BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, November 25, 2011

shuke shuke *__^

smalam aku dok godek2 kat google..
sesaje tgok laman2 ilmiah islam
pastu tejumpe sal ustaz kate sanding tu haram
sebab kite ekot adat india
confuse kan??
tapi kan aku tgok anak2 ustaz ade je yg dok sanding2..
so??
haram ke tak sebenanye..

pagi td saje la aku bermain kata dgn en bf









nak menyelit boleh???



hee :))


traffic jam~

excited sungguh bile junior kat skolah dlu kol ajak men hoki tuk wakil uitm.. waahhhh lame dh tak sentuh stick hoki..gian je rase.. patutnye smalam ade training tapi x pat pg..so ptg tadi mmg wajib trun la kan.. jam 4.00ptg dh siap mandi sume..saje mandi b4 training.. biar org cium wangi je time dtg tapi bile dh balik busuk..better than ko dtg ke ko nak balik bau ko same.. HANGIT!!! haha
pastu aku dok la mencari mane sunblock aku..neutrogena..ade due..satu krim satu spray type.. tapi due2 takde..saje je nak panaskan aku kan..time ko nk gune time tu takde..aku puas trun naik umah mcari ghupenye dlm meja solek??boleh???hotakkk betul.. tension je aku.. pastu 430 dah ade dlm kete..traffic smooth je..skali masuk je jln lintas haaa kau..jam.. nak tau jam bape aku smpai turf hoki ums..jam 6.05pm.. bengang je! dah gelappp.. sib bek aku puteh.. aik? ;)

totally wasting time btul!! aku smpai org dh abeh training..dh nak balik pon.. cam bangang je aku.. heiii... sok pagi sbelom 730 kne ade sane..mudahan tak jam cam td..kalau tak konfem aku yg jd bola pagi esok..dipukul n dimanja ..hahahahaha (abaikan -____-)

see...

5.45pm still ade dlm kete...

dah malam 7.30pm

Thursday, November 24, 2011

ramen + kimchi



sumber : mr google

#ramen
ramen ialah sejenis hidangan mi berasal dr negara jepun..tapi ade kekeliruan samade ramen ni dr china tau jepun.. tapi slalunye lau sebut ramen mesti kite tbayang jepun kan.. sorry china ;) ..
mi ramen ni basically dihidangkan dalam pelbagai jenis sup dengan daging cincang (usually pork ..... ) n sayuran. rase ramen slalunye depends on soup tu sndri laa..kalau sup daging make rase ramen tu lebih kpd rase sup dging n kalau ayam cam rase ayam la.. nak cari ramen kat jepun memang senang sbab slalunye memang ade dijual di gerai2 mee hinggalah ke restoran exclusive....

sumber : mr google


#kimchi
kimchi pula ialah hidangan dr korea n adlh antara world healthiest food.. no wonder la org korea ni muke awet muda je kan.. ramen ialah kobis yang diperap dengan bahan perapan lada dan dijerukkan dalam tempayan sehingga ia seswai tuk dihidangkan... rasenye sgt pedas n slalu dijadikan makanan sampingan stiap kali korean makan k..so basically 3 kali sehari kimchi ni memang hidangan wajib atas meja la.. oleh kerane slalunye sayur tu diperap dlm mase 2 minggu boleh bayangkan camne bau die kan.. aku pnah tbace ade sorg student mesia blaja kat korea.. bile balik mesia die bw kimchi dlm flight ntuk di agihkan kat family die kat mesia la.. nak dijadikan cite kimchi tu tumpah dlm beg die n flight tu tpakse mendarat kat thai ke mane tah aku lupe sbab stewardess ngatkan ade kbocoran gas ke hape..sbab bau kimchi sgt kuat..bukan stakat menusuk ke lubung hidung ke jantung trus.. hahaha n die tpakse minta maaf dgn sume penumpang dlm flight tu...


jadi ape sebenarnye modus operandi aku membuat entri psal kimchi n ramen ni.. sebenanye aku teringin nak rase ramen n kimchi ni... ramen yg halal laa..sbab susah nk dpt ramen yg halal since kbanyakannye ade campuran ok' ok' ... kimchi plak ade jual kat supermarket dkat ngan rumah aku..tapi aku tak sanggup lak nak rase..tempoyak pon hengkau tak lalu ade hati ko nak makan kimchi..pirahhhhh labu,, so ape penyelesaiannye???

haaa..ni laaa sebenanye yg nak di highlightkannnn...


KIMCHI RAMEN
sangat sedap hokeii..first time aku rase dlu memang pelik.. tapi pastu bile dh makan ase sedap plak... walauuupoooonnnn cume instant noodle tapi better dr makan ok' ok' hokeii...
rase macam nak beli sedozen..tapi ckup2lah meggi yg ko telan spanjang blaja dlu.. takkan kat umah nak telan meggi gak..tak koserrr k
sekali skale takpe..


ape yang penting??bukan kejesame.. tapi HALAL...

nampak yang hitam2 dlm mee tu..bukan lalat berendam ye.. tapi kimchi yang dah diproses kering ...rase masam2 pedas.. sedap yg penting..

so kalau teringin nak makan kimchi n ramen tapi lidah kau lidah melayu
ko makan la bende ni... sedap~

Wednesday, November 23, 2011

oh petua migrain~


aku sebenanye ngah migrain ni.. aku taktau sebab ape aku migrain..so naik je bilik aku try la search ape2 petua tuk migrain..kire dont's and do's laa...sharing is caring kan...

