BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, April 15, 2012

minum semut?

assalamualaikum...

hai.. bertemu lagi di persada seni belogg.. hohoho ketawa ala2 sang santa ..ari ni aku nak bekongsi cite sal semut.. SANG SEMUT..
baru2 ni aku isi tambah air dalam bekas air yg memang aku letakkan dlm blik.. supaya senang,,bangun pagi je terus tonggang ha ha ha

ok..sambung cite.. biasala bile minum tak beradab sopan camtu manelah nak nyempat tgok ade ape dlm bekas air tu.. skali tu td aku nak minum aku teropong dulu dlm bekas air tu.. cehh ghupenye.. hengkau bergumbira di dalam.. sehingga lemas sbab tlampau gumbira dapat kolam air skit punya besaqq... eh tapi pastu aku minum ag.. dh pas solat td br tepikir nak cr hukum minum air yg dh dimasuki oleh sang semut yg gumbira..

skali aku tebace.. kalau kite teminum air yg bersemut gelaplah hati selama 40 hari.. oh no!!! gelap dah hati aku 40 ari.. pasni jgn tanye lau aku tak buka blog 40 hari.. sebab terlupa.. hahahaha PANG sekali..

ehhh..tapi siyesly?? 40 hari.. mak aih.. patutlaa dlu blaja asik la tak dpt dekan.. ghupenye..
dan2 salahkan semut nooo

sebenanye bile semut masuk dlm air, die akan menyebabkan air tu dicemari oleh asid formik whis is a chemical yg akan membuatkan otak kite menjadi lemah.. lemah ingatan.. 
dan2 aku sakit kepala tau.. aduhh.. aku nak gi minum air yg suci.. kot boleh menerangkan balik hati yang gelap.. 

semut.. semut... air lebihan dlm sinki tu ko taknak minum.. air mineral gak yg ko nak.. 
aku smpai tekadang pelik..apekah?? manis ke air mineral ni??..

lain la kalau air kalerpulll kan.. kan semut kan..


unik tak?? kalerpul gitu.. i loike..

sumber : sini

eh..aku nak share satu application.. aku tak sure kalau apple ade.. tp mesti ade tu ghasenye..aku penggune android.. so biaseee... dload dr market je.. application nye ialah...
jeng jeng jeng..

application nye ialah water your body..
function nye spaye kite minum air yg cukup yang badan kite perlukan.. die akan kirekan bape ml air yg kite kne minum based on berat n tinggi kite.. 
kalau tinggi cam aku 159cm n berat 54kg jumlah yg aku minum ialah 1850ml.. haa so stiap kali kite minum kite masukkan bape ml kite minum.. nanti app ni akan remind kite tuk minum air..smpailaaa jumlah air yg kite minum tu ckup.. kalau nak minum lebih silekan.. minum sampai tegolek pon boleh

beshh tak??beshhh!!!
akau baca testi org yg dh dload app ni.. die kate sbelom ni die tak aware sgt psal minum air kne ckup laa ape laa.. tp bile dh gune app ni.. die rase makin sihat n kulit die makin cantik!!! wahh i loike..
so..jom kite menyihatkan diri..
minum air sekurang2nya 8 gelas setiap ari..tp kalau nak lg tepat silekan dload app ni..
so kite tau bape ml patutnye kite minum stiap ari.. 



jom kite minum air..
tapi pastikan air yg kite minum tu suci.. jgn smpai hati gelap 40 hari
atau pun lagi gelap sebab tonggang air kencing setannnnn..

sekian ;)

Saturday, April 14, 2012

motivation

assalamualaikum

aku kan keje kat pusat tuisyen pon ase tension.. apesal budak2 zaman skarang ni punye la nakal.. tak denga cakap.. kite marah die lek je.. apekah?? aku dlu kalau cikgu marah rase nak nanges.. pastu balik rumah pon senyap je.. sebab takut kang bile bagitau cikgu marah tetibe ade suara bak halilintar "padan muke ko!" tak pun ade tangan ghaib tibe2 memulas tinge .. haha so baik diamkan aje.. macamla kite kat skolah tu semuanye OK.. tapi budak skarang ni kalau kite jentik, die balik ngadu kat mak,, cikgunye plak yang di marah.. wahhh hebaq mu.. 

