BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, December 23, 2012

senggugut dan putrajaya


assalamualaikum uolss

hari ni aye adalah mood swing..
haktuihhh aye konon..hahaha

aku senggugut ari ni..uolls kate period pain gitu..
eh tak mcam senggugut je kan.. cam hepi je..

haa thats y laa aku nye tajuk entry iolls senggugut..putrajaya tu pesal lak? lek aa.. satu2 k..


meh aku kongsikan petua tuk senggugut...
kalau aku senggugut ape aku wat... 
aku akannnn.....


masuk dalam selimut... slow kn kipas.. tutup sgale punce ksejukan.. 
aku akan pastikan badan aku akan ase suam2 dlm selimut.. heaven ;)

oh sebelum masuk selimut aku capai dlu roti gardenia..
untuk ape roti gardenia?
ak tbaca petua senggugut ni dr majalah remaja.. roti boleh kurangkan senggugut..
so bile aku senggugut ak akan makan roti ni.. aku kunyah kosong je.. sambil baring plak tu.. tak senonoh sungguh.. hoi!!
aku kunyah2 kunyah2 kunyah2 sampai aku tetido.. boleh?? ishh teghok noo..
sib baik mak + bakal mak tak reti blogging noo.. wakakakaka eh ketawa sopan skit  hihihi
pas kunyah2 n tetido bile bangun senggugut suda hilang..
alhamdulillah..
selalunye camni la rutin ak bile senggugut.. 
haa cube la.. cube.. ;)


ni kejadian petang semalam aa.. pastu bile bangun je trus msg kengkawan ajak g pasar malam..
bangun2 teringat kuih tako pavret i... malangnye smalam macik tu ketinggalan bas tak beniaga.. isk ;(

pastu tetibe ade org tu msg suh siap2 nak g jalan2..
aku kbetulan kn g pasar.. so beli la tau fu fa, bubur ayam n beef on stick ke apekajadah namanye.. 

ingatkan boleh la nak makan2 dlm kete bile die amik kat hostel..ghupenye ak kne drive g sg merab jumpe die kat situ.. cess memerap je wap gunung merapi..
dahla tu..sos beef tu tumpah kat kusi blakang.. humm..

kitorg makan2 jap kat kedai makan ikmas ke ape namenye.. eh mmg fail betul kalau name pelik2 ni..
pas makan g putrajaya.. lepak2 amik angin..
syok wei tgok ade family naik basikal ramai2 pusing area masjid n jambatan tu.. jeles seyh..
nak ekot.. ;(

pastu borak2.. cite2 masalah.. planning bukan2.. gelak2..
tangkap gambo.. pastu beboleh memory hp dh full.. 8gb full dgnnnnn gamba je..hoi!!
pastu amik gambo gune hp die.. tp bile dh balik masing2 naik kete sndri n balik ke sarang masing2 (eh tebuan ke apekah ni?) pastu baru aku teringat.. oh daim (coklat daim ye.. think +..haha) gambo dlm hp die.. cess.. comel2 plak tu.. haktuiii  ak suru die whatsapp gambo tu smpai skarang tak dpt.. mmg takkan dpt la tu.. nyampah iolls..

dah la.. i is geram.. ade satu gamba je smpat snap gune hp.. gamba dr tab hodoh.. bukan ak yg hodoh.. camera tu.. hahaha



baju yg same ak pkai g pasar malam.. just tuka slipper ngan heels je.. mak suke.. senang ..takyah nak siap2 bagai.. pastu kebetulan plak matching ngan die pkai tshirt silver.. nak tgok??

jom..



























hakhakhak tuii..harusla feeling istanbul aku datang.. hai awak..
hahahahaha


Thursday, December 6, 2012

campus life

assalamualaikum

it had been 3 months 
my life in ukm is getting better nowadays.. i can catch up my studies.. but still assignmentsss give me headache.. i have to review more and more journal.. i have to learn more econometric test in order to understand the journals... i still confuse with ADF test.. ADF test is still a simple test, yet it take 2-3 days for me to understand it.. oh god.. please help me

my first exam will be on 2nd of January.. please pray for me..

please say this word 
" Ya Allah Tuhan yang Pemurah Lagi Maha Penyayang,, Kau Permudahkanlah Urusan Sahabat Ku in.. Bantulah Sahabat Ku ini Dalam Peperiksaannya Ya Allah.. Ameen.. "

Thanks for your kindness..

Lots of love
Dzara ;)

Tuesday, December 4, 2012

insomnia

assalamualaikum..
selamat malam uolls..

iolls tak ngantuk lg.. 
hoiii.. esok ade klas pg..direct smpai jam 12 tgahari.. tp ak tak ngantuk lg.. menyeksa betul ni..tiap malam ak camni.. pdahal td dh mnum sgeles susu suam.. ape nk jd ni.. agaknye kne minum susu unta.. ke keldai?kambing?lembu.... ?hmmm

takpela.. nak cube lelapkan mate lg.. lau tak dpat gak nk cr tips spaye senang lelap.. payah sgt ak ni nak tido.. kalau ptg2 plak sng sgt nk lelap.. apekehal la ni.. esok ptg ak nk exercise... nk bg penat..bile malam sng ak nk tido.. 

ok aa..
selamat beradu uolls..jgn beradu tenage plak.. 


Monday, December 3, 2012

beraksi umur kau!


"dressing ko ni mesti terikut2 ngan akak ko kan.."

lebih kurang cam tu ayat seorg sahabat aku
fyi ak ade due org kakak..due2 cikgu.. so mostly dressing akak2 ni maybe baju kurung kan..
blouse + jeans.. tp takdela cam dressing ahkak2 umo 30++ .. 
eh even ahkak2 yg 30++ tu pon vouge hokeii dressing dorg..

knape tajuk post ni 'beraksi umur kau!' atau nak lg sedap


source : kimandjason.com

knape??
because i am 24 years old.. and i dress as my age..
adekah aku perlu memakai pakaian yg funky2 so others will assume me as undergraduate student?
should i dress my age?
am i dress to impress others? hell no!

aku tak salahkan sahabat aku tu.. apatah lg nak terasa hati dgn ayat die.. hehe takde beb.. ak malahan suke.. sbab die jujo.. maybe sometimes i should bring her to meet my sister.. mesti ko tkejut nyah.. sbab ahkak2 i dress lg hoverr,, hahaha 

ak suke pkai bende yg simple.. tak suke pkai baju yg blapis, atau shawl yg berlilit2.. skali lilit is fine.. due kali lilit dh rimas.. kalau tige kali lilit wa dh campak itu shawl & pkai bawal lg besh.. pehh

dan bile sahabat aku tu tego aku macam tu aku tersenyum je..sbab aku trus imagine balik camne dressing ak.. hmm.. better gak dr dak2 master yg ade.. ade yg selekeh..ada yg cantik.. ada yg so-so.. mungkin ak di tahap bolehla.. n sahabat ak ni di tahap cantik.. sbab die dressed agak funky.. colourful.. tp tu sume hak masing2 kan.. as long as u being urself.. 

ak suke begaye.. and to be truth my interest is more to fashion.. my ambition is to be a fashion designer.. dah klau nk jd fashion designer taula camne nye tahap begaye.. tp ak tak reti nak dress havoc and stylo .. dh macam   mangsa fesyen plak kan.. kalau nk begaye tu pk due kali..takut nanti sume org pandang.. org pandang tu taktau la positive look or either negative impression kan.. yg penting ak tak suke jd perhatian.. nanti tak pasal2 lari cr toilet pastu buka baju.. kot la ade lubang ke..koyak ke.. smpai camtu.. huii tak reti ak..




