tau kalau sikap masih camni..
bukala hati terima org lain seadanya.. tu rezeki dia.. terima dengan ikhlas. jangan dengki.
rezeki kita akan tiba gak nanti..

"orang yang bahagia ialah orang yang gembira melihat kebahagiaan orang lain"

ak pon kadang2 jeles tgok org bahagia..tapi takdela aku sakit hati tgok org tu.. malah ak gembira sebab tgok dia dh capai kebahagiaan ngan cara dia sendiri. macam mana kita cemburu tau sakit hati pon tgok org yang kite penah kenal tau sayang , cubelah ubah perasaan sakit hati tu kepada redha. Satu hari nanti kita pasti bahagia cam org tu jg.. kann?




aktivit hari ini ;)


Assalamualaikum..

cuace kat ukm hari ni mendung.. semendung mata yang klipok-klipok ni.. ngantuk seh.. ak panggil ni 'cuace yang tak membantu'.. haahaha sebab cuace camni buat ak mengantuk n mood lari 100m berganti2.. kekeke

semalam aku melelapkan mata jam 12. 
bangun subuh jam 7am tepat.. pastu jam 740 tido balik.. 
bangun jam 9.30 n tido balik.. jam 11am bangun ..niat nak mandi dh..skali masuk tandas akak cleaner tgh cuci daa... masuk blik lg.. iron tudung.. nak jumpe pak usu & nak ke econsave beli stok makanan tuk satu sem katanya.. hahaha padahal dlm wallet bw seratus je.. smbil tolak troli smbil berfikir cukup ke duit aku ni.. haha cukup sebenanye.. sbab stiap kali nak amik brg yang tak patut hati memujuk "sedo2 la duit dlm poket weii.." tu diaa laa..sebelum masuk taknak g atm.. haaa

skali bile nak bayaq alahh 60 hengget je.. alhamdulillah..
dh beli stok biskut, meggi, sabun, pantyliner, susu.. susu belik pek 600gm je..sbab ak minum green tea.. green tea nye benefits ni lebih kurang ngan susu.. so ok aaa.. ;)

dh bli sume tu g kedai roti jap..beli roti..kononnye nk makan sementara tgu pak usu smpai.. pak usu dr banting.. janji nk jumpe kat petronas bangi yg ade subway tu..
skali tu ngam smpai sane je pak usu dh smpai..
di usungnye ktorg ke Restoran Anje Nasi Beriyani Gam Johor.
dh satu sem aku kat ukm..aku taktau pon kewujudannye.. peghh.. 
tapi bapak banyak nasi die..tekuis2 aku makan.. smpai tlupe nk minum air.. ak rasa kalau aku ingat pon air tu dh takleh masuk dh dlm perut ak.. memang full.. alhamdulillah..
pak usu banje.. heee

ak takde amik gamba..

so ak amik gmba dr blog org lain.. 
hee

credits to : ezyblogger


credits to : kronologi

macam ni la portion nye..banyak tak..?
pasni nak dtg cube mee rebus , mee bandung..  taknak dh nasi briyani ni..membazir lau ak makan.. tak abeh.. teringat2 air bandung ak yg banyak lg td tu.. bebetul tlupe wei.. arap2 pak usu ak tak kecik ati.. heee

balik je blik aku tunggu timing je nak g tandas.. tak biasa mkn byk camtu so mmg dh agak akan ke tandas.. tak smpai stengah jam.. haha
pastu kesian kat member ak yg sorg ni susah nk mbuang ak bagi la dia green tea tu..suh cube..
pastu baru ak pasan.. smbil ak menaip entri ni ak ase dh dkat 10 min die ke tandas.. hahahahahaha

ok.. tu je la aktiviti ari ni.. 
bye

salam ;)

Assalamualaikum..