aku nak menjana semangat ni..spaya aku makin semangat nk ajo bebudak ni bg pandai.. ade yang mengeja pun tak reti lagi.. camne ni.. 
kalaupun die tak pandai atau slow tapi die nak blaja takpe,,,aku suke.. jgn die sibok nganggu kelas dah la.. sampaikan tadi big boss masuk kelas aku suh aku marah dorang kalau dorang bsing.. wahh tension aku.. rase nak give up.. iskkkkk sedih.. 



mudah-mudahan things will get better days by days... 


rumah nyonya ..

assalamualaikum

minggu2 lepas aku n family g momom kat rumah nyonya nyonya house.. waitress die gempak.. siap pkai kebaya nyonya.. hee lucu plak nengok.. tak rimas ke keje pkai kebaya nyonya.. org dok tengok2.. rimas dowh.. yang waiter nye plak pkai baju ala2 jowo ..haha pelik lak.. kebaya nyonya ngan kemeja jowo kat restoran baba n nyonya.. haa tak masuk.. 

eh aku ni ngah layan cite landasan cinta.. ntah hape2 la citer ni.. pkai tudung tp pkai legging, siap nampak leher, bleh pegang2 tgn laki, laki tu siap peluk bahu die kot.. apekah yg nk disampaikan tak paham.. burukkan imej je.. eh ok.. jom layan citer rumah nyonya balik.. layan gambo jom..

rumah nyonya?? ;)

nyonya

nyonya di rumah nyonya

haa yg ni sedap... crispy brinjal.. nyam2.. atasnye serunding ;)

butter prawn

marinate chicken

tomyam.. sedapppp

cendo!!! mabelessss :)


dahhh abeh..
wah camtu plak .. 
sekian ;)

Thursday, April 12, 2012

khamis ;(

assalamualaikum..

waaa tak besh..cuti dah abeh.. sminggu dh cuti ari ni kene keje balik..
iskk.. tak syukee... bosann
 jap g jam 650 kne g keje.. 
sib baik smpai jam 9 je.. takpe2.. think positive..  kjap je tu..tak ase pon.. 7-9 je.. 2 jam je..

aja2 fighting!!!!
ingatkan nk type panjang2.. tapi dah 5.50 ni.. kne tuka baju siap2..amik wudhu..solat pastu broooommmmm..

aja2 fighting!!!
(background music - ost my girl)
hahahaha... PANG!!

 posing gedique sebelum nak besiap 

eh smalam kan..aku mimpi student yg aku aja histeria.. pastu die bantai aku gune pembaris panjang.. seram gile... aku bangun ase TAK MAU PEGI KEJE...TAKOTTT
hahaha


Sunday, April 8, 2012

Insomnia..

Assalamualaikum..

Selamat malam sume..guten nacht.. dh jam 314am.. tp aku x tido lg..insomnia ke tau burung hantu bernama nia..hehe tak ngantok ag..pdahal td dh ngantok tp aku g men game..so silekan trima effectnye.. kpale dh ase berat.. esok nk menyetelkn borg2 tuk master..arap2 dpt setel b4 ari rabu.. aminn.. ok aaa..nk memakse mate tuk tido.. tp perut lapa..lupe td x dinner.. cume mkn burger king je yg dibelah empat..kengkonon xlarat nk mkn sume.. tkpe.. lapar2 ni lupekan..kite qadha' kan tuk esok..selamat hari isnin semua.. saye cutiii..hee dadaaa

