BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, March 25, 2012

Penat

Assalamualaikum

Penat seyh hari ni...ptg td pegi kampung..balik tak smpai setengah jam, noy ajak lepak kat pizza plak.. ngam sgt la tu..balik mmg dh lapo..kat umah sedare td ngan muke temboknye aku telan smpai lime muffin coklat..hahaha laparrrr.. smpai umah aku amik pinggan,buh nasi ..aku tonggangkan sup ayam ngan isi ayam dlm pinggan,buh kicap ,telannnn..pastu tambah lemak kat pizza..memang terbaekkkk.. esok aku jogging dlm mimpi..malam ni taknak mimpi penat2..ckupla realiti penat..jgn ditambahkn dgn mimpi dikejar gule2 atau mak limah..tolonggg jgn..bukan srbab takot tp PENAT!!!


p/s : aku nmpak ade guest dr sg. Petani kedah dok ushar blog aku siap tgok post2 jiwang karat.. kengkawan unibersititaramesia ke atau bekas makwe capareja kah??aku xnah de skandal dr utara..huhu silekan tinggal jejak..spaye aku bleh tido ngan lena.. haha apekah??aku dh mnum susu dgn harapan dpat tido yg berkualiti wpun kurang kuantiti.. ok bai!!

posted from Bloggeroid

Saturday, March 24, 2012

mengapa

mengapa bila terasa diri bersalah
tapi akhirnya orang lain yang kita persalahkan?

mengapa bila tekanan makin menghimpit di kiri dan kanan
tapi orang lain yang kita salahkan?

mengapa bila kita yang terlupa
tapi orang lain yang kita salahkan?

mengapa bila kita yang mengabai
tapi orang lain yang kita salahkan?

mengapa bila kita terkasar
tapi orang lain yang kita salahkan?

mengapa bila kita terasa
lalu orang lain yang kita salahkan?

pokoknya!
mengapa bila kita yang salah
lalu kita pindahkan rasa bersalah itu kepada orang lain..

untuk kepuasan hati?
untuk merendahkan 'orang lain'?
untuk melepaskan tekanan?

takut suatu hari
'orang' pergi dan tak kembali
lalu baru kita sedar diri
'orang' berhak untuk disayangi
'orang' perlu sentiasa di sisi
sebab kita tak mampu nak lalui dunia ini sendiri..

jangan menyesal di kemudian hari


Monday, March 19, 2012

semangat yang hilang

assalamualaikum cinta
wa'alaikumsalam rindu

hi there.. wonder why my entry suddenly feels like im drowning in a deep sea? well after 6 months ++ after grad without any job, i think it really depressed me and suddenly my job hunting spirit begin to reduce time to time.. kalau dah semangat hilang apa pun tak boleh kan..

everyday i try to change my attitude.. i try to sleep early so i can wake up early..i wanna enjoy every single day of my life.. but the loneliness is killing me.. every morning when my alarm clock start knocking my eardrum i will automatically switch it off and thinking theres nothing exciting waiting for me if i wake up this early.. it happens everyday..

i guess i should start a new life.. new spirit.. new attitude..
while hoping there is always chances to change before its to late..

i wanna be a better person.. dunia n akhirat of coz.. ;)
i wanna success in both dunia n akhirat..

planning is one of the key to success right?
and the secret of getting ahead is getting started..

i remembered puan faizah always remind us to recite surah al-mulk every night.. so Allah always protect us..
i try to do it every night..
let us see the meaning of surah al-mulk

till we meet again..
start your planning now, and see how close is u with 'success' ..

Saturday, March 17, 2012

london bridge is falling down... ha ha ha

assalamualaikum

it's been a long time since i didnt update my blog..except 4 da short entry before.. well im not busy as some others who like to blame 'being bz' as the reason they didnt post anything 4 a quite long time.. i will blame the laziness virus that apparently attack me ..n thank godness it didnt attack u guys.. ha ha ha why i 'spiking londonnnn' in this entry?.. becoz i was ask by pak jowo aka tutti frutti buah hati to improve my english.. well im not that good in english..but yet i still can understand csi show without putting in the bm sub.. and i bet u still can understand my broken english r8? so im not that bad kan..ha ha ha

