BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, November 30, 2012

Oriyen Pearl Complex


Assalamualaikum..

yuhuu..dah berabuk blog i .. jap eh (amik pnyapu ..bersihkan sawang..........) 
busy weii..busy..busyyyy.. super mak datok busy.. aku ade dlm 3 assignment tak siap lagi..n maybe akan btambah dalam mase yg tdekat.. gile tak weii.. GILE!! kekadang ase nak pecah otak.. ohh tapi org lain tak pun.. aku je.. kenape.. sbab suke bertangguh.. SYABAS! haha ade anugerah tak untuk student suke tangguh wat assignment.. konpem aku menang tanpe bertanding.. eh tapi ade gak due tiga kawan aku leh masuk pencalonan.. haha hebat tak.. mai tampaq muka aku skali!

oh ye.. balik kpd tujuan asal.. aku nmpak dlm live traffic feed aku ade bape org viewers yg masuk blog aku sbab oriyen pearl complex.. yups ORIYEN PEARL COMPLEX.. so aku nak cite-cite skit aa sal produk ni.. kot ade yang nak tau.. kannn.. ade kann...

source : cosway.com

ok..for those yg maybe havent seen this product b4, ni la ghope nye oriyen pearl complex tu.. aku slalu gak membelek catalog cosway yg menggode tu.. asyik2 la tgok produk ni.. mmg dh lame nk mencube.. ye la.. nak gak cantikkan kulit dr dalam kan.. asyik gune produk sapu2 je..ape salahnye try suplemen plak kan.. kebetulan mase aku beli few week before ade promotion.. beli 3 percume empat hokeii.. eh ke beli 4 percume 3.. aku confuse dh.. lupekan je la.. yg penting stok aku byk la.. 
muke aku takde teruk sgt jerawat batu ke ape.. tp still ade gak jerawat laa kan.. n skinz mmg still membantu tok ilangkan jerawat tok nenek sgala tu..tp ye la.. tangan aku ni gatal gak..kadang ade jerawat tu cepat je jari merayap g muke..hasilnye tinggal la parut bagai.. 

dan berkat penggunaan oriyen ni aku pasan jerawat aku dh makin kurang.. kalau ade pon jerawat pasir.. jenis yg kecik2 je.. ade satu ari tu aku dok la mengunyah kacang smpai due bungkus aku perabeh.. esoknye timbul jerawat kat dagu.. beso gak..mmg rase pedih je kalau aku tenyeh2.. tapi ntah camne esoknye pulak dah takde...boleh??boleh?? aku tak bani nak cakap la lau oriyen ni betul2 bekesan.. sbab ade gak 2-3 parut jerawat kat muke yg still tak ilang lg.. kalau betul2 ilang mmg berkat oriyen la tu.. sbab muke aku ni payah gak nak ilang parut2 ni.. 

ok meh aku cite skit sal suplemen ni..
suplemen ni mmg jual kat cosway je lau tak silap aku.. price dlm rm30 lebih kot.. x sure..kne rujuk catalog balik aa.. suplemen ni mggunakan ubatan tradisional ye.. so paham2 la lau ubat tradisional ni mmg ade pantang2 nye kan.. tp pantang biase2 je la.. suplemen kne makan time perut kosong... kalau ase lapa nak makan gak, makanla pil ni sekurang-kurangnye 30 min sblum ko nak makan.. pandai2la nk agak ye..
makan 1-2 kapsul ntuk 2 kali sehari.. dlm satu botol ade 30 kapsul.. tapi aku cume amik 1 kapsul sehari..kenape?? nanti ak g tau..

Ingredients :
sbelum tu yg paling penting suplemen ni dah disahkan HALAL ok.. so no need to worry.. sumenye hanye menggunakan tumbuhan2 asli..

