BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, December 23, 2012

senggugut dan putrajaya


assalamualaikum uolss

hari ni aye adalah mood swing..
haktuihhh aye konon..hahaha

aku senggugut ari ni..uolls kate period pain gitu..
eh tak mcam senggugut je kan.. cam hepi je..

haa thats y laa aku nye tajuk entry iolls senggugut..putrajaya tu pesal lak? lek aa.. satu2 k..


meh aku kongsikan petua tuk senggugut...
kalau aku senggugut ape aku wat... 
aku akannnn.....


masuk dalam selimut... slow kn kipas.. tutup sgale punce ksejukan.. 
aku akan pastikan badan aku akan ase suam2 dlm selimut.. heaven ;)

oh sebelum masuk selimut aku capai dlu roti gardenia..
untuk ape roti gardenia?
ak tbaca petua senggugut ni dr majalah remaja.. roti boleh kurangkan senggugut..
so bile aku senggugut ak akan makan roti ni.. aku kunyah kosong je.. sambil baring plak tu.. tak senonoh sungguh.. hoi!!
aku kunyah2 kunyah2 kunyah2 sampai aku tetido.. boleh?? ishh teghok noo..
sib baik mak + bakal mak tak reti blogging noo.. wakakakaka eh ketawa sopan skit  hihihi
pas kunyah2 n tetido bile bangun senggugut suda hilang..
alhamdulillah..
selalunye camni la rutin ak bile senggugut.. 
haa cube la.. cube.. ;)


ni kejadian petang semalam aa.. pastu bile bangun je trus msg kengkawan ajak g pasar malam..
bangun2 teringat kuih tako pavret i... malangnye smalam macik tu ketinggalan bas tak beniaga.. isk ;(

pastu tetibe ade org tu msg suh siap2 nak g jalan2..
aku kbetulan kn g pasar.. so beli la tau fu fa, bubur ayam n beef on stick ke apekajadah namanye.. 

ingatkan boleh la nak makan2 dlm kete bile die amik kat hostel..ghupenye ak kne drive g sg merab jumpe die kat situ.. cess memerap je wap gunung merapi..
dahla tu..sos beef tu tumpah kat kusi blakang.. humm..

kitorg makan2 jap kat kedai makan ikmas ke ape namenye.. eh mmg fail betul kalau name pelik2 ni..
pas makan g putrajaya.. lepak2 amik angin..
syok wei tgok ade family naik basikal ramai2 pusing area masjid n jambatan tu.. jeles seyh..
nak ekot.. ;(

pastu borak2.. cite2 masalah.. planning bukan2.. gelak2..
tangkap gambo.. pastu beboleh memory hp dh full.. 8gb full dgnnnnn gamba je..hoi!!
pastu amik gambo gune hp die.. tp bile dh balik masing2 naik kete sndri n balik ke sarang masing2 (eh tebuan ke apekah ni?) pastu baru aku teringat.. oh daim (coklat daim ye.. think +..haha) gambo dlm hp die.. cess.. comel2 plak tu.. haktuiii  ak suru die whatsapp gambo tu smpai skarang tak dpt.. mmg takkan dpt la tu.. nyampah iolls..

dah la.. i is geram.. ade satu gamba je smpat snap gune hp.. gamba dr tab hodoh.. bukan ak yg hodoh.. camera tu.. hahaha



baju yg same ak pkai g pasar malam.. just tuka slipper ngan heels je.. mak suke.. senang ..takyah nak siap2 bagai.. pastu kebetulan plak matching ngan die pkai tshirt silver.. nak tgok??

jom..



























hakhakhak tuii..harusla feeling istanbul aku datang.. hai awak..
hahahahaha


Thursday, December 6, 2012

campus life

assalamualaikum

it had been 3 months 
my life in ukm is getting better nowadays.. i can catch up my studies.. but still assignmentsss give me headache.. i have to review more and more journal.. i have to learn more econometric test in order to understand the journals... i still confuse with ADF test.. ADF test is still a simple test, yet it take 2-3 days for me to understand it.. oh god.. please help me

my first exam will be on 2nd of January.. please pray for me..

please say this word 
" Ya Allah Tuhan yang Pemurah Lagi Maha Penyayang,, Kau Permudahkanlah Urusan Sahabat Ku in.. Bantulah Sahabat Ku ini Dalam Peperiksaannya Ya Allah.. Ameen.. "

Thanks for your kindness..