ok mostly camni ak ..pg klas pkai baju kurung.. sometimes blouse + jeans.. blouse + skirt.. tudung bawal ..lau rajin shawls.. kalau malas tudung ekspres tu je..senang kje aku.. sarungkan aje dlm kpale..dh..
jd persoalaanye adakah care ak dress membuat kan ak lg tua dr umo sbenar..?
ke sbab spek mate aku..? 
atau muke ak memang matured? eh ni kene wat plastic surgery ni


ok..
nak sambung wat assignment.. 
assalamualaikum :)
guten nacht













Saturday, December 1, 2012

sedih :(

assalamualaikum

mood swing..
nak layan lagu besh jap.. bg feeling kaw2 skit

jom.. kaulah segalanya cover by asyraf yaacob

rindu rumah!!! :((
nak balik.. tension stress..
susah nk bg org paham kita.. asyik kita je nk paham org

ok bai




uum.. ape kes?

assalamualaikum..
hye visitors! ;))


eh sbelum tu nak teriak sekuat ati
GOLLLLLLLLLLLLL!!!!!! i luv u lah mahali jasuli..
aku dr first game mesia vs singapore lg dok bebel kat member aku.. " ni kalau mahali jasuli masuk ni..konpem menang laa.. ngan kunalan belah kiri, mahali belah kanan.. terbaek la"..
eh dah2.. tak agak2 nak cite sal bola.. yg penting dh menundukkan indon ..alhamdulillah..

eh td aku pasan kan live traffic aku ade org view blog ak thru google search.. tau die seacrh ape? pengetua bodoh uum.. aku cam nak tekentut tengok.. (dahla baru mkn doriann..) eh tak bek tau.. apesal kutuk pengetua uum bodoh ni.. pengetua kolej mane tu? habaq mai.. kot i kenal.. hahaha takde maknenye.. biasalah kalau management teruk.. aku pon dh melalui sume tu.. mane2 u ade je citenye.. as long as it does'nt effect our result kan..ke effcet? suke ati ko la labu.. aku dok uum ok je.. even kekadang mmg stress ngan management kat sane.. tp lek je ..dh grade pon.. alhamdulillah..

aku ade sorg lect kt ukm ni.. aku suke dga kalau die beleter.. sbab ape yg die beletiaq tu mmg betol.. contohnye sal barisan mpp yg sebok nk tuntut hak dorg nk bepolitik la bagai.. hoii org undi awak spaye awak tu jage kbajikan pelajar.. kebajikan macam mane? tu dlm kelas ngan krusi meja tak ckup.. komp yg kekadang hang.. alat bantu mgajar tu make sure takde masalah.. bukannye sebok nak perjuang hak hapuskan ptptn.. ptptn tu hutang.. hutang tu bw ke mati.. akhirat nanti akan di soal.. dah hutang bayaq pi la.. nak hapuskan bayaran tu watpe.. kalau nak suh hapuskan ptptn, hapuskan je la..tp org yg dah pinjam sbelum takkan nak lepas camtu je.. aku pon pinjam gak.. inshaAllah skit2 aku bayaq la nanti pas kerja.. 

lg satu sal bas.. sbelom aku dpt knderaan tuk ulang alik kat ukm ni adela dlm 2-3 weeks aku gunekan bas ukm tuk g klas n so on.. sbelum tu alhamdulillah ok je.. tinggal shari sbelum kete tu nk smpai kat aku, mmg pengalaman teruk gak.. takdela teruk gak.. tp pedih..pedih ape?pedih perut.. lapaq sebenanye..
kisahnye camni.. aku ade klas pagi tu..8am-12 at noon.. pg tu aku tjage lambat..so agak kelam kabut.. tak sempat nak bfast.minum air pun tak.. trus g klas.. alhamudlillah bus pagi tu ok.. abeh je klas jam 12 tu aku g group discussion jap.. smpai 12.30.. kebetulan bile aku nk smpai ke bustop dh ade 2 bus ke kolej aku lalu.. aku jalan2 lelaju tp driver die bg jelingan manje je.. sedih boboi!! die lalu camtu je.. aku pujuk hati suh sabaq.. sabaqq.. sib bek tak kenal.. kalau tak.. HAIP!!! jumpe kat simpang!! wahh gitu
aku dok la teperuk kt bustop tu.. dr 12.30.. 1.00..takde gak bus.. 1.30.. masih tak nampak bayang bus.. 2.00.. blum lalu lagi.. takpe sabaq..sabaq.. dlm hati dh menangis sambil cubit2 lengan sendiri..geram.. 2.30..TAKDE LAGI!!!!!! sabaq lagi.. kali ni cubit dgn lebih kuat.. nak nangeh dh.. 2.45 bru bas dtg.. dlm bus pandang luar smbil memegang perut.. LAPAQQQQQ weiiii..lapaqqq.. nak nangeh..kejam tak.. kejam!!! ak taktau plak kalau jam 1-2 lebih gitu waktu driver tu rehat.. skali bus tu dtg nak tige biji bus tau die lalu.. pedihh wei hati..pedih.. bile abg aku kol ptg tu kate nak anta kete aku bebetul bsyukur.. aku bukan manje nak sume tu.. tp bile jd camni aku rase kemudahan tu sume perlu.. bape byk mase aku tbuang wei.. skarang ni mase boleh di beli.. macam mana nak beli? kalau ade kete (kete tu kos ) kite leh jimat mase.. alhamudlillah skang ni pape aku gerak gune kete je..

ok tu je..bye
sape yg kutuk2 pengetua uum tu..sile jgn masuk blog aku lg.. ngeri aku..
kang aku lak yg kene.. aku takde kutuk pgetua uum dlm ni ye..
sile berambus!




Friday, November 30, 2012

Oriyen Pearl Complex


Assalamualaikum..

yuhuu..dah berabuk blog i .. jap eh (amik pnyapu ..bersihkan sawang..........) 
busy weii..busy..busyyyy.. super mak datok busy.. aku ade dlm 3 assignment tak siap lagi..n maybe akan btambah dalam mase yg tdekat.. gile tak weii.. GILE!! kekadang ase nak pecah otak.. ohh tapi org lain tak pun.. aku je.. kenape.. sbab suke bertangguh.. SYABAS! haha ade anugerah tak untuk student suke tangguh wat assignment.. konpem aku menang tanpe bertanding.. eh tapi ade gak due tiga kawan aku leh masuk pencalonan.. haha hebat tak.. mai tampaq muka aku skali!

oh ye.. balik kpd tujuan asal.. aku nmpak dlm live traffic feed aku ade bape org viewers yg masuk blog aku sbab oriyen pearl complex.. yups ORIYEN PEARL COMPLEX.. so aku nak cite-cite skit aa sal produk ni.. kot ade yang nak tau.. kannn.. ade kann...

source : cosway.com

ok..for those yg maybe havent seen this product b4, ni la ghope nye oriyen pearl complex tu.. aku slalu gak membelek catalog cosway yg menggode tu.. asyik2 la tgok produk ni.. mmg dh lame nk mencube.. ye la.. nak gak cantikkan kulit dr dalam kan.. asyik gune produk sapu2 je..ape salahnye try suplemen plak kan.. kebetulan mase aku beli few week before ade promotion.. beli 3 percume empat hokeii.. eh ke beli 4 percume 3.. aku confuse dh.. lupekan je la.. yg penting stok aku byk la.. 
muke aku takde teruk sgt jerawat batu ke ape.. tp still ade gak jerawat laa kan.. n skinz mmg still membantu tok ilangkan jerawat tok nenek sgala tu..tp ye la.. tangan aku ni gatal gak..kadang ade jerawat tu cepat je jari merayap g muke..hasilnye tinggal la parut bagai.. 