wanna know why i didnt post any entry currently.. it's becoz i got an ulcer in my mouth.. right in my lower lips & it hurt me a lot everytime i chew on something and it hurt me MORE every morning.. eh what it has to do with blogging & ulcer.. oooo i know.. ulcer is actually will make your laziness virus more powerful padahal alasan je.. especially when you switch on your laptop and planning to post something n u suddenly think that ice cream will treat ur ulcer better ... but it hellll no!
my mum said butter will help to treat ulcer.. but i prefer the rokok daun instead.. when i was in uum, my lecturer gave me rokok daun and ask me to put directly to my ulcer.. it super duper powerful hurt!! i cried.. CRIED!!! its really hurt.. like squeezing a lemon directly to ur wound.. but it treat my ulcer very fast.. and i suddenly likes the feeling when u put the rokok daun on ur ulcer.. i was like addicted to that pain.. am i psycho or what? it scared me a lot.. so i dont think i should use that petua now.. if this ulcer dont get better until next week, then ill go find bonjela at pharmacy laa..

waaa,,, this is super duper boring entry r8?..blame pak jowo kuat bebel.. he's the one who want me to improve my english.. ooo..u know.. i think i prefer further my study in master than taking dpli.. i prefer being a lecturer instead of being teacher.. but dpli intake is earlier than master intake.. ;(

Update

Wahh lame dh tak update... hanya entry ringkas sementara mnunggu macaroni siap di bakar..

posted from Bloggeroid

Thursday, March 8, 2012

mereka juga berhak disayangi..

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


assalamualaikum..

alhamdulillahhhh..aku berjaye mengimport blog lame aku ke dalam blog ni.. wahh excited bace balik entri2 lame mase kat uum dlu..hehe & ofcoz sgt-sgt rindu dgn uum.. bukan dgn uum sebenarnye.. tp kenangan di uum.. kenangan naik bas ketika di sem1.. berebut dengan student lain..hingga tersepit antara 'bukan seagama' dan 'bukan muhrim'.. bergesel2..oh tidak!!!

yang tu aku xnak rindu.. tu sgt menyakitkan ati..

apetah lg bile mengingatkan kejadian terpkase berjalan kaki balik dr PKP ke dpp muamalat dgn melalui lorong2 gelap di dkg 3 - dkg 4 ketika jam sudah pun menunjukkan jam 11.30 ++...
ohhh xnak rindu..xnak rindu.. scary

sedikit cengeng disitu sbab menelefon mak yang jauh di sabah smbil mengadu.. tak lame pastu abah bg kete.. itu hikmah kejadian ke ape?? macam pelikkan.. wahahahahaha tidak!!!


ok masuk ke tajuk entri ..(memang asyik tebabas je kejenye..)
dah import sgale post lame tu aku tpandang sekeping gamba.. kalau dlm blog kite panggil sekeping juga ke??agak pelik bunyinye...

jom kite tgok gambonye dlu..

pade yang mungkin konpius ni kuceng ke teddy bear ke atau mungkin ingat ni bear fresh n white tu jom saye leraikan kekusutan anda..

ini adalah seekor kuceng parsi yang dinamakan ...... hmmm ok teminum semut.. rasenye si putih kot.. atau whitey.. putehlaa senang.. si puteh ni dipelihara di dlm dpp bank muamalat ye.. selama 2-3 minggu.. kelass ko jah..org len bela harmster, kure2...ko bw kuceng??apekahh...

sebenarnye bukan dibawa dr umah..tapi diculik dr kwsan kedai changloon.. critenye mcm ni.. kami mase tu odway balik ke uum dr kuala perlis..baru pas buka puasa.. mase lalu kwsan kedai tu qilut terpandang kuceng ni.. aku plak memang excited telebih trus berenti pastu qilut buka pintu n bawa kuceng ni masuk.. aku?? masuk gear 1 & brooommmmmmmm... hahahaha memang ade bakat jd penculik..anak sapolaaa tu.. hahahaha dh dlm kete baru tepikir... eh takpe ke kite amik ni.. pastu tgok kuceng tu sgt2 kotor..bulu die dh wane coklat gelap.. jd menyedapkan ati masing2 ..'takpe kot..kuceng ni kuceng tebiar.. see buruk je kuceng ni'.. alololo suweeetnye ayat nk sedapkan ati.. lempang skit! PANG!!!!!

