BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, September 19, 2013

ma niu laif



assalamualaikum :)

aiyo asyik bersawang blog.. i guess sume org dh tak minat nk ber-blog kan since ade insta.. kuikuikui

alhamdulillah dh masuk sem akhir di ukm..insyaAllah ..dh sem 3.. takmau la smpai sem 4.  isk isk
tp malasnye ya ampun..bertangguh2 nak wat thesis.. takde org nk motivate (padahal alasan je).. ingatkan dh tinggal sorg kat sni bolehla nak wat keje..takdela nak merayau.. takde makneeee ok..takde makne! ngan sorg2 ni gakla ke hulu hilir.. smpai wat muke eksyen.. kalau boleh bw tag kat leher "sorg2 pun boleh survive hokeiii" ... hahahahaha ko mampu?

eh nak cite.. last sem kan punyela blagak taknak dftar kolej..kengkonon nak cr blik sewa..konon je laa.. padahal malas nk daftar.. malas betul engko ni ye ...
skali dtg sem ni nak daftar bilik takde blik dh.. di buang ke blok yg dh lama tak berpenghuni.. blok 15 kolej keris mas.. memule tu nyumpah gak dlm hati.. 'binawe betul ' padahal salah sendiri kan.. jari tunjuk lentik2 kan sikit smbil tenyeh2 kat dahi ngan hati.. tu laaa malassss sgt.. amik ko!

ghupenye bukan i je ...bykkkk lagi spesies malas cam i..ke dorg taktau kene daftar.. i je yg tau tp malas.. ok -___- my fault.. tskkkk

pastu dh daftar blik dapat tingkat 4.. nasib baik ade buah hati.. tlg angkatkan brg..kesian die.. tp sempat lg beramah2 ngan macik2 yg anto anak depa kat blok ni..nasib baik tak sgkut jd mak angkat..byk bebeno mak angkat die tu -__-" 
pastu setel angkut brg g beli barang2 sume.. rumet sy comel je.. kecik2 tapi rambut tomboi ok.. kulit putih melepak.. iskkk putih gileeee! kalah i.. pastu sempat jeling2 tgok bakang bdn die bersih..satu jerawat pon takde.. nak bandingkan ngan sy ni.. iskk apesal tah.. bakang badan ni byk jerawat.. pastu ade la ngadu kat buah ati kan.. skali tu tetibe satu hari die tepon semata2 nak suh try nivea.. die kate tgok dlm iklan nivea bdn model tu bersih kat bakang.. hampesss betol! tu je ok die nk ckap.. pastu tanye die , tu je nk cakap? aah... tskkkkkkk     m[ - __ - ]m  eh melalut dh.. 

haaa sal rumet sy tu.. tp kaannnnnnnn.. walaupun die putih bersih..tp die slalu takde kat blik.. kadang2 je tido blik.. i hetchu.. sy ni kekadang dtg penyakit nye malam2 pndai takut tetibe.. camne tu,, tp besh gak.. sbab bile bangun pagi boleh exercise tanpe rase was2..kalau die ade malu laa.. kang tetibe ngan wat squat die celik mata.. tak ke die pelik.. kihkihkih

amik masa 2 hari gak nak setelkan semua brg2.. sbab nak plih mana yg pakai ngan tak pakai.. malas nak penuhkan blik.. pas dh kemas2 not bad gak aaa sbenanye blik ni.. kalau tak mase memule masuk tu rase nk kua balik..nak cek dpn pintu ade tak tulis 'bilik stor' ke.. ke 'wad terbiar' ke.. -__-

jom2 layan gamba..



ni rak buku kecik2 taknak mampos dh beso nyusahkan ai
sib baik satu subjek je lagi..kalau tak maunye temuntah2 rak buku ni.. :)


hiduk kne kreatif bebb.. takde tempat nak gantung ni gi kedai beli hook ni.. haaa seee.. kreatif tak sy :)



ni katil ai.. walaupun rumet ai slalu takde tp bed-mate ai ade.. comel ..putihhhh lagi uolls.. kikiki
bantal je dh lima.. pastu nasib baik mmg tak disediakan bantal..lau tak enam hokeiii.. (sambil ramas2 satu sarung bantal extra..cisssss)



ni meja study merangkap meja makan, meja solek, meja tempat lepak, tempat berangan dan segala macam lagi la.. eh kepala bed-mate ai la.. ;)


dkat board haruslah ade gambo buah2 hati.. banyakkk buah hati ai tau.. hihihi


sebelah katil sy ade ayat kursi..saye lekat sendiri la of kos..mesti ade nak kata elehhh lekat je tak gune.. eh hellooo baca ok.. lekat supaya stiap kali terpandang trus baca.. ke kalau ade bende nampak hangus trus.. eh?? boleh.. 