fyi, migrain ni salah satu sakit kepale yang simptomnye slalunye rase sakit kpale (bendenyut2) kat salah satu tempat di kepale.. makusdnye bukan la ko ase the whole kpale ko sakit.. cume ade satu side je yg ko ase sakit.. lebih kurang gitulaa.. aku dulu tak de migrain2 ni semua.. lpas stpm baru aku kne k.. n aku taknah pnah amik ubat ke hape sbab aku still leh handle lagi sakit2 ni..

tapi kalau boleh elakkan kite elakkan la kan..

slalunye aku migrain sbab aku tak cukup tido, n aku terdedah dengan cahaye2 terik contohnye driving malam, flash camera, cahaye lampu marak.. slalunye camtu la..so aku mmg cube elakkan..
tapi ari ni aku tetibe migrain tanpe ade satu punce kat atas pon..so aku try search maybe punce dr pemakanan ke..n ternyate betul!!!

sbab akumemang dh ase sakit kpale tapi aku still makan bende2 yg mendorong kpade migrain ni lgi...

antaranye cokelat,tea, caffeine, tymarine yg selalunye ade dlm makanan - cheese, hati ayam, yis, roti, pisang, telo dll... aku malas sebenanye nak citer ... ko tengok je la kat sni ...

cume aku nak bagi tips cammane nak reduce migraine..kalau ko tak kisah begantung ngan ubat silekan laa g farmasi tau klinik ..tapi kalau aku yg jenis memang slagi aku leh tahan aku tahan,,,bile migrain aku syorkan masuk blik, tutup lampu, tutup langsir pastu tutup mate.. n banyakkan minum air suam.. lpas tu insyaAllah hilanglah sikit rase sakit itu..n sentiasalah ingat..kalau sakit jangan merungut.. sejukkan la hati anda dengan berkate ' kalau sakit ni boleh mengurangkan dosa2 kecik saye,saye redha ya Allah tuhan yang lagi pemurah dan penyanyang'

selamat beramal ;)

MISTERI UUM #part II

semalam ntah ape angin aku mimpi x-rumet aku dak ganu tu..aku panggil dia si G je la ye..since die dr ganu kan.. aku mimpi die hokeiii... pastu aku bangun je tido aku cam blurr...pesal lak aku mimpi minah ni.. sebok je nak masuk mimpi haku..

aku nak smbung story psal si G ni.. aku n rumet lain takdela jahat sgt smpai nak pulaukan si G ni.. tapi die sgt licik hokei..main tikam dalam punye..bukan tikam blakang..lagi kejam.. dalam PUNYE... dr aku sem 1 ade sorang yg mgaku die ni dr.psikologi (mr.R) dok msg aku..die cakap si G ni die punye ..hmm ape aku nak kate..client??patient?? mungkin lebih kpd patient kot..sbab die ade msalah mental kan.. kejam plak aku kan.. ishh ape2 je laa.. haa si mr.R slalu dok msg aku tanye psal si G ni.. siap suh aku jage die.. suh tanye kalau si G ade duit ke tak..kalau takde suh aku pinjamkan laa..atau paling tak pun tlg informkan kat mr.R so die leh bg pinjam... pastu alih2 mr.r kate die suke si G ni..siap suh aku tanyekan G die dh ade pakwe ke belom.. G plak dh awal2 bgtau aku jgn balas kalau mr.r msg..tapi aku balas jugak..sbab aku dok pikir kalau si G ngan mr.r die dpt ubah nasib die..ye laa.. G bukan org senang..anak yatim.. ghupe pon sederhana..hamboii ko nyah.. hahaha aku jujur ye..mr.r ni hensem..so aku pikir y not aku tlg rapatkan dorg..kot ade jodoh..aku gak y hepi tgok kwn aku hepi kan.. tapi bile si G ni tau aku dok balas2 msg mr.r die cam tak suke la kan..smpai mr.r bgtau aku yg G jeles kami dok msg bedua..

mase sem 1 gak adik G kat ganu cube bunuh diri..sbab abang die marah tak basuh baju..sbab tu je..so aku assume dorg ni mmg family problem k.. aku siap bw si G g kampung aku kat johor sbb aku ksian die takmau balik kg die.. kang die tinggal sorg kat hostel kne makan antu..bek tak aku.. baik tak????? ade kes jd kat kg aku..bile die ekot balik kg je jamban kat umah atok aku tsumbat.. abah aku pon buka la saluran tu..ishh malas nk cite tang jamban2 ni.. tapi bile dh buka jumpe sisa2 panty liner hokeii dlm tu.. dlm umah tu yg anak2 dara cume betige..aku, die n kakak aku.. aku of coz la pcaye kakak aku kan.. aku taknak tuduh die tapi mane die buang pl die pkai tu... macik aku bsing la..die kate takkan dh beso taktau bende2 camtu..aku lak yg malu.. pastu aku taktau kalau korang ada sikap macam ni.. ko g umah org pastu bile tuan rumah nak kua g mane2 ko taknak ekot.. satu rumah pegi ko taknak ekot... boleh ke macam tu????? aku punye la pujuk die tetap taknak ekot hokeii.. macik aku bukan nak prasangka buruk..tapi dlm umah ade macam2 dgn die yg still walaupun kwn aku tp tetap org asing dlm umah tu .. atok aku smpai snggup tak gi ye..dok umah ngan die.. haku panasss je ngan kakak aku..