dah smpai hostel amik amy punye shampoo g&g masuk toilet, bw baldi dayung..
skali tgok air yang mengalir mase mandikan si putih ni.. coklat gelap okeiii.. betape kotornye die.. kesian tgok die mase tu..sgt2 manje..
bg die makan tp die makan skit je.. mengiauu pun tak..memule ngatkan maybe die tak suke dok dlm blik je kan.. skali tu due ari pastu kot,, aie si roomate ku pasan ade something melekat dlm mulut putih..make bermule sesi 'doktor wannabe amik aliran ekonomi'.. hahaha fyi aie penah menyelamatkan kuceng tercekik tulang ikan yg beso.. aie selaku doc, amy plak ketua nurse.. aku tgok dr jauh.. ngeri kot... amy pegang mulut kuceng, aie gunekan kepakaran kuakan tulang.. macam2 alatan hokeii..penyepit ade gunting ade.. n finally tulg ikan berjaye dikuarkan tanpe mendatangkan kecederaan kpd ptugas hosp n si mangse.. hahaha

ok balik kpd si puteh..amy n aie mainkan peranan.. aku n mek an tgok dr jauh op kozzz... bile dorg buka mulut puteh ghupenye ade chewing gum yg sgt beso.. apekahh???? ni penganaiyaan ke ape??kuceng xmkn chewing gum hokei.. taktau la plak kalau skang ade chewing gum flavour ikan, daging, atau mungkin friskies??? maka dorg pun myambung tugas slaku ptugashosp n berjaye kuakan chewing gum tu.. barulaa pastu si puteh mengiau.. omaigod.. kesiannye die..
sape la punye keje ni.. kesian kat puteh.. aku ade video si puteh ni, tp x seswai di tonton di tonton.com sebab pakaian yg tidak menepati tema..keke.. puteh sgt beso.. mcam teddy bear bulu die.. tp die tak suke di dukung2 di timang n sebagainye.. tp biaselaaa kuceng mane nak dok dlm blik je.. smpaila satu tahap kitorg dh xleh tahan nak makan dlm blik susah ape sume.. make kuceng ni di dermakan kepada coach syafull.. (dermaa??apekahhh?)

aku tak paham betullaa knape ade org leh abaikan kuceng camni cantik.. manje pun ye gak...aku ni kekdang lebih suke bcakap dgn haiwan.. sbab aku ase there are certain times when you need someone to JUST LISTEN to what u wanna share.. jgn bg komen,, dont even blame us back.. (macam... tu laa ngko,aku dh kate...) no no no..advice might be acceptable.. selain dr kite mengadu kat tuhan laa.. aku suke gak mengadu kat haiwan.. tp oleh kerane rumah aku, kuceng strictly no cat tresspassing makenye aku mbawa masuk guinea2 yg comei.. hee

kalau aku bosan, aku trun bwh g sangkar guinea...belai2 dorg smbil becerite yg aku bosan.. arini panas.. arini ujan.. petang nanti mandi.. petang nanti kite jalan.. bla bla bla
gilekah aku bile bcakap dgn kuceng?? oh tidak...
sile rajinkan2 membaca artikel yg mana haiwan peliharaan juge boleh mengurangkan stress anda.. jom baca!!

ok..kakak aku dh balik..aku xmandi lg..die nak bw aku g kelas menjahit ke apetah.. till we meet again.. mmmuah



sayang mj..

Wednesday, March 7, 2012

update!!


assalamualaikum..

wabak malas dah melanda.. malas nak update..semangat ade dah.. bile on je lappy wahhh semangat nye dh terbang,,sebab kusyuk sgt layan fb, pastu dh bosan tgok movie...akhirnye semangat nak update blog dah terbang melayang.. heee malas nak menaip.. layan gamba je..






doakan ye..mudahan2 dapat nk myambung study


esok ade 2 interview.. mudah2an lancar je aku mjawab.. hee

ok..till we meet again
lots of luv.. mmmuah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...