Lots of love
Dzara ;)

Tuesday, December 4, 2012

insomnia

assalamualaikum..
selamat malam uolls..

iolls tak ngantuk lg.. 
hoiii.. esok ade klas pg..direct smpai jam 12 tgahari.. tp ak tak ngantuk lg.. menyeksa betul ni..tiap malam ak camni.. pdahal td dh mnum sgeles susu suam.. ape nk jd ni.. agaknye kne minum susu unta.. ke keldai?kambing?lembu.... ?hmmm

takpela.. nak cube lelapkan mate lg.. lau tak dpat gak nk cr tips spaye senang lelap.. payah sgt ak ni nak tido.. kalau ptg2 plak sng sgt nk lelap.. apekehal la ni.. esok ptg ak nk exercise... nk bg penat..bile malam sng ak nk tido.. 

ok aa..
selamat beradu uolls..jgn beradu tenage plak.. 


Monday, December 3, 2012

beraksi umur kau!


"dressing ko ni mesti terikut2 ngan akak ko kan.."

lebih kurang cam tu ayat seorg sahabat aku
fyi ak ade due org kakak..due2 cikgu.. so mostly dressing akak2 ni maybe baju kurung kan..
blouse + jeans.. tp takdela cam dressing ahkak2 umo 30++ .. 
eh even ahkak2 yg 30++ tu pon vouge hokeii dressing dorg..

knape tajuk post ni 'beraksi umur kau!' atau nak lg sedap


source : kimandjason.com

knape??
because i am 24 years old.. and i dress as my age..
adekah aku perlu memakai pakaian yg funky2 so others will assume me as undergraduate student?
should i dress my age?
am i dress to impress others? hell no!

aku tak salahkan sahabat aku tu.. apatah lg nak terasa hati dgn ayat die.. hehe takde beb.. ak malahan suke.. sbab die jujo.. maybe sometimes i should bring her to meet my sister.. mesti ko tkejut nyah.. sbab ahkak2 i dress lg hoverr,, hahaha 

ak suke pkai bende yg simple.. tak suke pkai baju yg blapis, atau shawl yg berlilit2.. skali lilit is fine.. due kali lilit dh rimas.. kalau tige kali lilit wa dh campak itu shawl & pkai bawal lg besh.. pehh

dan bile sahabat aku tu tego aku macam tu aku tersenyum je..sbab aku trus imagine balik camne dressing ak.. hmm.. better gak dr dak2 master yg ade.. ade yg selekeh..ada yg cantik.. ada yg so-so.. mungkin ak di tahap bolehla.. n sahabat ak ni di tahap cantik.. sbab die dressed agak funky.. colourful.. tp tu sume hak masing2 kan.. as long as u being urself.. 

ak suke begaye.. and to be truth my interest is more to fashion.. my ambition is to be a fashion designer.. dah klau nk jd fashion designer taula camne nye tahap begaye.. tp ak tak reti nak dress havoc and stylo .. dh macam   mangsa fesyen plak kan.. kalau nk begaye tu pk due kali..takut nanti sume org pandang.. org pandang tu taktau la positive look or either negative impression kan.. yg penting ak tak suke jd perhatian.. nanti tak pasal2 lari cr toilet pastu buka baju.. kot la ade lubang ke..koyak ke.. smpai camtu.. huii tak reti ak..




ok mostly camni ak ..pg klas pkai baju kurung.. sometimes blouse + jeans.. blouse + skirt.. tudung bawal ..lau rajin shawls.. kalau malas tudung ekspres tu je..senang kje aku.. sarungkan aje dlm kpale..dh..
jd persoalaanye adakah care ak dress membuat kan ak lg tua dr umo sbenar..?
ke sbab spek mate aku..? 
atau muke ak memang matured? eh ni kene wat plastic surgery ni


ok..
nak sambung wat assignment.. 
assalamualaikum :)
guten nacht













Saturday, December 1, 2012

sedih :(

assalamualaikum

mood swing..
nak layan lagu besh jap.. bg feeling kaw2 skit

jom.. kaulah segalanya cover by asyraf yaacob

rindu rumah!!! :((
nak balik.. tension stress..
susah nk bg org paham kita.. asyik kita je nk paham org

ok bai




uum.. ape kes?

assalamualaikum..
hye visitors! ;))


eh sbelum tu nak teriak sekuat ati
GOLLLLLLLLLLLLL!!!!!! i luv u lah mahali jasuli..
aku dr first game mesia vs singapore lg dok bebel kat member aku.. " ni kalau mahali jasuli masuk ni..konpem menang laa.. ngan kunalan belah kiri, mahali belah kanan.. terbaek la"..
eh dah2.. tak agak2 nak cite sal bola.. yg penting dh menundukkan indon ..alhamdulillah..