dan berkat penggunaan oriyen ni aku pasan jerawat aku dh makin kurang.. kalau ade pon jerawat pasir.. jenis yg kecik2 je.. ade satu ari tu aku dok la mengunyah kacang smpai due bungkus aku perabeh.. esoknye timbul jerawat kat dagu.. beso gak..mmg rase pedih je kalau aku tenyeh2.. tapi ntah camne esoknye pulak dah takde...boleh??boleh?? aku tak bani nak cakap la lau oriyen ni betul2 bekesan.. sbab ade gak 2-3 parut jerawat kat muke yg still tak ilang lg.. kalau betul2 ilang mmg berkat oriyen la tu.. sbab muke aku ni payah gak nak ilang parut2 ni.. 

ok meh aku cite skit sal suplemen ni..
suplemen ni mmg jual kat cosway je lau tak silap aku.. price dlm rm30 lebih kot.. x sure..kne rujuk catalog balik aa.. suplemen ni mggunakan ubatan tradisional ye.. so paham2 la lau ubat tradisional ni mmg ade pantang2 nye kan.. tp pantang biase2 je la.. suplemen kne makan time perut kosong... kalau ase lapa nak makan gak, makanla pil ni sekurang-kurangnye 30 min sblum ko nak makan.. pandai2la nk agak ye..
makan 1-2 kapsul ntuk 2 kali sehari.. dlm satu botol ade 30 kapsul.. tapi aku cume amik 1 kapsul sehari..kenape?? nanti ak g tau..

Ingredients :
sbelum tu yg paling penting suplemen ni dah disahkan HALAL ok.. so no need to worry.. sumenye hanye menggunakan tumbuhan2 asli..

  • Dong Quai : Dong Quai ni herba dlm kategori saderi .. brasal dari China, Jepun, dan Korea. Nama-nama lain bagi dong Quai termasuk Angelica sinensis, Angelica Cina, dang gui, dan tang kuei.. ape manfaat die? dong quai ni di anggap ginseng tuk wanita.. sbab ape?sbab kegunaan die tuk seimbangkan hormon wanita.. nak tau lebih lanjut.. klik sini
  • Lycii fruit : oii ni bukan buah laici tu ye.. penah dga goji berry tak?? lycii ni goji berry.. antara manfaat goji berry ni ialah tdapat lebih 18 amino asid (6 kali ganda lebih tinggi kadarnya berbanding bee pollen), 21 zat galian, 500 kali lebih Vitamin C yg tdapat dlm oren, ade lebih banyak beta karotena drp sbiji carrot, haaa yg ni mesti korang suke.. membantu menyingkirkan lemak!! hahaha 
  • chrysanthemum : Bunga die ni mengandungi beberapa vitamin dan mineral termasuk asid askorbik, beta karotena, kalsium, serat, besi, magnesium, niasin, kalium, riboflavin, vitamin C, dan minyak pati. dikenali dgn keupayaan tuk bersihkan darah. dah dibuktikan efektif tuk mengurangkan berat badan n antioxidant.. awet mude gitu..
  • astragalus : astragalus?sedap je name..cam asparagus je.. ga ga ga eh astragalus ni herba cine gak.. tp byk benefit die tau.. antaranye ... mengurangkan keasidan perut yang berlebihan, meningkatkan kadar metabolisme badan dan membantu digestion.. sgt bagus tuk org yg menderita ulcer perut. Astragalus adalah bahan yang sangat penting untuk menguruskan diabetes dalam perubatan Cina. (ayat copy paste gitu...auwwww)
  • last skali..ginkgo biloba.. antara kebaikan ginkgo selain tuk ingatan , ginkgo gak bagus tuk org yg ade allergy, tuk PMS, org yg ade vertigo (sile google sendiri), strok, darah tinggi, sexual prob, masalah mate (glukoma n sebagainye.. malas nk type sbenonye..) eh macam2 lagi la.. klik sini  dah klik sile type ginkgo biloba n baca sendiri.. ga ga ga  (thanks to anonymous yg komen sal pegaga tu .. sorry atas ralat.. ;) )
oo ok..ak dah bgtau kan kne makan time perut kosong.. ade satu lg pantang larangnye.. penggunaan ginkgo sebenanya akan menyebabkan kecenderungan tuk bleeding.. jd tuk org yang ade msalah pndarahan n sewaktu dgn nye sile la rujuk doktor atau pharmacist dlu ye.. aku taknak tanggung ape2 klau korg ade negative effect dr penggunaan suplemen ni.. jgn nak salahkan aku..aku dh habaq ang.. kang aku tampaq laju2.. nak? untuk yg pregnant, yg akan mjalani pembedahan tak kisahla pembedahan ape pon, n dental procedure sile la jauhi ubat ni ye.. kang tak psal2 gusi bdarah tak henti2.. pengalaman aku? aku makan suplemen ni n ade la kcederaan kat mane2.. ape yg aku pasan mmg byk gak darah kua.. cam laju je darah tu kua.. seram gak..so aku skip ubat dlm due ari..pastu alhamdulillah
oh lupe..ubat ni seswai tuk vegetarian also k.. so for those who only consume vege n fruits only u can take this suplemen too hokeiiii.. hmm ape lg.. oo yg ni pesanan dr aku sndri.. since suplemen ni kind of traditional medicine so byk2 kan la minum air.. tak rugi pon minum air tu.. aku nak tunggu abehkan sebotol dlu br aku buat review naa.. 

eh aku tgh mnunggu hasil dr sorg abg ni.. die br beralih ke skinz infinite.. muke die penuh dgn bekas2 jerawat batu dizaman remaje dlu.. so nak tgk hasilnye.. kne tggu dlm 3-4 minggu aku ase ni.. t aku wat review sal die plak.. 

till then..

assalamualaikum.. ;)


update***..  lpas due bulan aku consume ape hasilnye..? KLIK SINI

Tuesday, November 13, 2012

Berkampungan

Assalamualaikum..

Hari ni dah berhijrah ke selangor pulak.. dari bangi ke johor.. dari johor ke kuale selangor..insyaAllah ari sabtu akan kembali ke ukm bangi.. menghadaplah semule sgale kes ragut,org minyak dan segale macam.. ohh uum..sgt merindukan kamu.. byk keje sgale mak datok keje tgh mnunggu di ukm.. maybe i should start doing it today.. ohh malas..malas..malas.. la la la..masih mood holidayyyy.. durian.. coklat..cookies..eskrem.. ape lg..oh heaven...

Eh jom beli oriyen pearl complex.. beli kt cosway.. ade promotion.. beli 4 percume 3.. huaaa.. oriyen pearl complex tuk kulit.. tuk cerahkan kulit, ilangkan jerawat.. masih dlm tempoh percubaan.. so xtau berkesan ke tak.. eh tapi boleh je kan klau nk try..