ohh aku lupe satu story penting...cuti sem 1 tu die bgtau abang die meninggal eksiden ..die ngan abang die naik moto kat kg..pastu nak elak ape tah jatuh motor..kpale abang die bebetul jatuh atas pembahagi jalan..n meninggal kat situ jugak.. die sms aku mase tu..aku mase tu kat sabah..aku punyela bg kate semangat ape bagai..die kate family die tuduh die pembunuh sbab die yg ajak abang die tu jalan..aku cam..WTF laa kan ko nak tuduh die pembunuh..kan namenye AJAL!! so mase kat umah atuk aku tu die bgtau yg abang die sorg lagi nak bunuh die sbab die tak puas ati psal kes abg die meninggal die.. abang die siap ugut nak dtg uum nak bunuh die..aku cite kat abah aku..tapi abah aku tak caye... aku ofcoz la caye sbab die tunjuk bukti sms hokeii...

pastu cuti sem2 aku balik sabah lagi... aku ni jenis stiap ari cek email student aku..nak update kot ade ape2 notice tuk student ke hape kan.. satu hari tu aku buka email aku tetibe ade email dr pengetua kolej kediaman..aku buka pastu aku mati kutu... pengetua ni sebenonye reply email dr aku psal petukaran blik.. pengetua tu kate takde blik kosong stakat ni..so sbarang petukaran blik tak dilayan.. aku pelik laa kan.. aku cek sent item takde..aku cek kat folder trash tu..haaa kauuuuu..aku jumpe ade email yg di tuju tuk pengetua kolej supaye kami berempat di asingkan bilik..aku memang suspek memang die punye keje ni..sbab dlm email tu mintak aku ngan die sebilik.. rumet yg due org lagi sebilik..alasan die tak sefahaman.. tak sefahaman tang mane aku pon tak faham..kami ok je kot.. aku pun macam si bodoh muke tiang pon email lagi kat pengetua bgtau yg ade salah faham..email aku tu kne ceroboh n di sabotaj la bgai..aku ckap kalau ade email lg pasal ptukaran blik kami berempat abaikan.. so aku cume diamkan je la kan..skali tu a week after aku cek portal blik kami berempat dh di pecahkan ekot permohonan email tu.. bodoh piang!! aku bengang je..kate takde blik ksoong la bgai..dh aku cakap tu sume salah paham time tu jugakla ko nak tuka..memang management failed!!! aku pon trus kol rumet aku amy..kebetulan die ade kursus base english kat sane..n die dok satu blik ngan si G ni..die ngadu si G memang totally different bile dorg dok bedue je.. amy punye bsusah payah jalan kaki jauh2 dr kolej MAS g kolej bank muamalat semate2 nak setel bende tu.. smpai kne marah oleh staff kolej k.. pastu dh setel la sume tu.. haaaa pastu laa tebongkar segalenye..

si G ni dh tau yg aku n amy dh tau sgale modus operandi die slame ni.. so die cube plak nak hasut sorang lagi rumet aku budak perak, aie.. mase tu aie yg memang antare kami die la paling sopan baik boleh wat layan tak layan kat aku ngan amy hokeii.. aku smpai pelik ape haku buat ni... knape die nak marah kami kan.. so aku dh syak memang keje si G ni la.. satu hari tu ,kakak sedare aku, kak payeen rapat ngan kawan kpade ydp mpp..die bgtau si mpp ni mgadu yg si G ni ganggu idup die..die pnah tolong anta kan si G ni g klinik tapi atas dasar sbab die mpp die nak tolong student kan.. tapi si G fanatik kat mpp ni.. bile mpp ni wat tak layan ade org mgaku die kazen si G anta msg mintak simpati bgtau bapak G ngah nazak kat kg so die mintak tolong jagekan G sbab die takut G tension... padahal bapak die sihat walafiat okeiii kat ganu.. so aku tanye la ape number si kazen G ni.. ghupenye number tu number dr sim dak perak, aie yg penah hilang dlu ...so aku dh pastu memang bebetul dh tesedar dr lamunan hokeii.. aku dh suspek budak ni memanf something wrong... so target kami pastu nak menyedarkan si aie ni je yg G ni sebenanye tak betul..

punye payah nak bw si aie ni bincang hokeii..die mengelak je bile ktorang nak ajak bincang.. so aku ngan amy suh kawan2 yg len ajak aie ni gi bilik rehat bile si G ni takde dlm blik..kononnye nak bincang psal ape tah..smpai je blik rehat tu bile aie nampak je kami sume dh ade dlm blik tu die lari ok...kawan aku smpai pegang tangan die..2 org hokeiii tarik tangan die nak masukkan die dlm blik tu..bile dh masuk je kami soh die duduk die dh nak nangeh pastu tutup tinge..die kate die taknak denga.. kami pon sorang2 bgtau yg si G tu psycho..die penipu.. die cam was2 lagi..aku bg tunjuk bukti yg mpp tu msg bgtau no si aie ni yg dok kacau die baru die tediam..aie cakap die simpan sim tu dlm loker die yg bekunci k..kalau pun tak kunci ko koserr ke nak bukak loker org bagai kan..memang dasar betul laa... haa pastu memang macam peluru berpandu laa kami sorg2 dok citerkan die prangai sbeno si G tu.. dlm blik rehat tu ade dlm 8-9 org yg dok menerang kat aie.. aie smpai nanges dga k..