Sekian
Saye sayangg dea :)

posted from Bloggeroid

guinea terchinta ... phewww

assalamualaikum

*phew di title tu adalah sound effect tuk flying kiss.. haha ;p

lame dah tak update psal guinea pig ku MJ and PRINCE..
si busyuk.. dah due minggu tak mandi.. xnak dbwa kua dr sangkar..payah betul..
nak angkat meronta2.. last2 perangkap masuk sngkar..dlm sangkar buh timun
hahaha.. BERJAYA.. tengok tuan la.. (ketawa dlm selimut)
keh keh keh
alhamdulillah..
berjaya gak mandikan mj ngan prince..memule prince dlu..perghhh smpai betukar kaler air ye..
punye mak datok kotor.. ye laa..bulu pon hitam.. ngko bersih ke kotor tetap itam..mane nak tau macam tu skali ghupenye die nye kehebatan bulu memerangkap kotoran..
just mandi siram2.. urut2 badan die... gosok2.. tak larat nak menyampoo (perkataan baru)..
jenuh berlari satu blik air.. ponat den nak mengejo.. cukup2 laa zaman mude wakil kelab lumbe lari.. wakil pasukan je..bukan sekolah  ;p
yang mj nye punye.. alhamdulillahhhh sangat2.. senang gile nak mandi kan.. die diam je..
siap leh duduk atas kain kengkonon tu besh laa tgh massage dlm spa..
padahal dalam besen je.. kelas ko jah.. ;p

bile dh start keje ni mase nk mgurus guinea pon dh kurang..
tekeja2..
bangun pg je trus bagi makan 
bersihkan sangkar dorg.. make sure air masih ckup.. belai2, gurau2, cium2
bile waku rest jam 5-6 plak pas makan renjis2 dorg air..haha
bagi makan ckup2.. balik kje jam 9 malam, trus menuju ke sangkar, potong2 timun
nahh!!!sile makan smpai tegolek..
yang beshnye kalau balik keje tu.. baru smpai umah, buka2 tudung n ape2 yg patut, mj ngan prince kat blakang dh bebunyi2 riang.. die bleh bau badan aku ke hape?

ok jom layan gambo..

jumpe fleece shawl ni kat daiso.. rm5.. beli tuk alas guinea
chomell je ;)

haa ..see.. dh dijadikan alas.. comel tak..
mj d gigit vampire.. tu yg mate merah tu..
nampak shining je bulu die kan.. sbab gune shampoo g&g ..

bulu mj tak shining sbab mj malas shampoo.. wekk tapi wangii..

nmpak soft je bulu si mj ni.. geram2.. ase nak gigit tinge die..

oh.. ngko tengok.. kejap je alas tu stick kt tempatnye.. aku g depan dlm 15 minit skali aku dtg balik tengok
ewahhh.. ditolaknye alas tu begumpal2 pastu die baring tas tu.. kekonon tu bantal la.. hampeh tul mj ni..
ohh yg plastik tu aku tutup cage die..sbab time ni ngah ujan.. tu yg die telentang tido tu..sejukk beshh

haa.. see.. hujan..
jom kite beradu di kamar

sekian :)

Friday, April 6, 2012

riang ria di hari minggu

assalamualaikum

pe kabo?sihat..saye yang sihat!! hehe sebenanye entry ni dah basi.. dh teperam lame angkara virus malas yang merebak dalam hati, jari dan nurani.. he he he al kisahnye due minggu yang sudah saye teman mak pulang ke desa..ayat harus skema..sbab pulang ke kampung.. keh keh..pastu singgah ke rumah makcik..nampak halaman yang sungguh menyegarkan mate ..hijauuu my favret kalerrr... so ape tunggu lagi.. bertukar objek dengan anak buah.. bak aku bola speka takraw itu..ko amik hp ku ini..sile snapkan gambo model tak berbayar ini  he he he

tapi memang siyesly.. cuaca sangat cantik.. dgn halaman yang hijau.. sangat membantu si gadis kurang cantik bertukar menjadi gojes.. menipu mate sang manusia yang memandang..hahaha ok..abaikan kemengarutan yang melanda..







sekian ;)

hapdettt (update) :)

assalamualaikum..