Ok.. bai.. haha

posted from Bloggeroid

Sunday, November 11, 2012

jari yang menaip...

assalamualaikum...

dah lame tak update.. malas sebenarnye.. idea mcurah tapi ttu la..mencurahnye trus ke bumi.. insyaAllah lpas ni akan cube untuk update slalu.. hehehe

Tuesday, October 2, 2012

di awangan ;(

❤ assalamualaikum cinta 
❤ wa'alaikumsalam rindu 

dah nak masuk sebulan aku di sini.. tapi still mood tuk belajar tak dtg2 lagi.. habit suke menangguh kerja masih lg tak bleh nak dibuang.. hoii la manusia.. kekadang aku suke tampo2 pipi aku nak bg sedar.. tapi takde effect pon.. mungkin perlu bantuan dr orang lain.. PANG!!!!! (tegolek............)

aku cube nak buang semua habit buruk.. mungkin perlu mase.. dah setahun aku tinggalkan ilmu eko.. SETAHUN.. bile masuk je ukm, every first class in each subject yg aku amik, aku mesti blurr.. tapi alhamdulillah klas2 seterusnya aku dh dapat catch up balik ilmu2 zaman degree dlu.. aku nak ubah mentality aku.. belajar kerana ingin menambah ilmu.. bukan semata2 tuk pass exam.. pas exam ilmu nye sume aku buang.. ish ish taknah dah camtu.. even aku rase master ni lebih enjoy banding ngan degree, aku nk make sure stiap ilmu yg aku baja aku ingat n paham smpai bila2.. 

pagi td aku dengar bunyi kpal terbang lalu..alaa bunyi kapal terbang tuuu.. pastu aku trus rindu nk balikumah.. bile rindu aku tgok board tepi katil aku trus nampak gmbar family.. oiii rindu ;( aku rase ni lg dasyat dr kt uum dlu.. dlu aku dikelilingi oleh kengkawan yg gile2.. tak sempat nk ase rindu smpai tahap meleleh.. hehe rindu kat amy,ana, aie ngan aini.. kat sni aku roomate ngan dak junior.. die wat hal die..aku wat hal aku.. jgn die wat hal aku, aku wat hal die dahh.. kan?? so jom kite tadah tangan n sebut alhamdulillah.. huhu

minggu dpan mek an balik lagi.. tinggal laa aku sengsorang lg.. tpakse g klas HR n pembangunan sesorang.. hoiii bleh mati kutu aku camni..klas 4 jam.. ape nak buat lau ngantuk..cubit la peha sndri.. geletek la pinggang sndri.. nak bg tak ngantuk.. hehehe 

hmmm...

Tuesday, September 11, 2012

empat hari di ukm

dah masuk empat hari aku bernafas di ruang atmosfera yang baru. kadang-kadang terasa janggal. lalu aku tampar beberapa kali pipi kiri dan kanan. mimpikah aku? setahun meninggalkan pen dan kertas, buku dan kalkulator. lalu aku berkata dalam hati. aku kini di sini. tapi kenapa??

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

masih mencari jawapan. belum lagi berjaya di jawab. 


Thursday, July 26, 2012

traffic light and attitude


pic : google's image

assalamualaikum.. happy fasting ;)

salam ramadhan semua.. lambatnye ucap selamat.. maklumlah keretapi tanah melayu .. u olls naik LRT lajuuu.. kehkehkeh

ok lets back to the tittle.. what is the connection between traffic light and human attitude.
budak darjah satu pun leh jawab.. come on la.. hahaha dlu masa kenduri kakak aku belah laki dia kat kedah aku dok gelakkan amy (bff) sbab langgar lampu merah.. tekejut tp at the same time tegelak sbab alasan amy die kate dlu kat tmpat tu takdak traffic light.. even dalam jarak 400m dr TL tu aku dh warn die 'amy..lampu merah tu haaa' tapi still viva yg kami naiki bergerak laju.. hinggakan kereta yg jalan (sbab time tu arah kete tu dtg ngah hijau ) tpaksa memberhentikan kete nak bg laluan kat kami.. wahhh aku tegelak trus.. haha apalaa ang amy.. syukur alhamdulillah kami masih bernyawa sehingga kini.. ;) aku ada share cerita tu kat mak aku.. mak cume menggelengkan kepalanya beberapa kali angguk-angguk, geleng-geleng   :)
then a few weeks after, situasi ketika di Sabah, aku otw ke rumah dari menemani mak ke pasar.. then lampu merah.. aku stop.. aku kusyuk mendengar radio dan ekor mata sempat menangkap lampu hijau di tiang lampu isyarat.. masuk gear jalan tp brek semula..  smbil ketawa terbahak2.. sbab lampu hijau yg aku nampak tu sebenarnye tuk lorong yang nak u-turn.. padahal aku nak terus.. wahh malu nye.. aku tpaksa undur balik kereta.. kereta2 yang sederet dgn aku di hadapan semua tersenyum kambeng melihat kami.. hahaha aku ketawa terbahak-bahak di dalam kereta.. padahal ngah malu rasa nak semunyikkan muka bawah kerusi.. lantas mak berkata ' Tu laaa.. dulu ko gelakkan amy.. skarang ko plak yang wat' dushhhh... mak tembak perli aku  haha tak baik gelakkan org..kan dah dapat balasan.. but still alhamdulillah!!! kerana aku masih bernyawa sehingga kini.. sayang Allah ;)

dan baru-baru ni kakak aku mengadu.. kereta die ada saman tertunggak ..saman langgar lampu isyarat.. n tarikh tu kebetulan time majlis kahwin kakak masa belah kami.. kereta kak aku diguna pakai oleh sedara mara yang datang.. maka merungutlah kak aku sebab yang memakai orang lain tapi yang disaman kereta dia.. pagi tadi aku berbual di dalam kereta masa otw menghantar anak buahku ke sekolah.. aku tanya mak saman tu dah di bayar ke belum.. mak kata dia tak tahu.. pastu mak menyalahkan sistem saman trafik kita.. mak kata patutnye kalau nak saman, samanlah yang membawanya. tapi mak macam mana nak saman si pemandu kalau kesalahan tu detect dr camera.. of coz la no plat kereta yg dia target kan... mak kata tu yang salah tu.. kalau macam tu baik tak payah saman..takyah pasang semua camera tu.. wahh tak boleh la cam tu mak.. saman tetap saman.. camera tak salah.. yang salah attitude kita sndri.. lampu hijau jalan, kuning bersedia tuk berhenti, merah berhenti!! benda ni simple.. im not pointing my finger to him who drove that car during that time.. sebab dorang mesti tak familliar sgt ngan jalan-jalan kat kk ni kan.. but still kita telah diberi kemudahan..kenapa harus menyulitkan keadaan.. peringatan untuk diri sendiri jugak.. sebab aku pon kalau nampak lampu beralih ke kuning , betulkan cara duduk, masuk gear tinggi & broooooooooommmmm...

haha
marilah kita sama-sama berubah ke arah kebaikan
merah untuk berhenti
:)