haa pastu aie plak cite..die kate slame ni si G ni dok bgtau bukan2 psal kami..die kate mase die ngah dok sbilik ngan amy time kursus english tu amy dok buli die ..die je wat keje..sapu blik, amik air mineral..pulaukan die..pdahal die yg wat sume tu kat amy.. aku bgtau psal ptukaran blik email sume tu... si G plak cite tu sume keje amy.. padahal amy taktau pon password email aku..ygtau cume die sorg je..sbab aku caye kat die.. pastu die cite yg aku ni nak merampas mr.r ..tak koser aku hokeiii..aku tak pnah pon jumpe mr.r face to face...ape kejadah aku nk rampas..siap aku yg doakan dorg kawen lagi ade..paling aku bengang diebgtau aie yg aku penah senyap2 kua bedua jumpe coach hoki aku malam2...bedua dlm kete gelap2...bodoh piang bengap unte!!!!! aku taknah jumpe laki tu malam2 bedue..agak2 la aku nak skandal ngan coach yg dah kawen ade anak bagai.. aku takdela desperate smpai tahap tu..wlaupun mase tu aku xde bf tapi aku happy sbab aku ramai kwn... hati aku memang bebetul hancur time tu..aku rase cam nak nangeh je..smpai ati die burukkan aku smpai tahap tu..

lpas sesi mencuci aie tu kami pesan kat aie buat je cam biase kat G tu spaye die xtau yg aie dh tau psal die.. tapi die dpat hidu gak... smpai satu tahap die dh taknak kawan aie dah.. kami dlm blik tu makan tak kenyang, tido tak lena ok.. aku tido letak tukul besi sbelah bantal sbab aku mmg siyes takut sgt tgok ade org camtu..dah tu dok sebilik ngan aku lak tu..smpai satu tahap die balik klas je tak tuka baju,mandi ape.. die naik katil selubung ngan slimut tak kua2 ok... ko tak takut!!??pyscho ok.. kang sume dh tido tetibe die bangun dok kat meja blajar pastu temenung.. aku takut ok!!!aku tbangun malam2 nampak die ngah dok kat meja blaja smbil telan ubat ntah ape2... aku kesian tgok die camtu..tapi dh ko yg wat masalah kan!! kitorang takde pon benci ko ke hape.. haa mase tu adelah kes hilang duit la... kes die tekantoi pkai spek mate aku g mane aku taktau..spek mate tu aku simpan dlm loker..loker aku bkunci k.. kunci tu aku sorokkan..so kantoii la die buka loker aku...

dh panjang sgt.. aku smbung kat part 3 nanti la..

aku sedih bile engat balik cite ni.. ye laa.. kami memule baik sgt.. tapi last2 jadicamni..sume sbab ko.. smpai bile ko dh kua dr blik tu tuka kolej org lain yg pndang serong kat kami.. aku xtau la cite ape yg die jaja kat org len..tapi kami taknah pon buka cite ko kat sape.. smpai 3rd year kalau beselisih die dok wat muke kalau smbil jeling2... aku cam nak jerit je kat muke die..ade we care???

psycho = hacker

aku bengang je last week.. ntah hape hangin tetibe facebook aku kne hacked hokeii ...aku nak login je tetibe ade email norlianagurl@yahoo.com dah autosave kat fb aku.. pastu aku padam la email tu smbil memikirkan sape norliana ni..die gune laptop aku ke login fb die..so aku abaikan je la..skali tu aku login gune email aku tak dpat.. padahal email yg fb aku ngan pssword aku tu..die tulis email aku tu incorrect ..takde account yg register gune email tu...aku bengang dah..pastu aku pkir 'eh takkan kne hack kot..' so aku cube masukkan email si norliana tu pastu aku hentam la password ntah pape..skali tu password salah tapi die kuarkan profile aku 'dzaharah mahfodz' ngan email norlianagurl ..aihhh pe kejadah lak fb aku nak kne hack..cam bodoh gile! aku bukan sape2 pon ko nak hack..stakat ko bajet nak hack kot ade gambar bogel aku dlm tu...bongok!dah terang2 aku nye profile pic tu btudung..ape yg ko expect ade dlm fb aku tu.. bengang je aku.. pastu aku try login gune fb pakwe aku.. aku buka la profile aku..skali tu si hacker ni boleh2 wat kat status profile aku 'sape yang hack fb aku ni???' ....aduh..memang pyscho la ko bro..ko yg hack fb aku ko leh wat sesuci lebaran kan.. bodoh piang!psycho bengap! aku mule la nak mencarut2.. pastu aku sound die gune fb pakwe aku la kan.. sbab die mnyamar jd aku g maki2 member aku nye wife..takde kne mengena hokeii aku ngan wife si kawan tu..ishhh tension .. boleh2 aku sound die die leh tanye .. 'si rezza ni dtg dari mane nak marah2 ni..sape rezza ni' aku punye la geram..' nyesal aku tak copy pbualan aku ngan jantan bangang tu... aku ckap kat die..ko bodoh ke bangang..takkan pakwe sendri ko tak kenal...kalau ko dzaharah takkan pakwe sndri ko xtau..bangang!!!dah terang2 in relationship tu ngan rezza.. bongok! dah memang terang lagi besuloh laa member aku tau yg si hacker ni dok myamar jd aku kan..member pun tekantoi trus padam status in relationship aku tu..hahahaha aku puas gile dpat buka kejahilan die.. yg aku geram die g deactivate aku punya fb ..abeh gamba2 kenangan aku dr aku sem 1 kat uum dlu..bengang je aku..eh tapi memang aku nak wat acc baru pon..sbb aku malas nak delete sume kawan yg ntah dr mane muncul aku tak kenal aku men semberono je approve..

yg lagi aku bengang boleh je kalau aku nak tuka email fb aku tu dr norlianabodohbengap tu g email asal aku.. tapi aku request code dr fb smpai la ni tak tiba2..so sape yang lagi bengap..? hacker,fb ke mark zuckerberg... bengang je kawan name die naik eh.. sape sohhh!!


sekian

anugerah yuna akan ditarik balik ??