wahh lame gile tak update kan.. macam biase.. sile salahkan diri sendiri (sambil tunjukkan jari telunjuk kat muke sendiri...MALAS!!) knape tah..malas beno nak menjengah blog..kuikuikui apekah?? bek takyah ade blog..org ade blog ko pun sebok nak ade blog..org pos ari2 ko pos sebulan skali.. cehh 

oh oh..excited sebenanye nak mengabo kabo baik.. saye dh bekerja.. keje ape??alahh keje biase je (ayat blagak diva menyampah).. makan rumput ijau pastu muntah kale ijau.. boleh?? ha ha ha keje jd tutor.. mengajo bebudak tuisyen.. pengalaman baru.. selame ni mengajo anak tutti frutti kat rumah je.. kalau mengaja anak buah pun bleh naik darah, mengajo bukan tutti frutti lagi la..boleh naik segale bapak tok nenek darah.. mentang2 cikgunye pompuan, aku jentik die,die jentik aku balik.. tapi satu je.. bile kite tengok budak2 ni taktau pape ase kesiann.. ase nak tolong dorg.. bg dorang pandai.. tehibur gak ngan dorang.. slalu offer aku makanan tau!! 'cikgu nak gegule x?' "cikgu,,,saye ade bawak biskut..cikgu mau??" dengan yakinnye aku jawab "TAKMAU!!" ewahhh... rasuah!! haahahahaha eh tak la..aku bukan ape..aku tau dorg bwa tu ntuk dorang makan..kalau aku ngap dorg nak ngap ape..tepakse la aku ngulur makanan yg disembunyikan dlm beg aku.. ohh tidak!! aku punye snack lagi sedap..hahahaha

eh ari tu aku dok cek paper ngan comment bebudak ni kat tutor yg mgajo dorang aa..aku kan baru lg..so aku tak tersenarai ye.. nasib baik tokei ngan staff lain ade kat situ..kalau tak boleh tetonggeng aku gelak..haha lucu .. memacam yang ditulisnye.. belum lg aku jumpe ade budak spm tulis ayat camni " pengetua sekolah saya sudah penat menyemak semua kertas peperiksaan SPM tahun lepas" wahahahaha agak2 la ko dek.. kelasss pengetua ko! semua kertas spm die check ye..bape bayaran die dapat ye agaknye..bleh melancong sebulan kat europe..hahahaha

ok..jom kite layan wayang gambo

haa..tengok..org suh bg komen membina.. tapi die bagi komen membina stamina kekembangan
lobang hidung si tutor.. ;)

ok..ni sgt terharu.. "DIA BAGI SAYA PANDAI"
die bagi kat ko sorang je ke dek? i pon nak jugak..heee

dah nak masuk due minggu aku keje kat sni..hee 

aku seorang tutor ..kekeke macam??

ni pon wat aku gelak sorang2 gak..sambil teringat rambut si hafiz.. hahaha suke bebeno agaknye
dak ni..sampai die bubuh subjek tu bernama AWAN NANO..haha 



minggu pertama bekerja agak stress.. sebab waktu kje yg membuatkan aku trase kebahagiaan hidup seperti disentak ..ha ha ha
masuk jam 1 tengah ari.. jam 5-6 rest (drive umah laju2.. buang tudung lari gi dapo..makan minum telan kunyah.. naik atas..amik wudhu siap2.. touch up ape2 yg patut..pkai tudung n drive balik ke tempat kejadian.. alahhh dekat tettt je ngan umah aku..)
jam 7-9 mengaja.. aku amik wudhu siap2 sbab maghrib jam 630..so aku tak tekeja2 nak solat..dh amik wudhu..ngam abeh solat je dh jam 750.. masuk klas.. tengok jam dh nak jam 9 wahh hati berbunge kemboja bunge raye orkid bagai.. haha begitulah rutin harian.. khamis off day.. sabtu ahad keje setengah ari.. sentap i.. takde dah waktu bahagia di siang ari selepas lunch begolek2 di atas katil.. jam 4 menguap smbil acara sukan rakyat tarik tali ngan setan.. samada nak tido atau nak jaga.. semua tu dah takde!!!
terima kasih kepada pekerjaan baru..
kerane telah membantu saye untuk solat di awal waktu..
minum air mineral 1.75 liter sehari..
menyedarkan saya betapa berharganya masa..
menyedarkan betapa beshnye dpt meluangkan masa di rumah bersama keluarga..

ade tak jawatan kosong suri rumah sepenuh mase..
saye yakin saye sangat layak tuk jawatan itu!!! haha

sekian..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...