Tuesday, July 17, 2012

Misteri UUM #PART III

Assalamualaikum

aku baru pasan.. aku sebenanye nak sambung lagi cite sal misteri uum ni.. ye la entri sbelom ni takde la misteri sgt.. hehehe skang aku cite sal yang agak kick skit aa.. sape yg dok kolej bank muamalat 2009/2010 tau la sal story ni.. ade sorg dak pompuan yg dok histeria smpai baring2 atas parking lot blok ap3 blakang tu.. malam tu sbelom die dok tebaring2 tu aku ngah cuci baju dlm toilet.. aku taktau la knape aku slalu ade instinct pelik2 lau ade bende nak jadi.. aku masuk tandasje dh ase seram sejuk hokei.. so aku patah balik bilik amik mp4 aku.. so smbil cuci baju smbil aku dgar lagu.. tapi boleh tak tengah2 cuci aku rase badan aku sbelah kanan kejap2 panas.. pastu sejuk..jap panas.. jap sejuk.. hati pun dah rase nak teloncat keluar.. wahh ayat soo winnci gitu.. hahaha tapi siyes la.. aku mmg dh ase lain.. jantung ni dup dup dup dup.. aku patah lagi g blik panggil rumet aku amy teman aku cuci baju.. baru la ase lega skit.. abeh je aku jemo kain ape sume aku pon masuk blik.. pastu rumet aku yang dak pyshco tu masuk blik..die cakap ade budak pelik kat parking bwh.. nangis2.. pastu kawan die dok men tarik2 lak kat die.. G kate die cam kne rasuk.. kami time tu mmg dah ade krisis ngan G ni.. so aku ngan amy pon cam hmmm..hmmm ooo..ok.. camtu je la.. pastu aku tetibe teruje nk tgok.. aku ajak la amy g tgok..tgok dr koridor je pon.. amy memule taknak..aku pakse gak..aku kate kite tgok dr jauh.. pastu kami p laa.. mase tu dah ade ustaz bekopiah ngan beberape lg org2 yang tak dikenali la dok kat parking tu.. budak tu lak dok tbaring2 atas jalan.. pastu aku dok gelak2 cam lucu tgok die baring guling2 tas jalan.. tapi boleh tak time tu jugak ustaz tu g hamparkan sejadah atas badan budak tu & budak tu trus teriak punye nyaring... aku punye tekejut smapai aku pon teriak gak smbil belari masuk blik.. hahaha imagine la aku teriak n dlm mase yang same mencicit lari masuk blik yg bleh tahan jauh gak dr koridor tu.. hahaha yg lagi lawak ghupenye rumet aku ni tak pkai spek mate.. so dia taktau ape jd.. tp die pon lari blakang aku smbil tanye 'weiii ape jadi..ape jadi".. hahaha ngekngok tul laa... oooo tak smpai situ je.. tak padan ngan penakut..aku g plak blik kawan aku yg tingkap die ngadap parking lot tu.. dok ngintai skali ngan depa.. ghupenye budak tu dh lari ye g tgh jalan lak.. lame gak laa baru die ok.. pastu die kne bwa g satu blik paras bwh.. aku ngan amy ngan G tgok dr koridor atas time die kne bwa g blik tu.. bile die lalu bebetul je atas kpale kitorg yg tgh mngintai dr atas tu boleh tak die tutup mate tapi tgh senyum... pungkok betul.. meremang je bulu roma aku.. dah abeh smpai situ.. tapi malam tu aku langsung tak dpt tido.. macam2 aku dga.. aku dga org menjerit.. aku dga sore org laki marah2.. aku dga org ngah nangis.. ishhh sib baik si G pun species burung antu.. takde la aku takut ngat.. tapi lpastu byk lagi la dak yg kne cume kali ni lebih senyap skit.. die tak jerit2.. tapi2 lalu je kat tangge ade org tgh usung dak pompuan ngah pengsan ngan muke pelik2.. ishhh malang betul nasib lalu kat tangge time tu.. ghupenye mostly yg kne tu dak-dak silat..

ade satu lagi kejadian yg aku bebetul tekene.. ade satu ari tu aku dminta tuk hantarkan 'kawan' aku ngan member2 die g airport.. dorg nak bcuti g sabah... die suh aku datang kolej die (kolej MAS) jam 5 pagi.. 5 pagi tu still awal kat kedah.. kalau kt sabah aku brani ag.. ni kat smnjung.. blom subuh lg... maksudnye aku kne bangun jam 4lebih tuk mandi ape sume.. aku pon wat-wat brani g mandi wlpun sometimes trase cam ade menjenguk dr atas.. pastu dh siap mandi die tanye dh gerak belom.. aku kate tggu jap ..nk breakfast la bagai.. padahal aku takut hokei!!!! pastu aku bace ayat kursi ape sume aku pon bukak pintu, g koridor tgok parking lot ade tige ekor anjing tgh menyalak riang bebetul blakang keta aku.. hoh!!! sudahhhh.... aku balik blik..macam biase.. amy jd mangse.. aku soh die teman aku g kete.. kami g kete halau anjing ape sume.. aku start enjin pastu tgu amy dah nek atas aku pon gerak meninggalkan kolej bank muamalat... cube bayangkan dari kolej bm nak ke kolej mas.. JAUH!!!! lagi jauh kalau ko drive sesorang pagi2 bute camtu.. aku lalu cafe muamalat ade lagi beberape makhluk Allah yang masih dok betenet.. lega la skit..smbil drive smbil pk..nak lalu dkg 5 ke lalu masjid.. walapun kalau lalu masjid tu aku akan lalu banyak dpp lain yg boleh menyedapkan ati aku tapi aku tak sanggup nak lalu flyover kat masjid yg angker tu.. so aku decided lalu dkg 5.. bile lalu je dpan bustop besebelahan ngan klinik ( aku slalu tcium smada bau bangkai atau bau bunge lau lalu situ time senja) ade seorang lelaki tgh berbasikal bertentangan dgn aku.. dlm otak aku " apesal naik basikal malam2.. dah tu ikut laluan bertentangan.. kan bahaya" tapi bile dah dekat aku prasan yg naik basikal tu org tua n basikal die pesyen basikal zaman2 jepun dlu.. kaki aku menggeletar due2 hokeiiii... begegarrrrr... aku tak pandang dah cermin.. kang naya plak bile tetengok org tu dh hilang.. aku pandang depan je smbil kelam kabut cari hp nk kol 'kwn' aku ni... tapi boleh tak die langsung tak angkat!!!!!!!!!!!! mangkuk tingkat jamban!! punye la aku panas.. muke aku dh panas dh.. badan dh gegor2.. aku tak pandang langsung cermin..lalu dpat bgunan canselor lagi laa.. mak aihhh gelap hokei.. aku try gak kol byk kali.. last2 aku kol kwn die..kwn die angkat.. aku sje tanye tu tanye ni... last2 dh smpai kolej mas.. boleh tak time tu die bru nk mandi.. aku dh smpai kt parking lot tu die baru nk mandi.. time tu dh jam 5.. aku nk kua g beli milo dr mesin air tu tp aku takut.. so aku just dok dlm kete psang radio tutup muke gule bantal.. dah nak jam 6 baru die trun.. die blikan aku milo ape sume.. punye la aku bengang.. tapi smpai skarang aku tertanye sapekah lelaki tua yang naik basikal pagi2 bute tu.. aku tak smpat nk perati die pkai baju ape sume tu.. yg aku pasan muke die dh tue n die pandang depan.. die tak pandang aku.. huhu 

tapi nasib baik yg naik basikal tu org tue lelaki..kalau org tue pompuan rambut panjang pastu pkai kebaya merah.. *PENGSAN*


Monday, July 16, 2012

counting days..

assalamualaikum

halluuu.. 

yesterday i did mention to cook spaghetti r8?ainul (anak buah) punye la excited.. favret food la katakan.. cehh actually aku dh tringat nk kua kan minced chicken tu dr freezer sblum g kedai.. tapi telupe jugak.. haii laa semut.. ni sume sbab ngko la ni.. asyik tminum semut je semut jugak yang salah ;)


tadaaa... dah selamat masuk dalam perut pon... tapi agak cair la jugak.. aku gune sos tradisional kimball.. tapi aku campur skali ngan tomato blended... tu yg cair tu.. tp ok je rasenye.. ainul siap makan 4 kali tambah.. aku yg peninn.. ingat nak buh skit tuk sahur nanti.. sbelom tidur akusiap imagine sahur nanti nak mkn spaghetti.. meleleh air liur tebayang.. tapi boleh tak aku tak tesedar langsung!! aku bangun je dh cerah.. hampeh kedonet betul! so takde sahur ye td.. sib baiksblom tido dh metekedarah spaghetti ngan sup.. wah.. lagi mau bising tak bangun tidur padahal sblum tido dh mentekedarah.. kelass ko jah..