buh semua dlm bakul beso.. letak tepi katil.. pastu kalau nak g tandas bw bakul smbil muke eksyen.. pe tengok2.. tau la bakul ai beso.. ni bakul nak g market ok.. ko ade? padahallll cari kat kedai tak jumpe.. maluuuu -___-


jimat ruang.. tapi rase ni tak lamaa ni.. hahahahaha


pemalas kan..haruslah tabur2 cam tu.. feeling cam tabur bunga.. main campak je.. dasarrrr


pemandangan dari tingkap.. tu paper tu lekat sendiri.. sebab tensiii nampak lua.. kang ade org ngintai.. ade ke org nak intai.. taklaa..takut monyet intai ke.. huhu
eh haii vivavooom.. senang nak tgok kete.. parking dpan tingkap blik.. malam2 lau was2 dh kunci ke belom haaa senang keje ai.. smbil picit2 alarm kete tu smbil makan roti.. 


vivavoom lagi .. :)


sumbat segala mak datuk barang bwh katil.. printer, iron, baldi...


anak bed-mate ai.. kembo seiras.. gegurlll gitu


since takde karpet ni la penyelamatnye..cejukk :)


katil org sebelah.. tapi org takde..hihihi :)

dah habisss kemas sume.. rehat2 mandi n landing atas katill borak2 ngan bed-mate.. manje..siap baring2 atas ai lagi.. ko hado???


sekian... :)

Tuesday, August 20, 2013

thank you skinz infinite



Assalamualaikum ;)
selamat hari raya ..kalau ada salah silap saya, sepuluh jari saya hulurkan.. no! bukan nak mintak duit raya..tapi nak minta ampun dan maaf... maafkan ketelanjuran jari yang menaip, akal yang berfikir dan kata yang menikam.. gituuu.. 

dah lamaaaaa bersawang blog ni.. punyela pemalas.. duk rumah macamkan raja..bukan anak raja..RAJA ok..hihi pemalas gila.. jangankan mak mentua tgok tak hingin..mak sndri tgok pon konpius hingin ke tak hingin..gituuuu hahahahaha mampos..kutuk diri sendiri.. 
sebulan honeymoon di rumah sndri.. ber-patner-kan bantal kabu, tilam empuk.. haruslah partner nye bantal..tak kawen lg.. hihihi 

lately tgok traffic blog ni berduyun org masuk sbab post skinz infinite yang lepas.. 
sebenanye dak tak pakai dh skinz infinite skang ni.. dh tuka g brand lain.. tp still skinz banyakkkk membantu.. sangat berkesan menghilang jerawat teruk ngan parut2 zaman degree dlu.. 
sampaikan ade kwn2 uum yang still contact smpai skang tanye2 pkai ape.. nampak bebeno muke aku dlu teghuk ye.. dh nmpak cam pgoto pun ade gak dlu ngan muke bejerawat kiri kanan.. stress.. tapi alhamdulillah.. dengan IZIN ALLAH SWT akhirnye berjaya gak.. berkat usaha kakak aku la tu dok laa suh ak try.. walaupunnnn skinz infinite ni target die tuk 25 years and above.. apedehalll.. hihihi

tapi pakaila konsisten.. ak ase yg banyak membantu die nye cream cleanser, toner, serum ngan night cream.. ak pkai konsisten dlu..mmg berkesan ilangkan jerawat.. kedut ak tak sure..sbab ak tak bekedut lg..kihkihkih

ak rasa sebenanye mane2 produk lau pkai konsisten insyaAllah berkesan.. kakak aku cite baru2 ni die teserempak ngan sorg gadis (gadiss gituuuu..hihihi).. muke die sgtlaaaa bersih.. macam gune camera 360.. punye la perumpamaan...CAMERA 360 okkkk... bile die tanye pkai ape.. relax je die jawab.. pkai safi balqis je.. trus akak ak dr pkai wonder glowwww-sgt tukar g safi.. boleh?? 

ak pon cam excited dup dup dup je nak tuka g safi balqis..pkai one set.. suci dan halal.. dan2 suci dan halal kan.. penangan camera 360..hahaha
bile p'k balik punye tak tebal muke akak ak smpai g tego ntah sape2 semata2 nak tanye die pkai ape.. mmg hebat aaa ..hahahaha kalau ak ggt jari dr jauh je la.. pastu bile dekat buat2 tak nmpak..padahal nak je tanye..tp malu.. hihihi

ak wat entry ni sebenonye sbab td bile belek2 hp jumpe gambo lama..jerawat merah2 itam .. trus terkedu sebentarr.. dasyat gak eh ..huhu alhamdulillah zaman muda mudi jerawat dh berlalu..

