BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, February 26, 2012

selamat menambah usia ;)

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


assalamualaikum

entri dah basi pon..bukan aku yg mnambah usia, kak long aku.. aku lame lg..bulan 8.. insyaAllah kalau umur masih panjang ;) ktorang smbut biase2 je..g makan ngan family..since abang2 aku kat perak, so tinggallaa kami berenam je kat sabah.. along ajak makan kat lucy's kitchen.. katenye sedap.. so nak try la.. sedap ke tak?? hmm kite layan dlu gambo..


chicken chop.. gravy tuk cc ni memang failed.. huhu

fish finger ..ape yg nak di expect bile order fish finger.. kekeke

fried chicken.. hmm ok laa

nasi goreng kampung boleh tahan..

chicken boxing pon bolehlaa...

mushroom soup.. mine :) tapi failed gak.. cair gile kot..


abah ngan nasi veges nye.. ;)


haaa tu die..bufday girl.. yg pkai tdung marron.. yg purple tu my mom..
mak jeling2 je along nye lai chee kang tu..haaa


mak dh bosan menunggu ..hehehe


ainul dengan asian pasta ape tah namenye.. cam carbonara je.. huh


namenye black n white.. so aku assume paling tak pon maybe leong foon susu ke kan.. rm4.90 takkan soya + cincau..skali tu betul soya cincau..hampagas betul.. aku dh kurang menjinakkan dri ngan soya..so air berpindah mlik ke along.. silekann ;(


nampak ketot plak aku ye.. aku order mende2 celah gigi je.. chicken boxing n mushroon soup.. sbab perut dh kenyang.. did i mention b4, berat aku dh bkurang 5 kg.. huaaa tp 5 kg tu dr bulan 12 taun lpas laa..hahahaha


ini receipt nye.. yg hebat nye takde gov tax.. atau service tax.. tapi aku ase maybe dh di masukkan dlm price ntuk each dish tu.. cam yg aku kate td.. soya+cincau = rm4.90??
teringat plak makan kat cafe anjung, changloon dlu.. makan lime org baru rm25++ camtu.. tapi of coz la takleh nak banding sgt.. tu utan belantara, ujung peghuk mesia kot..kekeke

harus ade gambo sndri..ok tak inner hitam tu..aku jait sndri k.. ;))
biaselah..sementare tgu anggur yg diusahakan berjaya haruslah ade kerja sampingan..
tukang jahit sendirian berhad.. hahaha

pelik je kale bibir aku..gune lipstick noy la ni..lipstick aku dh hilang.. hmmm ;(

Dr risau ke sakit ati

Sakitnye ati bile org anggap kt ni cam nothing kn.. dibiarkan tekontang kanting tunggu die.. buat org risau.. bile dibiar lame2,, asenye rase isau tu dh jd sakit hati.. thanks la for those yg generate rase sakit ati ni..

Sekian (-.-)ノ⌒-~

posted from Bloggeroid

Saturday, February 25, 2012

bahagianya mereka..


assalamualaikum

lisa n yusry sangat2 sweet..spanjang tgok walimatulurus lisa n yusry part 1, bibir ni asyik tersenyum je.. senang hati melihat org bahagia.. smpai letih nak senyum..pdahal tgok sorang2 tu.. bahagia nya mereka.. semoga ikatan kalian dirahmati Allah swt..

sangat sweet
yusry yang segak, lisa yang comel





gambar adelah sumber dr mr. google's image

oh rutin harian ;)


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


assalamualaikum

cume nak berkongsi rutian harian..bukanlah rutin lengkap setiap ari..privacy skit..shuhhh shuhh.. hee ;) rutian setiap petang adelah membersihkan mansion guineas ku.. setiap petang hokei.. stakat ni kain fleece cume ade tige pasang.. so dlm planning nak dpatkan due meter lagi kain tu ntuk cukupkan 7 pasang.. so stiap ari leh tuka ngan senang ati dan cume hujung minggu yg diperlukan untuk mencuci kain2 tu.. kain fleece ni actually kain yg org wat selimut tu which is very suitable tuk alas guinea spaye menyerap cecair (cecair ape..ko pk la sendiri =P ) dan juga sgt comfortable tuk guinea guinea sekalian.. tak mahal pon kainnye.. semeter dlm rm4.50 .. cari kt kamdar ye ;)


ni laa kain fleece.. sgt comfortable.. nak join lepak sekali dlm mansion guinea pon boleh..kekeke kalau muat la..