KUALA LUMPUR: Penyanyi popular negara yang mula mencipta nama di Amerika Syarikat, Yuna mengesahkan trofi Lagu Terbaik yang dimenanginya pada Anugerah Industri Muzik (AIM) ke-18 dua minggu lalu ditarik balik.

Beliau yang merangkul trofi berkenaan menerusi lagu Penakut mengakui perkara itu menerusi laman Twitternya, semalam.

Bagaimanapun, penyanyi Wanita Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010 itu enggan mengulas lanjut mengenai penarikan balik trofi, sebaliknya meminta semua persoalan diajukan kepada penganjur, Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM).
Semalam, ruangan Dengarnya dalam akhbar ini menyiarkan artikel berlaku kesilapan pengiraan sehingga trofi Lagu Terbaik dianugerahkan kepada lagu Penakut, sedangkan ia tidak memenangi lagu terbaik dalam kategori ditandingi.

Sebaliknya, Lagu Pop Terbaik yang turut menyenaraikan lagu Penakut, dimenangi Sedetik Lebih, ciptaan Edry Abdul Halim. Lagu tema Hikayat Merong Mahawangsa itu dinyanyikan Anuar Zain.

Sementara itu, Pengerusi Bersama, Jawatankuasa Penganjur AIM18, yang juga Naib Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan RIM, Rosmin Hashim ketika dihubungi berkata, penjelasan mengenai perkara itu akan diberikan pada sidang media khas petang ini.

(sumber: berita harian)


tak professional sungguh lau betul la jadiknye.. aku takde la fanatik sgt kat yuna.. cume bangge sbab die kreatif buat lagu yang memang kekadang kene sebijik2 dlm kehidupan kite (lagu die more to love laa)... tapi ape kejadahnye kalau ko (aim) dh bagi award tu kat yuna pastu ko tarik balik..eh ko buat org nampak kejahilan ko kat situ.. alasan ape??salah kire..siyes bengap gile ko! ko g upah sape yg kire ni.. smpai die leh kire 1,2,3, pastu tetibe 1000... bengap!! kan nampak situ sistem ko dh tak betul.. ko wat gni ko malukan org tau dok... org dh menang siap dh wat sidang akhbar bagai tapi tetibe timbul kabar angin kate ko nak tarik balik.. hoi kalau betul pon ko dh salah kire ko tutup je la kes tu..jdkan pengajaran ntuk ko taun2 akan dtg..yg ko sebok nak malukan si yuna pe de hal.. kan dah malukan ko gak.. yuna malu sekali ko bekali2 gande.. sbab dah nampak kejahilan ko.. org pun pasni akan timbulkan isu kredibiliti ko sbgai majlis anugerah berprestij konon..tapi sistem ko tahap ke laut.. KALAU betul la award lagu terbaik yuna di tarik balik aku rase lagu penakut pastu bleh la di tujukan tuk aim..

Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
ini tidak adil..tidak adil bagiku
ini tidak-tidak bagiku (bagiku je..sebab bagi ko memang adil la sangat)

aku plak yg bengang..ye la..cam menjatuhkan air muke org je ko wat camtu kan...

Tuesday, November 22, 2011

bile dah pandai menjawab

setuju tak kalau aku kate budak sekarang ni dh pandai menjawab.. stress hokeii..sangat bijak smpai kadang2 bile die menjawab ko tediam n rase menyesal tak blajar karate ..kalau tak dah dah boleh bagi tendangan terbang ala2 goku kat die.. kekadang tu lucu gak denga jawapan die.. anak buah aku ni sorang je.. oleh kerane die dikelilingi oleh orang2 tue dlm umah ni make care percakapannye sebijik org2 tue..

contoh perbualan:
ketike si kecik ni berumo 4 tahun-

situasi 1:-

aku ngan kakak aku dok betekak kat dapur..takdela smpai sebatu denga..tapi stok nak bg jiran sebelah melekatkan tinge kat dapo masing2 tu boleh kot... pastu si kecik ni dtg smbil cekak pinggang

ainul : hoiiii...mak dek..mak noy... tak malu ke..macam anjing dgn kuceng.. tak malu jiran2 sebelah dengaaaaa??????

haa kau...aku rase nak begolek kat situ jugak...ko tau ke ape maksud anjing ngan kuceng tu...

situasi 2:-

anakbuah aku baru 3 tahun..mase ni kat kat johor umah atok aku.. bunyi tepon..dan oleh kerane si kecik ni paling dekat ade kat tepon die la angkat..pastu macik aku pelik die takde pon panggil sape2.. so macik aku amik la ganggang tu..n org y di pihak sane tengah berdekah ketawe..nak tau kenape..