beberapa minggu lpas abeh blaja kat uum..
 balik umah abah dok perli2.. banyak nyamuk ke kat uum.. -_-""



selepas 


alhamdulillah..bende baik kite kongsi..
lagi satu tips.. beli la banyak2 serkup kepala @ anak tudung @ skaf rambut atau apejela namanya.. bli berpuluh2 pon takpe.. sbab kadang2 yg wat jerawat tu sbab kite pakai serkup berkali2..
sape area bangi silela ke warta bangi tu.. rm10 dpat enam helai.. haritu ak borong trus rm25 hengget..dpt 15 helai.. tp skang bile kira balik.. agaknye 10 pon tak smpai.. ade hantu serkup agaknye kat umah ni.. hi hi hi

Thursday, May 23, 2013

dear diary ;)


assalamualaikum ...
nite u'ollss

pe habaq?sihat ka.. ewahh tuka slang plak..jd utara naa.. awat..che' dok utara tiga tahun naa.. jgn ingat che' tak gheti cakap utagha.. mai pekena nasi kandaqqq.. hahaha

eh melalut plak..blum ape2 dah melalut.. hehe sorry.. lame tak update.. 
hari ni ak pose.. malamnye dh siap beli burger tuk sahur..but then guess what happen? i woke up at 5.45 am.. melompat.. padahal dh bangun 520 tp jari laju je tekan dismiss.. syabas.. hebat..hebat permainan ko.. smbil berkata kepada syaitonnn.. hehe 

kalau bangun 545 tu sbenanye sempat je lau nak ngap burger..alaaahhh burger..pe dehal..tige kali ngap habes.. sbab tedesak laa..kalau normal tige kali ngap tu harus ak heret bdn ke klinik..kot ade gene dinosaur ke..kannn.. :)  eh cite sal burger.. patutnye smpat je nak sahur burger..malangnye burger tu kat blik kwn ak..mek an.. kol2 tak angkat..ni sah tido lena..ke hp dlm gua..hehehe gurau je mek an naa.. g ketuk pon tak seda gak.. maka #larigoyangbontot menuju ke loker mkn yg heaven..tapi oleh kerana mamai dh taktau nak mkn ape..maka ak pon makan chipsmore n wafer gardenia coklat.. amik collagen catalyst n vco due biji minum air sebotol beso.. 1.5L.. hebat tak...hahaha
minum non-stop.. lpas tu #larigoyangbontot g tandas.. buang air.. kekeke
mek an bangun jam 614.. kesian mek an..tak sedaq langsung.. tak saho pon..dok ngadu laa lapaa lapaa..

pagi petang ak berkampung kat pusat sumber fakulti eko.. mule2 semangat gak..lama2 boring..tgok kiri kanan takde org..kua kan senjata.. snap snap snap.. hahaha i is malu.. tu yg gmba idung atas tu gelak sakan.. sebab kantoi ngan mek an ngah amik gambo tak senonoh.. dah la pose.. haippppp! tu dia muke mek an.. monyok..lapaq ka mek an.. sorry.. dh kol dh ketuk tp ang tak bangun gak..kang kalau ak masuk dr tingkap ko pengsan sepuluh kali plak..hehehe 

alololo suci je muke pose..cube tak pose..macammmm.. haaa 
mate kalau boleh nak tetutup je.. yg tak tahan tu bile nampak mesin air tu laju2 kua kan wallet nak beli teh bunge..knape teh bunge pon tak tau.. sbab tudung kale kuning kot.. skali nak beli br teringat.. oh demm u.. knape tak dh minum baru teringat.. haippp!!! dosa.. tak baik2..ni sume syaitonnn

after 2 minggu pakai sabun vco + bird nest muke dh smakin ok..parut jerawat kurang skit.. tp jerawat ade gak tumbuh.. n muke cam gatal2.. taktau la lau effect ke ape..tp tak suke la bau die..kuat sgt..dh cam rase sapu gel rambut laki kat muke.. ;( tapi so far ok la..puas ati.. hehe

petang td aku n mek an bebuka kat restoran anje nasi briyani gam johor.. marvelous.. siap terserempak ngan dekan fac lagi..hahaha yg penting kenyang.. balik blik solat pastu tetido..ni dh bangun balik trus teguk coffee..glup glup glup..kekonon nak wat assignment..tp ni dh konpius..assignment ak ni update blog ke wat report.. haaa tu diaaa la..syaitonnnn

ni tadi ak ngappp..tak abeh..tak leh masuk.. tak yah g klinik..konpem bukan gene dinosaur..alhamdulillahhh...

esok cuti..cuti..cuti.. heeee :)


Thursday, May 2, 2013

hmm..

