BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, December 1, 2012

uum.. ape kes?

assalamualaikum..
hye visitors! ;))


eh sbelum tu nak teriak sekuat ati
GOLLLLLLLLLLLLL!!!!!! i luv u lah mahali jasuli..
aku dr first game mesia vs singapore lg dok bebel kat member aku.. " ni kalau mahali jasuli masuk ni..konpem menang laa.. ngan kunalan belah kiri, mahali belah kanan.. terbaek la"..
eh dah2.. tak agak2 nak cite sal bola.. yg penting dh menundukkan indon ..alhamdulillah..

eh td aku pasan kan live traffic aku ade org view blog ak thru google search.. tau die seacrh ape? pengetua bodoh uum.. aku cam nak tekentut tengok.. (dahla baru mkn doriann..) eh tak bek tau.. apesal kutuk pengetua uum bodoh ni.. pengetua kolej mane tu? habaq mai.. kot i kenal.. hahaha takde maknenye.. biasalah kalau management teruk.. aku pon dh melalui sume tu.. mane2 u ade je citenye.. as long as it does'nt effect our result kan..ke effcet? suke ati ko la labu.. aku dok uum ok je.. even kekadang mmg stress ngan management kat sane.. tp lek je ..dh grade pon.. alhamdulillah..

aku ade sorg lect kt ukm ni.. aku suke dga kalau die beleter.. sbab ape yg die beletiaq tu mmg betol.. contohnye sal barisan mpp yg sebok nk tuntut hak dorg nk bepolitik la bagai.. hoii org undi awak spaye awak tu jage kbajikan pelajar.. kebajikan macam mane? tu dlm kelas ngan krusi meja tak ckup.. komp yg kekadang hang.. alat bantu mgajar tu make sure takde masalah.. bukannye sebok nak perjuang hak hapuskan ptptn.. ptptn tu hutang.. hutang tu bw ke mati.. akhirat nanti akan di soal.. dah hutang bayaq pi la.. nak hapuskan bayaran tu watpe.. kalau nak suh hapuskan ptptn, hapuskan je la..tp org yg dah pinjam sbelum takkan nak lepas camtu je.. aku pon pinjam gak.. inshaAllah skit2 aku bayaq la nanti pas kerja.. 

lg satu sal bas.. sbelom aku dpt knderaan tuk ulang alik kat ukm ni adela dlm 2-3 weeks aku gunekan bas ukm tuk g klas n so on.. sbelum tu alhamdulillah ok je.. tinggal shari sbelum kete tu nk smpai kat aku, mmg pengalaman teruk gak.. takdela teruk gak.. tp pedih..pedih ape?pedih perut.. lapaq sebenanye..
kisahnye camni.. aku ade klas pagi tu..8am-12 at noon.. pg tu aku tjage lambat..so agak kelam kabut.. tak sempat nak bfast.minum air pun tak.. trus g klas.. alhamudlillah bus pagi tu ok.. abeh je klas jam 12 tu aku g group discussion jap.. smpai 12.30.. kebetulan bile aku nk smpai ke bustop dh ade 2 bus ke kolej aku lalu.. aku jalan2 lelaju tp driver die bg jelingan manje je.. sedih boboi!! die lalu camtu je.. aku pujuk hati suh sabaq.. sabaqq.. sib bek tak kenal.. kalau tak.. HAIP!!! jumpe kat simpang!! wahh gitu
aku dok la teperuk kt bustop tu.. dr 12.30.. 1.00..takde gak bus.. 1.30.. masih tak nampak bayang bus.. 2.00.. blum lalu lagi.. takpe sabaq..sabaq.. dlm hati dh menangis sambil cubit2 lengan sendiri..geram.. 2.30..TAKDE LAGI!!!!!! sabaq lagi.. kali ni cubit dgn lebih kuat.. nak nangeh dh.. 2.45 bru bas dtg.. dlm bus pandang luar smbil memegang perut.. LAPAQQQQQ weiiii..lapaqqq.. nak nangeh..kejam tak.. kejam!!! ak taktau plak kalau jam 1-2 lebih gitu waktu driver tu rehat.. skali bus tu dtg nak tige biji bus tau die lalu.. pedihh wei hati..pedih.. bile abg aku kol ptg tu kate nak anta kete aku bebetul bsyukur.. aku bukan manje nak sume tu.. tp bile jd camni aku rase kemudahan tu sume perlu.. bape byk mase aku tbuang wei.. skarang ni mase boleh di beli.. macam mana nak beli? kalau ade kete (kete tu kos ) kite leh jimat mase.. alhamudlillah skang ni pape aku gerak gune kete je..

ok tu je..bye
sape yg kutuk2 pengetua uum tu..sile jgn masuk blog aku lg.. ngeri aku..
kang aku lak yg kene.. aku takde kutuk pgetua uum dlm ni ye..
sile berambus!




0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...