si pemanggil : hello..assalamualaikum
ainul : w'salam...
si pemanggil : ni anak siapa yang bercakap ni...
ainul : mestilaaa anak melayu...
si pemanggil : @#%#^#&#@% hahahahahaha..
ade sape je kat sane??
ainul : semua ade...
si pemanggil : %#^#&##^#*# hahahahaha

haaa...memang pandai sungguh menjawab..dah tentu2 la macik aku yang kol tu tau ko anak melayu..dah die kol umah bapak die takkan die expect anak keling yg angkat...ainull..ainullll

situasi 3 :-

abah aku selalu cakap kalau tak semayang nanti tuhan baka kulit kite jadi hitam..
so satu hari tu die ekot g shopping brg2 umah..mase ni masih 3 tahun.. die ekot abah aku jejalan tgok brg dapo laa..tetibe die lari kat satu uncle india...

ainul : abah(ainul panggil abah aku abah..bapa die baba)..kalau tak semayang jadi macam kulit uncle ni ye (sambil tunjuk uncle india tu)..
abah : ..................................................................

hahahahahahahaha...gampang tak...tu la abah..aja lagi die bokan2...haaa kan dah kne...aku taktau la ape reaksi uncle india tu..sian die mangse keadaan... dah lari ainul cakap teriak..nasib baik ko comel ainul mase tu..kalau tak ko dah kene terajang kaw2 oleh uncle tu..

situasi 4 :-

mase ni die 5 taun...

ainul : mak..mak..(ainul panggil mak aku mak..die panggil mak die ibu...)
mak : hmmmm
ainul : mane mak punye abah???
mak : kan abah tido kat atas ...
ainul : bukan!!! mak punye abah yang betol..
mak : ooo dah meninggal
ainul : die dok mane tu??
mak : org dah meninngal duduk dalam kubur
ainul : lame die diam..pastu die cakap... mak esok jom kite rumah die dkat kubur..
mak : ................ tak tau nak mengiyekan ke nak nanges ke nak gelak..
ainul : kesian die duduk sorang2 kat sane....

ntah ape la ainul fikir agaknye kubur tu kann...pemikiran budak2... ok sedih jap -___-

situasi 5 :-

baru-baru ni..

ainul : ibu..ibu..malam ni kite jalan kan..
along : insyaAllah..kalau ibu takde keje
ainul : ibu janji dlu..
along : kan ibu kate insyaAllah
ainul : ainul tak suke insyaAllah!!!!!!!!!!
along : kenape plak tak suke??
ainul : insyaAllah tu kalau diizinkan tuhan!!!!
along : ............................... hahaha


mase tengok bola malaysia vs indonesia first game ari tu..bukan mase final

aku : apesal dorang ni main macam bongok aaa...
ainul: betul tu mak dek!!!!!! hoiii kaki bangku!!!
aku : ishhhh lembabbe betul laaa
ainul : eh mak dek..ape tu lembabbe??
aku : lembab laa...
ainul : haaaa tu lagi sorg lembabbe...hoi lembabbe keja la bola!!!
aku : ....... (terdiam sebab mempangaruhi akal budak2..hahaha)
ainul : mak dek apesal ainul tengok muke khairul fahmi macam singe..
aku : ye ke..mak dek tengok macam nage ...
pastu due2 tegelak...
ainul : mak dek..mak dek..tengok name die tu...BONAI..lucu laaa hahahahaha

see..see lebih2 tak budak ni...kang tetibe die teriak lagi..hoiii main macam lembabbe..keja la bola..jangan tengok..

haaaa ko tengok... anak sape la ni..

budak ni skang keje die tgok tv..men game..kua g umah depan... nak suru ngdap buku..hampeh...takdenye...

jom layankan jap gambo2 ainul mase ketot2 gendot2 dulu..kalau appointment ngan doktor tu asyik kne marah aje la..sbab overweight..



tengok betape bolatnye si kenit ni.. n noticed kat tv blakang tu..seletip bagai..sbb kalau tak seletip tangan die dok gatai nak tekan2 sume punat2 tu... mase ni abeh sume blik2 kat umah bepagar hokeii...kalau tak ntah ape jadi tak tau la..lilin kat kek tu pun die bleh nak pegang.. tak takut ko ye..kang dah kne padan muke...


haaa pas ko dh kenyang makan kek ko panjat pulak kan...pastu org suruh trun ko buat muke seposen.. memang saje je..




ko hengat die main2 je tu..betul2 hokei...siap tau buka sendiri.. mak aku pun tak reti nk buka die reti hokei..gilee la budak ni...


ohh..sedang2 aku menggeledah album lama terjumpe lak gamba ni..
bekilat hokeii kakak aku yg bajui turqoise tu..abg aku skit punye skema..selua atas pinggang.. haku lak dok psoing hot..cehh haha

kakak aku yg bekilat tu dulu kecik2 sgt putih gebu hokeii..macam anak cina..aku lak lahir skit punye gelap macam anak keling..tapi tuhan tu maha adil.. dah beso die tebalikkan pulak..hahaha






oh ye..sbenanye adecite menarik di sebalik name die..muhammad ainul saffwan..

dulu kakak aku dah spare- kan name danish darween tuk die..puas kakak aku belek buku name2 islam tu..tup2 kazen aku kemba kat johor lahir dulu dan di namekan danish & darween ke daniel tah..aku lupe..pastu abah aku kate takpe... namekan la abdul rahman.. tup2 name danish n darween tu tak masuk lak ngan kembar sebab dorg sakit gune name tu..so dah tuka jadi abdul rahman n abdul rahim..oleh krane kakak aku tunggu hari je mase tu malas nak pikir lagi...nak tau name sape di ciloknye..