ni laa gambaran jelas keadaan mansion nye bile dh petang.. abah suh kutip najisnye wat baja..hahahaha mj dh ready duk atas umah die.. dh tau ade cleaner dtg ye mj.. dushh dushh!!!


ok..dah di tukar.. bersih n selesa.. stiapkali after tukar bedding die ni guineas akan melompat suke (which is called popcorning).. knape popcorning sbab guinea akan melompat tang pungkoq dlu.. melompat mcm popcorn dh masak tu.. yg mane maksudnye guineas sgt hepi ;)


mj bejoget?? hmmm


prince yg asyikkkkk makan je.. patutle ngko beso.. baru due bulan dh macam setaun..
princee princee...tarik kang tinge br tau.. die ni sombong sgt,, asal nk pegang je die smunyik.. camne nak manjekan die.. kekadang kesian gak..asyik mj je yg dipeluk di usap.. dah tu prince ni skit2 semunyik..


oh ye..nak tau x? dlu mase aku sem 5 aku penah membela seekor guinea dlm hostel .. aku namekan die fuid..sbab die sgt bsing n bunyinye cam 'fuidddddddd'.. bile bunyi plastik je die menjerit.. bunyi pintu die menjerit.. bunyi alarm phone die jerit.. tensionn.. kalau subuh tu nyaring je bunyi die..kejot subuh agaknye.. nasib baik asrama kat utan..so jiran2 takde la syak sgt ktorang membela.. hahaha tapi problemnye nk dptkan fresh food tuk fuid..tpakse g c-mart bli die sengkuang n other fruits.. bile dh tak tahan aku suh abang aku kt perak tu trun sg petani amik die.. aku pon anta la die g sg petani.. n itulah kali terakhir aku nampak die.. abg aku kate satu ari tu die tengok fuid cam tebaring sesak nafas.. tak lame pastu die mati.. aku sayang fuid..

;( fuid,,ingat tak lagi kat saye..

Sunday, February 19, 2012

this I promise u..


amy <3 ana <3 mek an <3 aku
(aie n aini takde dlm gambo)

When the visions around you,
Bring tears to your eyes
And all that surround you,
Are secrets and lies
I'll be your strength,
I'll give you hope,
Keeping your faith when it's gone
The one you should call,
Was standing here all along..

And I will take
You in my arms
And hold you right where you belong
Till the day my life is through
This I promise you
This I promise you

I've loved you forever,
In lifetimes before
And I promise you never...
Will you hurt anymore
I give you my word
I give you my heart
This is a battle we've won
And with this vow,
Forever has now begun...


aku rindu ampa semua..

aku sebenanrnye planning nak smbung master di uum
tapi td bile tgok gambo ni terpk..
macam mane aku nak mgharungi hidup kat sane tanpe ampa sume
mcam mane aku nak lalu semua lorong2 yg penah kite lalu dlu tanpe langsung tak engaktkan ampa?
mampukah aku
sampai satu saat pasti akan ada airmata yang gugur kerana rindukan ampa..
mungkin patut smbung kat ums je.. rase tak sanggup nak dok uum kalau ampa semua takde T_T




mansion for my guinea pig..


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

assalamualaikum...

ni ialah update untuk guinea pig saye yg bername MJ dan Prince..
cam kuang ajo lak aku kan namekan guinea ni name anak beranak micheal jackson.. aku takde niat pon tau..
memule MJ tu aku namkena sbab die jantan..jantan kne rock.. bile dpt sekor lg aku cr name seswai ntuk jantan cam besh lak prince kan.. skali tu baru aku terpk.. prince?? ehhh..MJ??? ohh tidak! hehe

