BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, November 10, 2010

boring... ^___*

salam...
ari ni boring ngat..bangun lewat jam 12..astaghfirullah...
ape nak jd ngan anak dare seko ni..kehkehkeh..tido jam 4 pagi tu..tgok doraemon...
adehhh..parah2

bangun je trus mandi...
duduk2 sat then lunch...abangku (cali) masak..hahaha..dunie tebalik kot~
pas makan,cuci2 pingggan..then duduk mengadap tv...
layan betty,castle n britain next top model..
pastu kekawan cali dtg umah..aku masok dlm blik..mgadap laptop..
boring kot!!!~pastu tetibe dtg idea nk tgok umah-umah kat jepun...
aku pun buka le utube...
perghhh!!!
umah jepun kecik giler..kebanyakannye apartment laa...
ntuk $700 (dollar ye) kite cume leh dpt umah yg cume 3 kali ganda bilik aku...
BILIK aku..bukan RUMAHH aku ye...bayangkan aa betape keciknye...
mak aaaiiiii...eh tp suke gak aaa
comei je...aku prefer umah gitu ntuk tinggal bujang2 aaa...
kalau dah de family hmmm... no comment~ kekeke
pe yg aku suke umah jepun ni ade ruang simpan kasut... a space b4 entering any room..
tp pelik gak..most of the video yg aku tgok ,masuk2 je umah bilik pertame bilik air...pastu dapur...then baru la living room..pelik tak..??slalunye kat mesia masuk2 je trus living room...bathroom lak slalunye agak tsorok...huhu
lg satu...biasenye org jepun akan jemo baju2 yg dh dicuci dlm umah..
takde ruang ntuk jemo baju...beranda kecik je..keke
pasan tak sabun 'TOP' dr Jepun tu...kan bagus ntuk baju2 yg dikeringkan dalam rumah...
baunye tak hapak..patutlaaa... hehehehe
tak rugi tgok video2 tu..banyak info baru...beshhhhh

nak tgok???
http://www.youtube.com/watch?v=k6VUOMVKkEs







Monday, July 5, 2010

packing baranggggg... ;(

ish..bencinye nk packing brg...
tinggal 5 ari lg nak start sem baru...
mulekan idup baru..
cam biase..study smart naikkan pointer
(padahal stiap kali exam cam tu gak result nye)hahahaha
malasnye nak memunggah barang dr pantry..
mane nk mcari baju ko-k yang dh disumbatkan ke mane2 tah..
adehhh parah2...
lpas ni dh takleh g dating...
ya iyalah..
gi mana sih mau dating kalau pacarnya di selangor sedang gue d kedah...
pasti kangen banget...
isk..isk..dating ngan amy je la...besh gak pe..leh g karaoke..
tp yerlaaa..bulan posa dh nak dkat..
takleh wat keje gilerr ngat..hahahaha
posa lpas pun x diganti ag..hahaha
ini la manusia...

bile tgok kazenku ana mjahit ngan cekap... jeles lakk..
rase nak bja mjahit..nak wat bju sndri..
bab mereka reka terror gak kot..lau nak mjahit tu..
hahaha..begego kot jari jemari...
blum pakar ag..lau dh pakar memang perghhhh~
blagak siot dak ni...kekekeke

baju aku dh siap d jahit...4 pasang...dan hasilnyee...
wa la laaaaa~cantek~ suke ^_^


Sunday, June 27, 2010

sayang abang....


arap2 pe yg aku cakap ni tak menyinggung prasaan sdare2 lain

sungguh ganjil di telinge aku bile mdengar suami isteri membhasakan diri 'kau' & 'aku'
rase cam tak sopan...
mesra pun tak gak...
takut jd ikutan kat anak2 yang membeso...

masih trengat ketika d skolah rendah..
kawan yg sdg menghubungi ayah die bhasekan diri 'kau' 'aku' ...dgn ayah die....
faham tak???
rase cam kuang ajo..tapi dah itu budaya dsini..kne laa accept je kan...

kan lebih elok kalau suami isteri mbhasakan diri mereka
'abang' & 'sayang'
'b' & 'honey'
'abah' & 'mak' (mama, papa n so on)
paling tak pun 'saya' & 'awak'

jgn pulak bile mood baik 'abang' 'sayang'
tapi bile pinggan mangkuk bterbangan jadi 'kau' & 'aku'
paling sadis 'babi' & 'anjing'
astaghfirullahhh.....




Wednesday, June 23, 2010

cuti...besh tapi b.o.r.i.n.g.....


bukit tambun...




mak ngan kek...




kat u slalu tetunggu2 bile nak cuti...menghitung ari ;p
tapi bile dh cuti taktau nak wat pe..asyik dok memerap kat umah je..
ase malas nak kuar..ye aa..dkat u asyik kua sakan...
kekeke


pernah tak dga binatang sugar glider??
pelik sungguh haiwan itu..
engatkan manusia je pemalu..ghupenye haiwan lau pemalu lg dasyat...
dok memerap dlm umah die taknak kua...
bile owg dh tido bru die nak kua bsing...
cib bek ko kiut..lau tak dah free2 kne baling ngan bantal...
hahahha
ku gelar sugar glider tu si cecet..sbab die lau takot die bunyi cet cet cet...



Monday, June 21, 2010

love is - C.I.N.T.A -


Ya Allah …
Redhakanlah perjuangan kami…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…
Dan peliharakanlah kami dari azab api Neraka…



-sayang awak-

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...