sile skroll ke bawah...












bawah lagi














lagi...lagi bawah















skit lagi...














ok..dh nak dekat


































last-last name penulis buku yang glamour... hahaha ainul!!ko tengok ni... dari sni la name ko di inspirasikan.. bangge penulis buku ni... yang penting name ade maksud baik..

ustaz aku dlu kate jgn bg name anak azura..sebab maksudnye taik kering..
aku tak pasti..ustaz yang kate..kekekekek

azuraaaaaaaa.... Ada sinar di matamu

cube ko tuka jadi taik kering..lucu hokeiii

skinz infinite ??

aku ade masalah kulit..jerawat,beminyak... sebelum blajar kat uum takde la teruk camni..aku assume maybe sebab air kot.. ye laaa..kalau aku balik sabah je dan2 kulit aku ok ye... kalau masuk uum smule haa mule la.. mule laa aku nak merembat sume produk kat watson changlun.. stress sendiri tengok muke kat cermin.. ye laa..mase skolah takde la camni..licin je muke.. masuk u (tempat ko stok nak cari calon..kekeke) mule la muke ko menggerutu macam katak puru..stress hokei.. eh cam dah lari niat aku nk masuk u... abaikan! mase blaja kat u dlu aku gune produk simple..produk ni sbenanye dh lame dlm pasaran ..tp maybe sbb tak la famous cam oxy pe kejadah sume tu make ghamai yg tak tau...smpai mase aku beli member aku leh cakap.."ni produk ape ni.. biasalaaa sekarang ni macam2 produk dlm pasaran" padahal produk ni dh ade since aku ting.1 lagi... aku tau laa..kakak aku beli trial kit die.. ok smbung..aku gune simple tapi takde effect pon hokeii..jerawat degil mcm tuan nye... aku tuka plak dari simple yg packaging die wane hijau tu aku tuka g simple clear skin wane biru..tapi resultnye hampehhh...mungkin sbab produk barat kan so kulit2 asia yg lawa cam kite sume (merujuk kpd org asia je k..hihi) die tak berkesan sgt..meh aku tunjuk produk simple yg aku pkai ni..

oleh sebab aku pkai kesan die cam gampang je kan aku bagi la effect cam kuno...hahaha geram aku...untuk sensitive skin konon... buat aku jd makin sensitipp ade..

aku tuka gi rosa-t...produk rosa-t ni ade campuran witch hazel yg kononnye bagus tuk kulit mule berjerawat...memule tu hokeii..tapi lame2 jerawat aku dh jd immune..tak lut... tapi sebenanye aku rase laa produk2 kecantikan ni kesan die berbeza ekot jenis kulit kite kan..sbab ade sorg member tu dr jerawat batu skang muke die licin gune produk rosa-t ni...hhhmmm ke muke aku yg gampang sgt.. jerawat degil!

aku suke gak sbenanye celanser rosa-t ni..bau die soft jee...tapi kalau ko pkai lame2 muke ko camtu gak watpe kan..takdela aku mengharapkan muke aku licin cam selena gomez ke hape kan.. eh selena gomez??motif??


hinggalah kakak aku bengang sebab muke adik die cam gampang je jerawat tak habeh2 dari dolu hingga sekarang die pon syorkan aku gune skinz infinite..aku memule tolak gak..ye laa...produk ni target die wanita umur range dlm 25 ke atas..aku baru 16 opsss... haha tapi memandangkan aku nak nek pentas ari tu time ijazah so aku rase why not i give a try kan...kalau cantik muke haku juge bukan muke ko.. haa..aku pun cubelah..memule pkai cleansing cream die aku dh suke dh..aku ni jenis kalau pkai cleanser ni suke yg bau soft je.. toner die bau cam bunge..sedap je..aku suke..bile aku tibe kat kedah member aku amik, amy tego pesal muke ko licin je..haaaa kaauuu.. aku pon pcaye la produk ni memang baguss... aku pkai sume produk die.. serum, day n night cream,toner, due2 jenis cleanser ..cleansing cream n cleansing foam.. terbaekkkk... yg aku tak pakai cume produk tu mate tu..sbab aku rase aku takde masalah bwh mate gelap..so no point la aku nak pkai.. tu bagi kepade en. kekasih sbab mate die cam panda..

yg atas ni sbahagian dr yg aku gune.. produk lengkap die pic kt bawah ni...

sumber : mr. google ;)

nak buktikan..ye laa..mane la ko nak caye kalau aku cakap gune air liur je.. ko mesti nak gamba gak..kalau ko nak lg senang jumpe je face to face..

sebelum


selepas (muke tanpe make-up ok)


jerawat dh kurang... liang2 pori pon dh kurang nampak.. dlu kalau kua malu je lau tak conteng muke, tepek bedak..sekarang tak pkai hape pon takpe... jerawat kat tepi2 dahi tu series memang hilang.. aku tak tipu.. cume skang ni je muke dh ade cendawan tumbuh balik.. masalah hormon.. period..takkan nak salahkan hormon plak kot..


ko nak info lagi psal product2 skinz infinite ni sile-sile la menjenguk ke sini
kalau rase2 nak cube silelah rajin2kan mencari produk ni kat kedai bhampiran..konpem ade la..
aku memang sgt syorkan.. sebab ko takkan rugi..
kalau ko taknak cube pon aku tak rugi ape...
ade i care????