assalamualaikum ;)

dah lame tak post something kan dalam ni.. bz ngan assignment sbenonye.. perang emosi pon ye gak.. tapi alhamdulillah dh lepas.. bende lepas tak perlu dikenang.. kalau ini takdirnye takpela.. saya tutup mata.. kuatkan hati.. dari kenang benda lepas baik kite lihat ke hadapan.. insyaAllah mungkin ade jalannya kan..
xtau la ape perancangan Allah untuk saya.. ;)

bende lepas tu dh tolak tepi.. tapi kenapa ye ada yang masih takleh terima.. masih nak menganggu.. kata benci tapi masih menagih.. kata marah tapi masih mengharap.. move on la! jgn jd perigi cari timba.. maluu

terasa?sile terasa..
  i know everyhting about u! 

x puas hati..
please leave your phone no in comment box..
 i'll call u.. 
dah tau sebenanye no u.. u tinggalkan nama je pon boleh gak
 just nak makesure mmg awak ke pembaca yg tinggalkn komen kat blog sy.. 
kalau mmg awak, sy kol..nak?
sbab sy mmg dh dpt no awak ..  ;)
takut? g la mgadu.. kekeke

Tuesday, April 2, 2013

dah tak makan dahhh ;)

assalamualaikum

ni kesinambungan dr post lepas..
sal pearl com**** ori***.. sbenanye pas 2 bulan lebih makan bende tu ak dah stop amik dan..x makan dh.. skang ni ade due botol yg lom buka lg kat aku..

knape ak tak makan.. sbab cukup sbulan ak makan ak nye period lambat gile... lmbat sbulan..boleh???uihh takut i.. trus benti..taktau la lau makan die betulkan sistem ape ke..takde la teman gheti bab2 gitu..tapi i is takut so i benti consume.. lagi satu oleh kerana effect makan bende ni menyebabkan pendarahan ape tah sbab kandungan gingko tu la.. n kebetulan ak amik vitamin C Nn c-500 dr cos*** skali.. ak pasan sjak aku amik vitamin c ni ak jd sembelit.. baik2 ak lancar 2-3 kali shari jadi 3 hari skali..  mmg combination terbaik ngan pearl tu la.. pearl plak wat pndarahan.. skali tu ak membuang ngan sembelit tu kuar darah okkkk.. DARAHH... bukan skit.. mengalirrr weiii....meremang ak.. pucat lesi.. ingat pnyakit ape laa.. trus ak benti tak makan dh..

tapi memandangkan ak ade tige botol lg pearl ni ak nak try lg makan maybe dlm due bulan ni..tgok camne..kalau jd camni lagi akan ku campak jauh2  simpan dalam almari.. di sudut paling jauh.. di sudut ruang kamar hatiku katanya... hahahahakkkk tuihhh.. hahaha

tp yang vit C tu mmg ak dh buh jauh2.. taknak tengok dh.. i hetchuuu..  dh byk kali cube memang engko laa puncenyee....

k bai


Monday, March 4, 2013

aku sakit

Petang tadi aku terlena kepenatan

aku bermimpi aku dan seorang sahabat di dalam sebuah kereta
tiba-tiba kereta yang aku pandu terbabas masuk ke dalam gaung
aku melihat dengan mataku sendiri pasir-pasir dan tanah menghempap kereta 
terasa gegaran kuat
sangat kuat hingga tubuhku bergegar
aku menjerit 'ya Allah'
dan semuannya menjadi gelap.. gelap segelap-gelapnya
matikah aku, ya Allah.. matikah aku?
aku belum bersedia
mata ku buka perlahan-lahan dengan harapan yang tinggi ini semua hanyalah mainan tidur
cahaya terang menerjah mata
Alhamdulillah.. aku masih hidup
terima kasih ya Allah

tab di sebelahku aku capai
mencari maksud dan tafsiran mimpi
mimpi jatuh ke dalam gaung selalunya akan menganggu org yang ditimpa masalah dan sedang membuat pilihan untuk masalahnya
sungguh tepat dgn keadaan ini

alunan zikir dari laptop mengalun lembut di telinga
menenangkan hati dan jiwa 
inilah santapan ku sejak kebelakangan ini

lalu aku menangis

'aku sakit ya Allah
kuatkan aku.. bekalkan aku dengan ketabahan 
hulurkan aku secebis kekuatan
semoga aku masih bisa berdiri teguh
hingga waktunya tiba nanti'


'lenyapkan ingatan buruk yang masih menghantui diri'







Friday, February 22, 2013

aktiviti ari ni 22/2


Assalamualaikum uolls

salam jumaat.. wahh gitu..dh jam 9 malam baru nak cakap salam jumaat..apo kono eh jang.. 
ehehehe

supposedly pagi tadi ade kelas.. kelas plak dengan dean.. tunggu punye tunggu lect x smpai2 juga.. start jam 830 ..jam 9.30am tapi lect tak masuk lg.. student foreigners pon dh bising.. dorg kata kalau camni dah boleh balik.. hoii kalau time degree dulu tak payah tunggu sejam..kalau lect lmbat 30 minit tu kelas dh sunyi sepi..tinggal cengkerik je bebunyi.. tapi master kot..harus beradab katanyaa...
aku naik la g tingkat 6 g cr kat ofis..skali dekannye takde , PA pon takde gak..
ak g la lari jap g blik prof azman.. nak tanye sal thesis..skali tu lorong bilik lect tu gelap gelita.. tak nampak ape..seriau gak aku..dh la ukm ni agak kertu kann.. kekeke
skali ak sampai kat situ ade makcik dok pegang mop.. bediri depan lorong gelap tu la.. aku tengok dia, dia tengok aku..