eh td aku pasan kan live traffic aku ade org view blog ak thru google search.. tau die seacrh ape? pengetua bodoh uum.. aku cam nak tekentut tengok.. (dahla baru mkn doriann..) eh tak bek tau.. apesal kutuk pengetua uum bodoh ni.. pengetua kolej mane tu? habaq mai.. kot i kenal.. hahaha takde maknenye.. biasalah kalau management teruk.. aku pon dh melalui sume tu.. mane2 u ade je citenye.. as long as it does'nt effect our result kan..ke effcet? suke ati ko la labu.. aku dok uum ok je.. even kekadang mmg stress ngan management kat sane.. tp lek je ..dh grade pon.. alhamdulillah..

aku ade sorg lect kt ukm ni.. aku suke dga kalau die beleter.. sbab ape yg die beletiaq tu mmg betol.. contohnye sal barisan mpp yg sebok nk tuntut hak dorg nk bepolitik la bagai.. hoii org undi awak spaye awak tu jage kbajikan pelajar.. kebajikan macam mane? tu dlm kelas ngan krusi meja tak ckup.. komp yg kekadang hang.. alat bantu mgajar tu make sure takde masalah.. bukannye sebok nak perjuang hak hapuskan ptptn.. ptptn tu hutang.. hutang tu bw ke mati.. akhirat nanti akan di soal.. dah hutang bayaq pi la.. nak hapuskan bayaran tu watpe.. kalau nak suh hapuskan ptptn, hapuskan je la..tp org yg dah pinjam sbelum takkan nak lepas camtu je.. aku pon pinjam gak.. inshaAllah skit2 aku bayaq la nanti pas kerja.. 

lg satu sal bas.. sbelom aku dpt knderaan tuk ulang alik kat ukm ni adela dlm 2-3 weeks aku gunekan bas ukm tuk g klas n so on.. sbelum tu alhamdulillah ok je.. tinggal shari sbelum kete tu nk smpai kat aku, mmg pengalaman teruk gak.. takdela teruk gak.. tp pedih..pedih ape?pedih perut.. lapaq sebenanye..
kisahnye camni.. aku ade klas pagi tu..8am-12 at noon.. pg tu aku tjage lambat..so agak kelam kabut.. tak sempat nak bfast.minum air pun tak.. trus g klas.. alhamudlillah bus pagi tu ok.. abeh je klas jam 12 tu aku g group discussion jap.. smpai 12.30.. kebetulan bile aku nk smpai ke bustop dh ade 2 bus ke kolej aku lalu.. aku jalan2 lelaju tp driver die bg jelingan manje je.. sedih boboi!! die lalu camtu je.. aku pujuk hati suh sabaq.. sabaqq.. sib bek tak kenal.. kalau tak.. HAIP!!! jumpe kat simpang!! wahh gitu
aku dok la teperuk kt bustop tu.. dr 12.30.. 1.00..takde gak bus.. 1.30.. masih tak nampak bayang bus.. 2.00.. blum lalu lagi.. takpe sabaq..sabaq.. dlm hati dh menangis sambil cubit2 lengan sendiri..geram.. 2.30..TAKDE LAGI!!!!!! sabaq lagi.. kali ni cubit dgn lebih kuat.. nak nangeh dh.. 2.45 bru bas dtg.. dlm bus pandang luar smbil memegang perut.. LAPAQQQQQ weiiii..lapaqqq.. nak nangeh..kejam tak.. kejam!!! ak taktau plak kalau jam 1-2 lebih gitu waktu driver tu rehat.. skali bus tu dtg nak tige biji bus tau die lalu.. pedihh wei hati..pedih.. bile abg aku kol ptg tu kate nak anta kete aku bebetul bsyukur.. aku bukan manje nak sume tu.. tp bile jd camni aku rase kemudahan tu sume perlu.. bape byk mase aku tbuang wei.. skarang ni mase boleh di beli.. macam mana nak beli? kalau ade kete (kete tu kos ) kite leh jimat mase.. alhamudlillah skang ni pape aku gerak gune kete je..

ok tu je..bye
sape yg kutuk2 pengetua uum tu..sile jgn masuk blog aku lg.. ngeri aku..
kang aku lak yg kene.. aku takde kutuk pgetua uum dlm ni ye..
sile berambus!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...