abah dah binakan sebuah sangkar tige tingkat ntuk guinea2 jantang itu..
memule abah bsing gak..abah kate kenape beli binatang ni tak mesyuarat dlu..ewahhh kne mesyuarat plak kan..
ye laa..lau nk jejalan susah.. t bulan 6 ,kenduri along kat kedah,, raye nak balik johor pulak.. hmm lame lg..tapi dh pk..sape nk di amanahkan jage binatang ni ye.. hehehe
bising2 abah pun abah layankan gak guinea ni..abah panggil depa cik tupai..
make tiap kali abah jejakkan kaki kt dapo make terdengarlah abah berkata
"cik tupai..ooo cik tupai.. buat ape tu... eh tido??? "
hahahaha.. siyess.. memang gitu..
t kalau abah g bwa makanan die cakap gni
"cik tupai...oh cik tupai... nak langsat???"
hahahaha

aku yg tekejut... "haaa langsat???jgn2..nanti mampos.."
hahaha
pastu aku suh abah watkan sangkar ntuk cik tupai ni haa...
abah siapkan dlm 3hari..tapi sangat cantik, perfect n gempak!!!!

jom kite tengok..

ni lah hasilnye..cantik tak.. thanks abah <3


see... mj kat atas..mj dpt 2 tingkat.. sbab tuan die syg die lebih.. prince tingkat bwh.. prince busyuk.. actually im planning to change prince with the female one...tp ownernye byk songeh..asyik bz je..tensen menunggu ..


ni la prince..cam tikus mondok kan..sib baik bunyi die cam guinea pig..kalau tak mesti engat owner die tipu...hahahatapi bulu die kat bontot agak mencanak naik.. rock gitu..biaselah jantang!


ni mj yang di sayangi.. alo lo manje..ucuk2.. die xnak tido dlm umah tu...
penat abah buat.. isk T_T


eheee... tgok..die masuk gak tido dlm umah..hee sayang mj..


mj baru lpas mandi.. wangi..gune syampoo g&g gitu.. mj ni besh mandikan die.. die x byk songeh ..dok je diam.. siap hairdryer bagai.. mj bediri lagi mintak dikeringkan.. comel..
ase nk bwa tido..tapi nanti die ggt baju nk masuk cage balik..nak pee.. hee

ok cite guinea dh abeh..
ape aktiviti petang td..??

membuat apom polka dot dgn kakak saye..

nak amik gamba process nye lupelak..
cume ade gmba sblum kukus n after kukus je..



b4 kukus..

after kukus... tadaaaa

ni corak lain..aku wat due titik kat kaler.. tu die jd camtu.. comei dok??
ape??aku comei?? PANG!!!!

saye ialah gadis cowboy ;))