'memang gelap ka makcik?'

'takla.. ni blackout nak.. makcik nak masuk sorang takut..lau anak nak masuk sama marilah..kita sama-sama'

camtulaa citenye.. ak pon takut gak la..dah makcik cleaner yg tiap ari bersihkan tempat tu pon takut.. apatah  lagi tuan puteri ..hahaha tengok2 lect takde.. ak bedesup trus kua dr tempat tu.. setel2 hal kat fakulti n terus ke bangunan pusanika nak amik voucher buku..

dapat je voucher buku terus ke alamanda.. g membeli buku kat mph.. tapi mahal la stationeries die..siyess..mahal wei.. aku abehkan dlm 150 voucher kat situ..beli buku n stationeries skit.. plan nak beli stationeries lebih kat popular bookstore.. maka teruskanla perjalanan ke 9 avenue kat nilai.. skali tu tau tak kalau kat popular voucher tu cume boleh beli buku je..kalau nak beli stationeries pon takleh banyak..dlam 10 hengget je.. padahal pen kertas ape sume mmg murah.. hmmm

tgahri dh singgah makan kat nilai 3.. sedappp.. alhamdulillah..lauk pauk memang terbaik.. suke sgt..macam makan kat umah..rindu masakan mak.. ;)

blik dr popular singgah mcd beli set burger beef&egg ..tp tak sedap pon.. iskk sedap lagi double cheese burger my favret.. smpai menjilat kertas katanya.. hahaha

balik2 sampai kolej nampak ade selipar dpan bilik single yg aku apply..wahh menyirap darah ni.. ari tu pegi ofis kata nak mohon tuka bilik kene ekot prosedur.. isnin depan baru tau dapat ke tak..ni dh ade org masuk.. ape kess.. rasa nak tebalik meja den ni haa..marah ni..marahhhhh.. siap ko ari isnin nanti!! ni ke namanya pengurusan cemerlang... ceh!


ni gamba kat 9 avenue tu.. gemuk weii gemuk.. tensi ..
nak kene pkai pb corset balik ni.. tak suke..tak suke..i hetchu!i hetchu!

ok bai

Wednesday, February 20, 2013

JANGAN!!



jangan jadi seperti anjing yang menyalak..                 

assalamualaikum

ade dengar bunyi anjing menyalak tak?hehe  aku dpat comment kat blog aku ni.. tapi sorry la nak published.. komen tak membina.. u can do better than that la honey (sila terasa).. haha
aku tak goyah pon

ade la entry psal hidup ak.. agaknye ada org jeles ke.. ke dia bekas kekasih mrX ke.. Wallahualam
siap cakap mrX tu buaya.. helloo.. stakat cakap die buaya watpe..sile tunjukkan bukti
aku kenal die sape.. better than u knows him.. so sikit tak goyah
tak payah nak dengki sangat.. kalau takde jodoh tak ke mana..
tegur biar berhemah.. bukan camtu.. 
tapi aku tak amik hati pon.. ak ni sape je..die pon sape je..takde sape.. so ko nak menyalak silekan..
mesti die sakit ati..sbab 2 bulan baru aku respon.. haha

ak tak paham la.. ade org dah kawen tapi masalah kawen nak mengadu dkat bekas pakwe.. eh heloo.. dahla  berdosa buka aib suami ko..buka crita rumah tangga.. lagi dasyat ko ngadu kat bekas pakwe.. ehehe
lucu hokei
sile google sendiri cari hukum buka aib ko sendiri.. atau nak lagi afdal tanya ulama..
malu la wei.. kalau kotla ko tak malu, silelah jaga air muka suami..

jangan busuk hati sangat.. kejayaan org buat ko cebik muka. kebahagiaan org buat ko sakit mata. kekayaan org buat ko sakit jiwa.. eh heloo.. smpai bila pon ko tak bahagia tau kalau sikap masih camni..
bukala hati terima org lain seadanya.. tu rezeki dia.. terima dengan ikhlas. jangan dengki.
rezeki kita akan tiba gak nanti..