td menggigihkan diri naik atas penimbang berat.. 
53.6!! perghh.. tu berat aku due tahun lepas ok.. DUA TAHUN LEPAS...
tahun lepas berat aku 60kg.. wahhh ni sudah bagus.. cukup puas hati..cukup puas hati!! haha

ckap sal weight gain ni..aku dlu mase form 2 berat aku cume 28kg.. mmg sgt kurus laa.. sekeping.. tapi takde la tahap papan lapis tu tu kan.. hehe form 5 dlm 45kg camtu.. form 6 smpai la U 51kg.. kire berat ideal la aku ase ngan ketinggian and muscle aku.. wahh ade muscle.. ;) tapi berat mule naik sjak mengenali 'kawan'.. ye laa.. aku dok kat u tu slalu makan nasi campur.. nasi boh sndri.. kalau makan kt lua pon jarang la abeh yg mkn tu.. tp bile kenal ngan 'kawan' ni.. die asyik banje makan.. i felt guilty whenever i didnt finish it.. make aku pun akan memaksa menyumbat semua makanan itu shingga licin!! wahh.. ye la..aku takut kang die trasee.. die banje tapi aku asyikla tak abeh mkn..membazir la sgt.. padahal die ok je.. aku je yg lebeh.. haktuii..  make dr 51kg naiklah ke 56kg.. dan seterus-seterusnye.. tapi bile dok umah aku rase aku kne wat sesuatu..sbab org asyik tego kate aku dh gemok berisi.. paling aku tak bleh blah ade org kate mcm mak2.. cesss dasar lo!! aku start amik oat,, nestum dan yang sewaktu dengannye.. setengah jam seblom makan aku akan make sure aku dh makan nestum/oat dlu.. makanye we will tend to eat less sbab perot dh ase kenyang.. daripada 3 and half senduk nasi stiap hidangan dan akhirnye menjadi hanye satu senduk nasi saje stiap hari.. stiap hari!! malam aku makan nestum buh la kismis ke.. pastu aku just meratah laut.. tapi aku tak rase tersiksa langsung.. malah rase dap-dap.. haha nestum sgt sedap hokeii.. and bila berat aku dh maintain 55kg camtu baru aku start makan malam.. tu pun makan jam 6 ptg.. sbab aku mgaja malam kan.. so mmg slalu jam 5.30 tau 6 ptg tu dah makan.. and one more thing! aku sgt teruje sbab dh ade shape.. hasil penggunaan corset premium beautiful.. dlu badan aku siyesly macam pembaris..takde shape.. hahaha skarang dh ade.. ;) stok nestum pon dh nak abes.. puasa ni kne tmbah stok laa.. nak sahur je kne makan.. slalu aku amik ngan susu tepung dutch lady.. tapi skarang aku selang seli kan ngan green tea.. kalau aku amik nestum aku tak num green tea.. vice versa,,
sbab khasiat susu same ngan green tea kan.. except green tea ade antioxidant which is good for our skin.. 

ok laa..aku nak smbung tgok movie.. till we meet again..
daaa

assalamualaikum
jage diri, jaga akhlak



cleaning service ;)

assalamualaikum.. 

it had been a few months i didnt update anything in my blog.. dah terlampau banyak sawang.. jgn kan lelabah tarantula, black widow.. spiderman pon boleh beranak pinak dalam ni.. kehkehkeh biase la.. kalau dah namanye pemalas.. org ade blog ngko pon nak ade gak.. ye dok? hehe so here i am today.. doing my cleaning service by updating a new post with an unique sgt laaa title.. haha abaikan!

Now ive been dealing with some kind of infection on my lips.. it makes my lips very dry and it feels like there is a kind of plastic layer on the surface of my lips.. ive try vaseline, honey, butter, and lipbalms from different types of brands.. but still it didnt work at all.. now i just leave it there.. but every night before went to bed ill make sure i put vaseline on my lips.. ans since then i never wear lipstick at all.. instead i use lip balms.. :) things happen for reason right? so redha je laa.. plussss jimat duit.. takyah membazir  duit bli lipstick.. ha ha ha lip balms is definitely more cheaper than lipstick.. ha ha ha ha i loike...


nampak cam ok je bibir i kann.. padahaaallllll.. la la la




and fyi i also had to deal with 'ringworm' on my left arm last months.. wahh matiklaa .. mesti org kate ape kejadah nye budak ni siap tunjuk ringworm.. cam la hebakk sangat ringworm tu..padahal kalau org tau org jalan sebatu jauh dr aku..  ade sesape yg taktau ke ape tu ringworm.. ha ha sile google..pastu jgn dok buat muke keji kat aku lak.. ringworm is actually a common virus among human.. anjing pon slalu dikaitkan dgn virus ni kan,, ha ha nampak scratch panjang tu?.. i got it from my guinea,, kuku die panjang.. mase nak mandikan die lompat atas tangan and tadaaaa... long scratch.. it happens 3 weeks before the ringworm appeared on my arms.. so i did some search form google..some experts said we can get it from our pet too.. tp it still weird laa..sbab before this taknah lah jd camni laa... until one day time tgh mgaja aku noticed one of my studend had this infection on his hand.. worst than i had.. aku cume seketul kecik camtu.. die punye penuh kat jejari.. aku cam OMG.. kesiannye budak ni.. mak die tak ubatkan ke.. tp aku diam je la.. the next day i bought dettol hand sanitizer.. abeh je klas aku tenyeh kat tangan.. perghh lega.. skarang dah kering dah ringworm tu.. (gigih gile aku sebut ringworm  ringworm.. keji gile kalau translate g bm kan.. ) hahaha cumeyg tau sal infection ni cume mak ngan 'kwn' i je.. miahahaha.. ngko gile.. kalau la kakak2 aku tau matikla dia nak pinjam aku baju bagai.. hahaha tapi kalau after this die bace sal ni.. hahahaha well!! takde pon bjangkit kannnn.. so just shut up! 
tp kan pas bende tu dh kering.. aku dok lepak ngan sorg tutor laki ni.. die citer.. dlu time die zaman baja kat kelantan die pon tekene ngan ringworm ni.. and its more worst than u can imagine.. penuh satu blakang badan die... and he said the scar is still there,, dlm hati aku kan " OMG!! ive been surrounded by this virussss" LARIKKKKKK... ha ha ha ha



wahh gile ko jah..
memule cite sal ringworm tetibe kuar gambar spaghetti.. hahaha aku ni ngah ngidam nak makan spaghetti.. 
aku dh beli sume bahan2 nak wat.. skali tu balik rumah yakin je ade pasta tu kan.. ghupenye NAN ADO!!!!!
tensi i tau.. nak kua balik dh malas..
so ari ni aku nak menggigihkan diri nak g kedai cari pastanya.. so till then
bye.. 
jage diri, jage akhlak

assalamualaikum ;)

Sunday, July 8, 2012

jeng jeng jeng

assalamualaikum...

dah bersawangg blog i nie..
hahahhaha

Wednesday, May 30, 2012

Sampai satu saat

Bila sudah menjadi beban
Lalu hati mula terdetik

Bosan

posted from Bloggeroid

Sunday, April 15, 2012

minum semut?

assalamualaikum...

hai.. bertemu lagi di persada seni belogg.. hohoho ketawa ala2 sang santa ..ari ni aku nak bekongsi cite sal semut.. SANG SEMUT..
baru2 ni aku isi tambah air dalam bekas air yg memang aku letakkan dlm blik.. supaya senang,,bangun pagi je terus tonggang ha ha ha

ok..sambung cite.. biasala bile minum tak beradab sopan camtu manelah nak nyempat tgok ade ape dlm bekas air tu.. skali tu td aku nak minum aku teropong dulu dlm bekas air tu.. cehh ghupenye.. hengkau bergumbira di dalam.. sehingga lemas sbab tlampau gumbira dapat kolam air skit punya besaqq... eh tapi pastu aku minum ag.. dh pas solat td br tepikir nak cr hukum minum air yg dh dimasuki oleh sang semut yg gumbira..