gambar ketika sem 5 di UUm.. ni lah die barisan gadis2 kude uum.. cewahh hahaha poyo je lebih.. tapi besh..pgalaman tu.. skarang pun rindu gile nak naik kude.. engatkan kacang je nak naik kude ni.. ye la tgok dlm movie jam kacang je kan.. skali tu ari ptame naik.. rase nak pitam jap... ye laa..saye orang tak sedo diri.. dah gayat ade hati nak ekot club equestrian..ehh ni ok lagi tau... dlm list yg aku apply siap ade sukan terbang paramotor tu ye..aku apply yg tu??memang tak sedar diri langsung..tapi nk masuk ade syaratnye.. ade berat yg dh di spesifickan je boleh naik.. aku x diterima masuk..so either one la kan.. samade kurang atau lebih..aku konpem mesti sbab berat aku tak cukup kan....hahahahahahahahaha ok balik kpd citer asal.. pengalaman pertama menunggang kude..sbenanye bukan menunggang sgt pon yg first time tu..tapi lebih kpd membebankan sang kude..haha aku naik, n kawan aku cik ana tukang control kude tu..bawalaa ke mane pon.. trun bukit..naik bukit.. (bukit kecik je pon).. memule naik tu aku rasa tgh duduk atas tembok yg tinggi n tembok tu begoyang2.. wahhh nak pitam.. takuttttttt!!!! rase nk nangih jap.. tapi coach kate kalau kite takut kude akan jd lebih naughty you alll.. die akan buat kite semakin takut.. haaa ko kepit la diam2 kat atas tu..controlll... control... jgn bia kude tau kite gayat.. tapi kude tu memang saje je.. die bleh hentak2 kaki die.. memang dasar naughty.. ok pastu step kedue kude tu akan di bawa jalan.. ok!! yg ni lebih gayat.. rase macam duduk atas tilam yg sedang menegak.. sgt2 ngeri.. rase nak peluk je kuat2.. tapi tak boleh.. kene duduk tegak.. pastu kude berlari2 anak.. nak pitam!!!! yg lagi dasyat bile kitorang lalu kawasan rumput die berenti ye makan rumput jap..lupe agaknye ade bebanan berat kat bdan.. kehkehkeh tapi scary ok.. bile cik ana tarik suh jalan die takmau..T_T tapi alhamdulillah..sumenye berlalu tanpa kecederaan.. oh ye..lupe nak habaq kat ampa suma.. fyi,, coach kitorang ialah coach wan mohd hafizam.. penderma hati pertama malaysia yg merupakan penderma bukan dari ahli keluarga penerima hati.. coach ni sgt segak...sgt2.. (dah lame 'abe' tak bace blog kan.. xpe xpe.. hahaha ) ok balik ke cite asal..asyik tebabas je kan i.. sorry.. lpas dah hilang gayat tu make bermulalaa latihan untuk next level.. trot kalau tak silap aku namenye.. smbil kude tu berlari kite kene ikut rentak die (berdiri, n duduk at the same time) ...gayat tak???GAYAT!!!! tapi memule je..lpas dah boleh ikut rentak die pastu besh ok.. aku jd sayang kat kude..slame ni kite di kelilingi kuceng ngan anjing je kan.. takde la takut ngan..eleh kecik je.. skali haaa kude..beso!! ko buli die pijak ko..mane tak sayang.. hahaha tapi siyes.. nampak bile kude tu sakit camne..die happy camne.. mgalir air mate bile coach citer kude die dlu tpakse ditamatkan riwayatnye sbab sakit..yg lg sedih kude tu hulur kpale die mintak di matikan.. (sedih.. dh begenang air mata..)


saye rindu nak naik kude.. ;(

Sunday, February 12, 2012

aku rindu padamu ya Rasulullah

Thursday, February 9, 2012

new baby guinea in da house~



بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


assalamualaikum

entri hari ni ialah tentang baby baru ntuk dimanje n dibelai..wahh takdela baru sgt..3 bulan.. sgt comel..tapi agak berbulu dan sgt menyesakkan lubang idong ntuk dicium dan digomol menggunakan bibir..hahaha jom kite tgok gambo dlu...


hello..my name is MJ..
hehe..knape MJ?sbab die jantan..so kne la bg name rock skit..MJ
takkan nak bagi name sophie plak kan.. tak syeshuaii..

MJ baru 3 bulan.. tapi awat beso ngat ni..mesti pjual ni tipu.. dlu mase bela kt uum, 3 bulan tp kecik cinonet je.. yg MJ ni nampak panjang..
ooooo..mungkin sbab dlu tu betina..MJ jantangggg... haha
Grrrrr...

abaikan kesan2 jerawat di muke ku.. hehehe (salahkan hormon)
haa ..nampak tak betape besonye MJ ni..sebeso muke aku ade...ish ish

tapi besh ok menatang ni..tak macam harmster.. harmster kecik je.. yg ni boleh peluk tau.. ko angkat letak die kat dada, pastu ko peluk..die tak meronta pon..
pastu kalau die malu2 mintak penampo, die cume semunyikkan muke die je.. die tak lompat.. no need to worry.. dan oleh krn die beso, make kuceng takde selera nk makan die..haha

jom tgok buktinye..tp aku amik dr google je..ti dh ade gmbo aku manje2 ngan MJ aku masukkan..

alaa...sweetnye...hahahaha
ni namenye perkahwinan campur..eh


haa...tengok betape mumuknye guinea ni.. besh tak leh peluk2 camni..hahahaha
ase nak tarik je bibir guinea..comellll...

oh ye..btw..guinea pig bukanla spesies babi ye.. takde kaitan nye ngan babi..
so, jgn takut..mai2... mai kedai haiwan..kite bela guinea babi..eh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...