"orang yang bahagia ialah orang yang gembira melihat kebahagiaan orang lain"

ak pon kadang2 jeles tgok org bahagia..tapi takdela aku sakit hati tgok org tu.. malah ak gembira sebab tgok dia dh capai kebahagiaan ngan cara dia sendiri. macam mana kita cemburu tau sakit hati pon tgok org yang kite penah kenal tau sayang , cubelah ubah perasaan sakit hati tu kepada redha. Satu hari nanti kita pasti bahagia cam org tu jg.. kann?




aktivit hari ini ;)


Assalamualaikum..

cuace kat ukm hari ni mendung.. semendung mata yang klipok-klipok ni.. ngantuk seh.. ak panggil ni 'cuace yang tak membantu'.. haahaha sebab cuace camni buat ak mengantuk n mood lari 100m berganti2.. kekeke

semalam aku melelapkan mata jam 12. 
bangun subuh jam 7am tepat.. pastu jam 740 tido balik.. 
bangun jam 9.30 n tido balik.. jam 11am bangun ..niat nak mandi dh..skali masuk tandas akak cleaner tgh cuci daa... masuk blik lg.. iron tudung.. nak jumpe pak usu & nak ke econsave beli stok makanan tuk satu sem katanya.. hahaha padahal dlm wallet bw seratus je.. smbil tolak troli smbil berfikir cukup ke duit aku ni.. haha cukup sebenanye.. sbab stiap kali nak amik brg yang tak patut hati memujuk "sedo2 la duit dlm poket weii.." tu diaa laa..sebelum masuk taknak g atm.. haaa

skali bile nak bayaq alahh 60 hengget je.. alhamdulillah..
dh beli stok biskut, meggi, sabun, pantyliner, susu.. susu belik pek 600gm je..sbab ak minum green tea.. green tea nye benefits ni lebih kurang ngan susu.. so ok aaa.. ;)

dh bli sume tu g kedai roti jap..beli roti..kononnye nk makan sementara tgu pak usu smpai.. pak usu dr banting.. janji nk jumpe kat petronas bangi yg ade subway tu..
skali tu ngam smpai sane je pak usu dh smpai..
di usungnye ktorg ke Restoran Anje Nasi Beriyani Gam Johor.
dh satu sem aku kat ukm..aku taktau pon kewujudannye.. peghh.. 
tapi bapak banyak nasi die..tekuis2 aku makan.. smpai tlupe nk minum air.. ak rasa kalau aku ingat pon air tu dh takleh masuk dh dlm perut ak.. memang full.. alhamdulillah..
pak usu banje.. heee

ak takde amik gamba..

so ak amik gmba dr blog org lain.. 
hee

credits to : ezyblogger


credits to : kronologi

macam ni la portion nye..banyak tak..?
pasni nak dtg cube mee rebus , mee bandung..  taknak dh nasi briyani ni..membazir lau ak makan.. tak abeh.. teringat2 air bandung ak yg banyak lg td tu.. bebetul tlupe wei.. arap2 pak usu ak tak kecik ati.. heee

balik je blik aku tunggu timing je nak g tandas.. tak biasa mkn byk camtu so mmg dh agak akan ke tandas.. tak smpai stengah jam.. haha
pastu kesian kat member ak yg sorg ni susah nk mbuang ak bagi la dia green tea tu..suh cube..
pastu baru ak pasan.. smbil ak menaip entri ni ak ase dh dkat 10 min die ke tandas.. hahahahahaha

ok.. tu je la aktiviti ari ni.. 
bye

salam ;)

Assalamualaikum..

suka tak green tea? teh hijau? 
ak sangat2 suka ... dulu first time rasa mmg tak bleh telan..rasa macam minum rumput rebus.. haha wahh keji gila perumpamaan.. tapi bila baca benefits dia paksa diri tuk minum.. minum.. minum..
skarang ni dok hostel pon bawa stok green tea ye.. 100 sachets.. terbaekk.. haha

ak taktau la ape effect die kat org lain.. tapi bila ak minum green tea lepas tu mesti ak membuang.. lancar.. kalau sembelit ke minum mesti ok. :)
ak ni jenis manusia yg membuang 2-3 kali shari.. so bile shari tak membuang memang dh tak senang duduk.. haha maka green tea la penyelesaiannya...
cuba la.. tapi tak jamin la korg jd cam ak ke tak.. tapi tak salah kan cube.. 
tapi nk hidang green tea pon ade carenye ye.. bukan semberono je.. no no no

jom.. ak kongsi.. ;)

1. Masak air . Bile dh panas biarkan dlm seminit due baru tuangkan dalam cawan
2. Rendamkan green tea tadi dlm air panas td dlm 3-4 minit (depends dgn jenis green tea tu). Jgn rendam lama sgt.. nanti pahit muke korg gak yang kelat.
3. Bile dh siap bolehla diminum. 