skali aku tebace.. kalau kite teminum air yg bersemut gelaplah hati selama 40 hari.. oh no!!! gelap dah hati aku 40 ari.. pasni jgn tanye lau aku tak buka blog 40 hari.. sebab terlupa.. hahahaha PANG sekali..

ehhh..tapi siyesly?? 40 hari.. mak aih.. patutlaa dlu blaja asik la tak dpt dekan.. ghupenye..
dan2 salahkan semut nooo

sebenanye bile semut masuk dlm air, die akan menyebabkan air tu dicemari oleh asid formik whis is a chemical yg akan membuatkan otak kite menjadi lemah.. lemah ingatan.. 
dan2 aku sakit kepala tau.. aduhh.. aku nak gi minum air yg suci.. kot boleh menerangkan balik hati yang gelap.. 

semut.. semut... air lebihan dlm sinki tu ko taknak minum.. air mineral gak yg ko nak.. 
aku smpai tekadang pelik..apekah?? manis ke air mineral ni??..

lain la kalau air kalerpulll kan.. kan semut kan..


unik tak?? kalerpul gitu.. i loike..

sumber : sini

eh..aku nak share satu application.. aku tak sure kalau apple ade.. tp mesti ade tu ghasenye..aku penggune android.. so biaseee... dload dr market je.. application nye ialah...
jeng jeng jeng..

application nye ialah water your body..
function nye spaye kite minum air yg cukup yang badan kite perlukan.. die akan kirekan bape ml air yg kite kne minum based on berat n tinggi kite.. 
kalau tinggi cam aku 159cm n berat 54kg jumlah yg aku minum ialah 1850ml.. haa so stiap kali kite minum kite masukkan bape ml kite minum.. nanti app ni akan remind kite tuk minum air..smpailaaa jumlah air yg kite minum tu ckup.. kalau nak minum lebih silekan.. minum sampai tegolek pon boleh

beshh tak??beshhh!!!
akau baca testi org yg dh dload app ni.. die kate sbelom ni die tak aware sgt psal minum air kne ckup laa ape laa.. tp bile dh gune app ni.. die rase makin sihat n kulit die makin cantik!!! wahh i loike..
so..jom kite menyihatkan diri..
minum air sekurang2nya 8 gelas setiap ari..tp kalau nak lg tepat silekan dload app ni..
so kite tau bape ml patutnye kite minum stiap ari.. 



jom kite minum air..
tapi pastikan air yg kite minum tu suci.. jgn smpai hati gelap 40 hari
atau pun lagi gelap sebab tonggang air kencing setannnnn..

sekian ;)

Saturday, April 14, 2012

motivation

assalamualaikum

aku kan keje kat pusat tuisyen pon ase tension.. apesal budak2 zaman skarang ni punye la nakal.. tak denga cakap.. kite marah die lek je.. apekah?? aku dlu kalau cikgu marah rase nak nanges.. pastu balik rumah pon senyap je.. sebab takut kang bile bagitau cikgu marah tetibe ade suara bak halilintar "padan muke ko!" tak pun ade tangan ghaib tibe2 memulas tinge .. haha so baik diamkan aje.. macamla kite kat skolah tu semuanye OK.. tapi budak skarang ni kalau kite jentik, die balik ngadu kat mak,, cikgunye plak yang di marah.. wahhh hebaq mu.. 

aku nak menjana semangat ni..spaya aku makin semangat nk ajo bebudak ni bg pandai.. ade yang mengeja pun tak reti lagi.. camne ni.. 
kalaupun die tak pandai atau slow tapi die nak blaja takpe,,,aku suke.. jgn die sibok nganggu kelas dah la.. sampaikan tadi big boss masuk kelas aku suh aku marah dorang kalau dorang bsing.. wahh tension aku.. rase nak give up.. iskkkkk sedih.. 



mudah-mudahan things will get better days by days... 


rumah nyonya ..

assalamualaikum

minggu2 lepas aku n family g momom kat rumah nyonya nyonya house.. waitress die gempak.. siap pkai kebaya nyonya.. hee lucu plak nengok.. tak rimas ke keje pkai kebaya nyonya.. org dok tengok2.. rimas dowh.. yang waiter nye plak pkai baju ala2 jowo ..haha pelik lak.. kebaya nyonya ngan kemeja jowo kat restoran baba n nyonya.. haa tak masuk.. 

eh aku ni ngah layan cite landasan cinta.. ntah hape2 la citer ni.. pkai tudung tp pkai legging, siap nampak leher, bleh pegang2 tgn laki, laki tu siap peluk bahu die kot.. apekah yg nk disampaikan tak paham.. burukkan imej je.. eh ok.. jom layan citer rumah nyonya balik.. layan gambo jom..

rumah nyonya?? ;)

nyonya

nyonya di rumah nyonya

haa yg ni sedap... crispy brinjal.. nyam2.. atasnye serunding ;)

butter prawn

marinate chicken

tomyam.. sedapppp

cendo!!! mabelessss :)


dahhh abeh..
wah camtu plak .. 
sekian ;)

Thursday, April 12, 2012

khamis ;(

assalamualaikum..

waaa tak besh..cuti dah abeh.. sminggu dh cuti ari ni kene keje balik..
iskk.. tak syukee... bosann
 jap g jam 650 kne g keje.. 
sib baik smpai jam 9 je.. takpe2.. think positive..  kjap je tu..tak ase pon.. 7-9 je.. 2 jam je..

aja2 fighting!!!!
ingatkan nk type panjang2.. tapi dah 5.50 ni.. kne tuka baju siap2..amik wudhu..solat pastu broooommmmm..

aja2 fighting!!!
(background music - ost my girl)
hahahaha... PANG!!

 posing gedique sebelum nak besiap 

eh smalam kan..aku mimpi student yg aku aja histeria.. pastu die bantai aku gune pembaris panjang.. seram gile... aku bangun ase TAK MAU PEGI KEJE...TAKOTTT
hahaha


Sunday, April 8, 2012

Insomnia..

Assalamualaikum..

Selamat malam sume..guten nacht.. dh jam 314am.. tp aku x tido lg..insomnia ke tau burung hantu bernama nia..hehe tak ngantok ag..pdahal td dh ngantok tp aku g men game..so silekan trima effectnye.. kpale dh ase berat.. esok nk menyetelkn borg2 tuk master..arap2 dpt setel b4 ari rabu.. aminn.. ok aaa..nk memakse mate tuk tido.. tp perut lapa..lupe td x dinner.. cume mkn burger king je yg dibelah empat..kengkonon xlarat nk mkn sume.. tkpe.. lapar2 ni lupekan..kite qadha' kan tuk esok..selamat hari isnin semua.. saye cutiii..hee dadaaa