  • Dong Quai : Dong Quai ni herba dlm kategori saderi .. brasal dari China, Jepun, dan Korea. Nama-nama lain bagi dong Quai termasuk Angelica sinensis, Angelica Cina, dang gui, dan tang kuei.. ape manfaat die? dong quai ni di anggap ginseng tuk wanita.. sbab ape?sbab kegunaan die tuk seimbangkan hormon wanita.. nak tau lebih lanjut.. klik sini
  • Lycii fruit : oii ni bukan buah laici tu ye.. penah dga goji berry tak?? lycii ni goji berry.. antara manfaat goji berry ni ialah tdapat lebih 18 amino asid (6 kali ganda lebih tinggi kadarnya berbanding bee pollen), 21 zat galian, 500 kali lebih Vitamin C yg tdapat dlm oren, ade lebih banyak beta karotena drp sbiji carrot, haaa yg ni mesti korang suke.. membantu menyingkirkan lemak!! hahaha 
  • chrysanthemum : Bunga die ni mengandungi beberapa vitamin dan mineral termasuk asid askorbik, beta karotena, kalsium, serat, besi, magnesium, niasin, kalium, riboflavin, vitamin C, dan minyak pati. dikenali dgn keupayaan tuk bersihkan darah. dah dibuktikan efektif tuk mengurangkan berat badan n antioxidant.. awet mude gitu..
  • astragalus : astragalus?sedap je name..cam asparagus je.. ga ga ga eh astragalus ni herba cine gak.. tp byk benefit die tau.. antaranye ... mengurangkan keasidan perut yang berlebihan, meningkatkan kadar metabolisme badan dan membantu digestion.. sgt bagus tuk org yg menderita ulcer perut. Astragalus adalah bahan yang sangat penting untuk menguruskan diabetes dalam perubatan Cina. (ayat copy paste gitu...auwwww)
  • last skali..ginkgo biloba.. antara kebaikan ginkgo selain tuk ingatan , ginkgo gak bagus tuk org yg ade allergy, tuk PMS, org yg ade vertigo (sile google sendiri), strok, darah tinggi, sexual prob, masalah mate (glukoma n sebagainye.. malas nk type sbenonye..) eh macam2 lagi la.. klik sini  dah klik sile type ginkgo biloba n baca sendiri.. ga ga ga  (thanks to anonymous yg komen sal pegaga tu .. sorry atas ralat.. ;) )
oo ok..ak dah bgtau kan kne makan time perut kosong.. ade satu lg pantang larangnye.. penggunaan ginkgo sebenanya akan menyebabkan kecenderungan tuk bleeding.. jd tuk org yang ade msalah pndarahan n sewaktu dgn nye sile la rujuk doktor atau pharmacist dlu ye.. aku taknak tanggung ape2 klau korg ade negative effect dr penggunaan suplemen ni.. jgn nak salahkan aku..aku dh habaq ang.. kang aku tampaq laju2.. nak? untuk yg pregnant, yg akan mjalani pembedahan tak kisahla pembedahan ape pon, n dental procedure sile la jauhi ubat ni ye.. kang tak psal2 gusi bdarah tak henti2.. pengalaman aku? aku makan suplemen ni n ade la kcederaan kat mane2.. ape yg aku pasan mmg byk gak darah kua.. cam laju je darah tu kua.. seram gak..so aku skip ubat dlm due ari..pastu alhamdulillah
oh lupe..ubat ni seswai tuk vegetarian also k.. so for those who only consume vege n fruits only u can take this suplemen too hokeiiii.. hmm ape lg.. oo yg ni pesanan dr aku sndri.. since suplemen ni kind of traditional medicine so byk2 kan la minum air.. tak rugi pon minum air tu.. aku nak tunggu abehkan sebotol dlu br aku buat review naa.. 

eh aku tgh mnunggu hasil dr sorg abg ni.. die br beralih ke skinz infinite.. muke die penuh dgn bekas2 jerawat batu dizaman remaje dlu.. so nak tgk hasilnye.. kne tggu dlm 3-4 minggu aku ase ni.. t aku wat review sal die plak.. 

till then..

assalamualaikum.. ;)


update***..  lpas due bulan aku consume ape hasilnye..? KLIK SINI

Tuesday, November 13, 2012

Berkampungan

Assalamualaikum..

Hari ni dah berhijrah ke selangor pulak.. dari bangi ke johor.. dari johor ke kuale selangor..insyaAllah ari sabtu akan kembali ke ukm bangi.. menghadaplah semule sgale kes ragut,org minyak dan segale macam.. ohh uum..sgt merindukan kamu.. byk keje sgale mak datok keje tgh mnunggu di ukm.. maybe i should start doing it today.. ohh malas..malas..malas.. la la la..masih mood holidayyyy.. durian.. coklat..cookies..eskrem.. ape lg..oh heaven...

Eh jom beli oriyen pearl complex.. beli kt cosway.. ade promotion.. beli 4 percume 3.. huaaa.. oriyen pearl complex tuk kulit.. tuk cerahkan kulit, ilangkan jerawat.. masih dlm tempoh percubaan.. so xtau berkesan ke tak.. eh tapi boleh je kan klau nk try..



Ok.. bai.. haha

posted from Bloggeroid

Sunday, November 11, 2012

jari yang menaip...

assalamualaikum...

dah lame tak update.. malas sebenarnye.. idea mcurah tapi ttu la..mencurahnye trus ke bumi.. insyaAllah lpas ni akan cube untuk update slalu.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...