TAK PAYAH TAMBAH GULE. SUSU PUN JGN. xpnah dibuat org ye .. haha

pastu minumla..
nak kulit cantik cam japanese amalkan la..
 :))

Tuesday, February 19, 2013

new semester ;)

Assalamualaikum..

Hai-o.. ewahh hai-o plak dah.. 
aye dh ade kat ukm.. new semester has started.. yihuuu.. result?? alhamdulillah..
thanks tuk sape2 yg ade doakan.. alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah..
menangis woo tengok result..sbab tak sangke subject killer boleh pass.. haha actually paper tu quite ok.. cume ye laa..lect bg tips bace the whole book..then suddenly jd subject killer....gituuuuu.. hahahaha

ok..bende dh berlalu..result dh dpat.. alhamdulillah.. sumenye ok.. ;)
dah 3 hari kat ukm.. mood macam biasa.. tak mai lg.. asyik la teringat sinetron cucu menantu.. 
gile wei..gile.. petang2 je mesti ingat cucu menantu.. ni sume along ngan mak punye penangan laa..
aiyoo..
takpe laa.. study dlu.. cucu menantu tu cume hiburan semata2.. study lg penting.. wahhh gitu.. ayat nak sedap je.. yela..bukan tuk sape..tuk sedapkan ati sendiri.. tapi bile teringat CSI..Law & Order, KBSW, Romantika.. ishhh boleh sentap gak.. bahaya betul hiburan skang ni.. shuhh shuhh pg main jauh2.. sem ni banyak keje.. please don't disturb me.. (sambil cekak pinggang jeling kiri kanan.. )

skarang ni dlm proses nak tuka bilik..sebelum ni bilik berdua.. ngan junior.. sem ni apply blik single.. ntah dpt ke tak.. mudah-mudahan.. voucher buku jumaat ni insyaAllah akan berada dlm genggaman.. xtau nak bli ape.. yg paling penting nk beli stok kertas tuk sem ni & sem depan.. 

malam ni nak g pasar malam bangi.. lama dah tak pegi.. sebulan wei.. ingat nk mkn burger..tp tu planning je.. biasanya 'kita hanya merancang'.. hahaha sampai situ burger jadi nasi kerabu. char kuew teow jd nasi ayam.. mee goreng jadi nasi tomato.. nafsu2.. duit mybrain tak masuk lg.. tp takpe la..duit ade lagi..walaupun sikit tapi cukup.. tak gune duit banyak pon.. just duit tuk mkn pon.. ;)) stok makanan di kala perut menyanyi riang tak beli lagi.. tu tunggu duit gaji masuk la.. heee 

ok la..malam nanti update lain..
selamat tuk semua..

mmmuah


Sunday, January 13, 2013

lelaki & scandal


assalamualaikum

alhamdulillah..minggu exam dh berakhir..tp aku still stuck kat bangi ni. menghabiskan sisa-sisa hidup assignment yg tak abes2 lagi.. mentang2 due 18hb.. mmg 18hb la ko nak anta kann.. apelaa habit ni..smpai ke tua melekat.. ade due assgignment yg perlu di settle kan.. pastu selamat tinggal tanah semenanjung.. wahh gitu.. hahaha balik kk yok..rindu dh ni.. nak menghirup udara sabah.. i miss sabah..

ptg tadi lpas makan ak siap2.. nak teman kawan g cari cari tapak niaga.. nak beniaga katanye.. teman la kawan ni ..smpai ke meru.. sbab nak jumpe kwn nye jap..nak bg cek ape tah.. yg kwn die ni sanggup dtg dr ipoh semate2 nk amik cek tu.. naik bus plak tu.. pastu mase jumpe tu die bw makwe die.. ak ngan kawan ak ni tegamam hokeii tgok makwe.. lawa gile!!!! GILE SGT!!!! aku siyes tegamam wei.. apekah?? pompuan pon tergamam.. hahaha mmg lawa wei.. hampir kpd perfect comelnye tu.. takde sape perfect ye.. so yg ni hampir ke arah2 tu la.. putih..slim gitu.. mata bulat..bulu mata melentik.. malu2.. n pakai baju kurung.. ko mampu? perghh aku ngan kawan aku siap tekejut bile die kate tu makwe die.. haaha apekah?? sbab kwn die ni takde la macho n hensem pon..biasa2 je..

cantik n ayunye budak tu smpaikan bile ktorg masuk g kedai nk lepak minum2 sume budak2 laki pusing ye tengok budak tu..smpai teteleng kepale.. pacik macik yg dok blakang pon dok ushar budak pompuan ni.. ak lagila..dok sbelah die kan.. punye aa segan..jap2 tgok muke die.. putih bersih wei muke die.. malu2 lak tu.. hoiii...