Sekian
Saye sayangg dea :)

posted from Bloggeroid

guinea terchinta ... phewww

assalamualaikum

*phew di title tu adalah sound effect tuk flying kiss.. haha ;p

lame dah tak update psal guinea pig ku MJ and PRINCE..
si busyuk.. dah due minggu tak mandi.. xnak dbwa kua dr sangkar..payah betul..
nak angkat meronta2.. last2 perangkap masuk sngkar..dlm sangkar buh timun
hahaha.. BERJAYA.. tengok tuan la.. (ketawa dlm selimut)
keh keh keh
alhamdulillah..
berjaya gak mandikan mj ngan prince..memule prince dlu..perghhh smpai betukar kaler air ye..
punye mak datok kotor.. ye laa..bulu pon hitam.. ngko bersih ke kotor tetap itam..mane nak tau macam tu skali ghupenye die nye kehebatan bulu memerangkap kotoran..
just mandi siram2.. urut2 badan die... gosok2.. tak larat nak menyampoo (perkataan baru)..
jenuh berlari satu blik air.. ponat den nak mengejo.. cukup2 laa zaman mude wakil kelab lumbe lari.. wakil pasukan je..bukan sekolah  ;p
yang mj nye punye.. alhamdulillahhhh sangat2.. senang gile nak mandi kan.. die diam je..
siap leh duduk atas kain kengkonon tu besh laa tgh massage dlm spa..
padahal dalam besen je.. kelas ko jah.. ;p

bile dh start keje ni mase nk mgurus guinea pon dh kurang..
tekeja2..
bangun pg je trus bagi makan 
bersihkan sangkar dorg.. make sure air masih ckup.. belai2, gurau2, cium2
bile waku rest jam 5-6 plak pas makan renjis2 dorg air..haha
bagi makan ckup2.. balik kje jam 9 malam, trus menuju ke sangkar, potong2 timun
nahh!!!sile makan smpai tegolek..
yang beshnye kalau balik keje tu.. baru smpai umah, buka2 tudung n ape2 yg patut, mj ngan prince kat blakang dh bebunyi2 riang.. die bleh bau badan aku ke hape?

ok jom layan gambo..

jumpe fleece shawl ni kat daiso.. rm5.. beli tuk alas guinea
chomell je ;)

haa ..see.. dh dijadikan alas.. comel tak..
mj d gigit vampire.. tu yg mate merah tu..
nampak shining je bulu die kan.. sbab gune shampoo g&g ..

bulu mj tak shining sbab mj malas shampoo.. wekk tapi wangii..

nmpak soft je bulu si mj ni.. geram2.. ase nak gigit tinge die..

oh.. ngko tengok.. kejap je alas tu stick kt tempatnye.. aku g depan dlm 15 minit skali aku dtg balik tengok
ewahhh.. ditolaknye alas tu begumpal2 pastu die baring tas tu.. kekonon tu bantal la.. hampeh tul mj ni..
ohh yg plastik tu aku tutup cage die..sbab time ni ngah ujan.. tu yg die telentang tido tu..sejukk beshh

haa.. see.. hujan..
jom kite beradu di kamar

sekian :)

Friday, April 6, 2012

riang ria di hari minggu

assalamualaikum

pe kabo?sihat..saye yang sihat!! hehe sebenanye entry ni dah basi.. dh teperam lame angkara virus malas yang merebak dalam hati, jari dan nurani.. he he he al kisahnye due minggu yang sudah saye teman mak pulang ke desa..ayat harus skema..sbab pulang ke kampung.. keh keh..pastu singgah ke rumah makcik..nampak halaman yang sungguh menyegarkan mate ..hijauuu my favret kalerrr... so ape tunggu lagi.. bertukar objek dengan anak buah.. bak aku bola speka takraw itu..ko amik hp ku ini..sile snapkan gambo model tak berbayar ini  he he he

tapi memang siyesly.. cuaca sangat cantik.. dgn halaman yang hijau.. sangat membantu si gadis kurang cantik bertukar menjadi gojes.. menipu mate sang manusia yang memandang..hahaha ok..abaikan kemengarutan yang melanda..







sekian ;)

hapdettt (update) :)

assalamualaikum..

wahh lame gile tak update kan.. macam biase.. sile salahkan diri sendiri (sambil tunjukkan jari telunjuk kat muke sendiri...MALAS!!) knape tah..malas beno nak menjengah blog..kuikuikui apekah?? bek takyah ade blog..org ade blog ko pun sebok nak ade blog..org pos ari2 ko pos sebulan skali.. cehh 

oh oh..excited sebenanye nak mengabo kabo baik.. saye dh bekerja.. keje ape??alahh keje biase je (ayat blagak diva menyampah).. makan rumput ijau pastu muntah kale ijau.. boleh?? ha ha ha keje jd tutor.. mengajo bebudak tuisyen.. pengalaman baru.. selame ni mengajo anak tutti frutti kat rumah je.. kalau mengaja anak buah pun bleh naik darah, mengajo bukan tutti frutti lagi la..boleh naik segale bapak tok nenek darah.. mentang2 cikgunye pompuan, aku jentik die,die jentik aku balik.. tapi satu je.. bile kite tengok budak2 ni taktau pape ase kesiann.. ase nak tolong dorg.. bg dorang pandai.. tehibur gak ngan dorang.. slalu offer aku makanan tau!! 'cikgu nak gegule x?' "cikgu,,,saye ade bawak biskut..cikgu mau??" dengan yakinnye aku jawab "TAKMAU!!" ewahhh... rasuah!! haahahahaha eh tak la..aku bukan ape..aku tau dorg bwa tu ntuk dorang makan..kalau aku ngap dorg nak ngap ape..tepakse la aku ngulur makanan yg disembunyikan dlm beg aku.. ohh tidak!! aku punye snack lagi sedap..hahahaha

eh ari tu aku dok cek paper ngan comment bebudak ni kat tutor yg mgajo dorang aa..aku kan baru lg..so aku tak tersenarai ye.. nasib baik tokei ngan staff lain ade kat situ..kalau tak boleh tetonggeng aku gelak..haha lucu .. memacam yang ditulisnye.. belum lg aku jumpe ade budak spm tulis ayat camni " pengetua sekolah saya sudah penat menyemak semua kertas peperiksaan SPM tahun lepas" wahahahaha agak2 la ko dek.. kelasss pengetua ko! semua kertas spm die check ye..bape bayaran die dapat ye agaknye..bleh melancong sebulan kat europe..hahahaha

ok..jom kite layan wayang gambo

haa..tengok..org suh bg komen membina.. tapi die bagi komen membina stamina kekembangan
lobang hidung si tutor.. ;)

ok..ni sgt terharu.. "DIA BAGI SAYA PANDAI"
die bagi kat ko sorang je ke dek? i pon nak jugak..heee

dah nak masuk due minggu aku keje kat sni..hee 

aku seorang tutor ..kekeke macam??

ni pon wat aku gelak sorang2 gak..sambil teringat rambut si hafiz.. hahaha suke bebeno agaknye
dak ni..sampai die bubuh subjek tu bernama AWAN NANO..haha 



minggu pertama bekerja agak stress.. sebab waktu kje yg membuatkan aku trase kebahagiaan hidup seperti disentak ..ha ha ha
masuk jam 1 tengah ari.. jam 5-6 rest (drive umah laju2.. buang tudung lari gi dapo..makan minum telan kunyah.. naik atas..amik wudhu siap2.. touch up ape2 yg patut..pkai tudung n drive balik ke tempat kejadian.. alahhh dekat tettt je ngan umah aku..)
jam 7-9 mengaja.. aku amik wudhu siap2 sbab maghrib jam 630..so aku tak tekeja2 nak solat..dh amik wudhu..ngam abeh solat je dh jam 750.. masuk klas.. tengok jam dh nak jam 9 wahh hati berbunge kemboja bunge raye orkid bagai.. haha begitulah rutin harian.. khamis off day.. sabtu ahad keje setengah ari.. sentap i.. takde dah waktu bahagia di siang ari selepas lunch begolek2 di atas katil.. jam 4 menguap smbil acara sukan rakyat tarik tali ngan setan.. samada nak tido atau nak jaga.. semua tu dah takde!!!
terima kasih kepada pekerjaan baru..
kerane telah membantu saye untuk solat di awal waktu..
minum air mineral 1.75 liter sehari..
menyedarkan saya betapa berharganya masa..
menyedarkan betapa beshnye dpt meluangkan masa di rumah bersama keluarga..

ade tak jawatan kosong suri rumah sepenuh mase..
saye yakin saye sangat layak tuk jawatan itu!!! haha

sekian..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...