suka tak green tea? teh hijau? 
ak sangat2 suka ... dulu first time rasa mmg tak bleh telan..rasa macam minum rumput rebus.. haha wahh keji gila perumpamaan.. tapi bila baca benefits dia paksa diri tuk minum.. minum.. minum..
skarang ni dok hostel pon bawa stok green tea ye.. 100 sachets.. terbaekk.. haha

ak taktau la ape effect die kat org lain.. tapi bila ak minum green tea lepas tu mesti ak membuang.. lancar.. kalau sembelit ke minum mesti ok. :)
ak ni jenis manusia yg membuang 2-3 kali shari.. so bile shari tak membuang memang dh tak senang duduk.. haha maka green tea la penyelesaiannya...
cuba la.. tapi tak jamin la korg jd cam ak ke tak.. tapi tak salah kan cube.. 
tapi nk hidang green tea pon ade carenye ye.. bukan semberono je.. no no no

jom.. ak kongsi.. ;)

1. Masak air . Bile dh panas biarkan dlm seminit due baru tuangkan dalam cawan
2. Rendamkan green tea tadi dlm air panas td dlm 3-4 minit (depends dgn jenis green tea tu). Jgn rendam lama sgt.. nanti pahit muke korg gak yang kelat.
3. Bile dh siap bolehla diminum. 

TAK PAYAH TAMBAH GULE. SUSU PUN JGN. xpnah dibuat org ye .. haha

pastu minumla..
nak kulit cantik cam japanese amalkan la..
 :))

Tuesday, February 19, 2013

new semester ;)

Assalamualaikum..

Hai-o.. ewahh hai-o plak dah.. 
aye dh ade kat ukm.. new semester has started.. yihuuu.. result?? alhamdulillah..
thanks tuk sape2 yg ade doakan.. alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah..
menangis woo tengok result..sbab tak sangke subject killer boleh pass.. haha actually paper tu quite ok.. cume ye laa..lect bg tips bace the whole book..then suddenly jd subject killer....gituuuuu.. hahahaha

ok..bende dh berlalu..result dh dpat.. alhamdulillah.. sumenye ok.. ;)
dah 3 hari kat ukm.. mood macam biasa.. tak mai lg.. asyik la teringat sinetron cucu menantu.. 
gile wei..gile.. petang2 je mesti ingat cucu menantu.. ni sume along ngan mak punye penangan laa..
aiyoo..
takpe laa.. study dlu.. cucu menantu tu cume hiburan semata2.. study lg penting.. wahhh gitu.. ayat nak sedap je.. yela..bukan tuk sape..tuk sedapkan ati sendiri.. tapi bile teringat CSI..Law & Order, KBSW, Romantika.. ishhh boleh sentap gak.. bahaya betul hiburan skang ni.. shuhh shuhh pg main jauh2.. sem ni banyak keje.. please don't disturb me.. (sambil cekak pinggang jeling kiri kanan.. )

skarang ni dlm proses nak tuka bilik..sebelum ni bilik berdua.. ngan junior.. sem ni apply blik single.. ntah dpt ke tak.. mudah-mudahan.. voucher buku jumaat ni insyaAllah akan berada dlm genggaman.. xtau nak bli ape.. yg paling penting nk beli stok kertas tuk sem ni & sem depan.. 

malam ni nak g pasar malam bangi.. lama dah tak pegi.. sebulan wei.. ingat nk mkn burger..tp tu planning je.. biasanya 'kita hanya merancang'.. hahaha sampai situ burger jadi nasi kerabu. char kuew teow jd nasi ayam.. mee goreng jadi nasi tomato.. nafsu2.. duit mybrain tak masuk lg.. tp takpe la..duit ade lagi..walaupun sikit tapi cukup.. tak gune duit banyak pon.. just duit tuk mkn pon.. ;)) stok makanan di kala perut menyanyi riang tak beli lagi.. tu tunggu duit gaji masuk la.. heee 

ok la..malam nanti update lain..
selamat tuk semua..

mmmuah


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...