pas lepak2 tu dorg blah la..nak keja bus nak blik ipoh smule.. pastu kawan aku ni bukak mulut.. yg laki td tu sbelum ni pnah dtg gak jumpe die..tp bw pompuan lain..kire scandal die aa.. lawa jugak..kalah yg awek ayu td tu..tp yg scandal die ni seksi nak mammm.. pastu gedik2.. so yg scandal ni stok geli2 dak laki tu je la.. yg awek ayu td tu br bebetul nk dijadikan bini.. APEKAH??? mangkuk jamban betul la.. berasap je aku dengar.. ehhh heloooo yg budak ayu dh ckup lawaaa... lemah lembut... scandal tu buat ape?? nyampah nye aku dgr.. sakit wei ati.. nape wat camtu wei.. sian due2 pompuan tu.. jgn la jadik kat aku.. ;(
penipu la weiii mamat tu.. dasar kencing punye org.. geram aku.. LIAR! 


Friday, January 4, 2013

Otak tepu

Hari ni start exam..paper ekonometrik.. hoiii formula dah la banyak..dgn test lg.. cochran ape tah..dh bunyi cam lipas.. bukan ape kutuk.. sbab aku tak cover topic tu pon..skali klua.. memang lipas betul..eh tapikan semalam time ak blajar ade lipas terbang tau..ntah2 lipas tu sbenanye nk bg tips yg topic tu kua.. malangnye.. lipas tu aku tangkap gune tangan & aku buang ke luar tingkap..hebat tak aku???hebat tak??? tu namenye tension dek oi.. sebab exam make trauma dgn lipas hilang gitu je.. perghh hebat penangan exam kan.. haha

ade due paper lg next week.. teori pembangunan & ekonomi buruh lanjutan.. otak ak dah tepu.. ak cam dh black out wei.. ape taknye.. smalam aku tak dpt tido.. exam start jam 9 pagi.. subuh tu jam 6 lebih mate aku br kuyu2 nak tido.. ishh aku tension wei.. sakit jiwa aku.. apesal la jd camni.. apekah krn obsesi aku dgn burung hantu.. jgn laa  .. t tak awet mude muke iolls.. gagagaga

ni bdn2 aku sume dh ase lenguh2 sakit... tak cukup tido punye pasal.. malam ni tido aku nak letak jauh2 tab.. mgkin sbab tab kot ak jd susah nak tido..sbab bile nk tido je aku buka tab.. pastu bace2 blog ak jd excited nk bace smpai abeh..pastu buka lg blog lain..pastu tgok gamba insta fynnjamal.. layan gamba juna.. ohsem.. comel gile juna.. i is cemburu.. ase nak tenyeh2 je pipi juna.. geram.. eh ape aku melalut ni..
haa sbb tu laa aku tak dpt tido..so malam ni ak nak letak tab aku jauh2.. "shuhhhh shuhhh p main jauh2," kata iolls kepada tab.. hahaha eh patutnye smalam dlm jam 4 lebih nk ke lima tu ak dah ngantuk..tp aku bau sedap smacam..ghupenye rumet ak.. masak ape ak tak tau.. makin la ak tak dpt tido.. isk -_______-

pagi td aku g exam dgn otak tepu..badan lesu.. aku jawab je.. sib baik aku ingat gak ape ak blaja..alhamdulillah.. time kasih sape2 yg doakan aku.. ofcoz doa dr family, friends n dia.. tenkiu.. mmmuah.. sbelum g exam ak sarapan dlu.. takot weiiii.. 3 jam tu.. perut ak dah la kalau lapar jenis american idol.. nyanyi2.. kuatttt.. maluuu weiii.. satu klas boleh dengar.. so tuk prevent dr blangsungnye american idol finale harusla aku bekpes dlu kan.. ak mkn sandwich.. minum air byk2.. makan vitamin C & B complex.. alhamdulillah.. smpai abeh aku btahan.. 2 booklet answer sheet tu aku jawab wei.. dlm 15 page.. hahaha.. moge2 ak tak merapu.. ade juge yg aku merapu la.. tapi come on lo prof.. aku saling balik tu formula n langkah2 ujian die nak..cume aku tak masukkan model dlm soalan tu je..sbab i is tak tau.. drpada kosong kalau aku buh prosedur ujian dpt gak kan markah.. kan prof kan.... kan!!!????

aku nak bush gigi dlu..solat.. pastu aku nak tido.. tab mane tab..?? buh dalam loker siap2.. malam ni u dok dlm loker..leave me alone!!! let me have my beauty sleep please.. ohsem!~ ^__^

eh petua2.. bangun dr tido.. amik wudhu.. solat subuh.. pastu bace al-Quran dalam 15 minit.. bagus untuk perkembangan otak.. jom buat same2... ;P


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...