Sunday, November 20, 2011

MISTERI UUM #part 1




saje letak tittle gempak. takdelah misteri mane pon..sbenanye nak menceritekan btape bsyukur dpt menghabiskan ijazah .. 3 taun teperap dlm hutan sintok.. memang best experience ever.. time study memang beshh sgt..ni pasni taktau la keje ape..huhu hokeiii..gamba yg 2nd tu sgt pelik ye tang kaki..sbb aku hitamkan kaki... giler!! kain teselak smpai lutut..rock gile aku jalan #tepanjatdekandepantu hahaha..sorry la..bg u all free show plak..dush!!! dush!!! kekadang bile tepikir balik uum..rindunyee la...sib baik aku ni dok sabah..maunye dok kedah tiap ari aku gi uum..macam2 kenangan kat situ.. n of coz aku rindukan amy,ana,mek dll.. pn faizah, haikal...rindu kat FE, dpp bank muamalat...

meh kite singkap kmbali detik2 mulenye aku bgelar pelajar universiti utara malaysia...

aku sebenarnye takdelah cam sesetengah yang lain yg bile kite sebut uum dorang angkat kening smbil bermonolog 'ape kejadahnye uum tu..' haa mesti ade kan camtu..sbb few months sbelum upu kua ade kawan aku yg psycho asyik sebut nak masuk uum..sbb ade sorg abang yang die kate kononye bf die tu bkas student uum..abg tu slalu la cite kat die uum tu besh la..ape la.. aku takdela tpengaruh ngan abg tu..infact aku boh ekonomi uum tu pilihan ke 5 tau 6 kot tak silap aku...dgn harapan aku dpt la samade upsi,ukm,usm ke..takdela nak expect aku dpt um..sbb stpm aku takde la ok sgt...takde A pun..tp still 3 pointer ke atas.. (oh ye..kawan kau (xnak mgaku kawan aku) yg psycho tu tak dpt masuk u..so die sgt truje aku dpt masuk sane n mintak tlg abg tu masukkan die sane..ko hengat abg tu PRO-canselor ke ko leh mintak tlg camtu.. kalau nak masuk berusaha la...)

hinggalaaa tak silap aku dlm ujung bulan 5 kot keputusan upu kua..aku tau je dh kua aku lari naik blik aku on pc ..doa2 smoge dpt kat sabah je (sebab ase tak ready lg nk bjauhan ngan family)..skali tu..mak aihhhh!!!!hujung dunia!!!!!!!!!!!!!!!! #sentapmak aku pon dok temangu..ase nak nangeh..sakit jantung...paru2 kejang...ok! dah lebih ..hihi pastu aku dok bepusing2 dlm blik tu..tepikir...camne nak bgtau mak ni..hmmm pastu aku panggil mak nek atas..mak nek dgn sudip skali..ngah masak kat dapo.. mak tanye dpt mane..aku kate uum..haaa kau..teduduk trus mak dpn pc tu..mak kate sintok???hujung dunia tu..apelah nasib ko dpt hujung dunia tu... pastu mak tanye..abehtu nak pegi ke tak... aku lg la blurr..aku kate ntah... pastu mak suh kol bgtau abah... aku dh menggeletar dh..dhla few days b4 aku dok sebok search citer antu uum..bongok!!!!hahahaha hantu nak balas dendam ke hape ni...


29 jun 2008
aku sampai kat dpp(dewan penginapan pelajar) bank muamalat.. 1st impression aku...apesal kolej penginapan ni tak cam kat upsi..waaa aku nak ade lift..hahaha lebih2 kau nok..aku g daftar kat dewan mawar amik kunci n smpat lg tengok2 sape roomate aku..tgok name je la.. aku try gak cari x classmate aku mase form 6..die masuk uum gak..tp mase tu aku x pasti die dpp mane... ghupenye..cess sbelah blik aku je..hahaha dh register,anta barang bagai...aku kua jap ngan mak abah...g bli brg2..aku x masuk pon blik aku..mak ngan abah je masuk letak brg aku..aku takot..malu..segan..sume ade..ye laa i kan pendiam,sopan...hahahaha #muntahijau dah bli sume brg mak n abah pon balik..aku tahan je air mate ni..buat2 ceria.. dorg balik je aku kemas brg2, tego2 roomate..pastu aku amik towel masuk blik air...bukak shower..smbil mandi smbil nangeh spuas ati..aku takot sbenanye nak idup sorg2 kat uum..aku dok sdapkan ati yg kakak aku ade kat upsi,,abg aku kat uitm perak..so nothing to b worry la...ok!!!bilik aku ade 4 org.. 1 penang, 1 perak, 1 ganu n 1 tu hakuu la..aku memule ghapat ngan dak perak..aimi a.k.a aie.. smpai teruje sbab kasut ktorang brand same.. cam bebudak ye aku.. "e'eh..kasut kite same laa wakkkk..." #muntahijaulagi hahahaha yang dak penang lak slalu g blik member die kat atas...dak ganu tu so-so je..kekadang ramah kekadang pelik.. hinggalah kami satu bilik kamceng.. n dak penang ni cakap memule die dpt tau rumet die dr sabah die gabra gak..die dok pikiaq bahase ape aku nk gune cakap ngan org sabah..die boleh lak pikir org sabah ni cakap bahase org asli #sentapmak... mangkuk hayun!!! org sabah cakap melayu la..tapi dlm loghat yang skema a.k.a bahasa baku.. tapi even aku dok sabah aku kat umah cakap smnjung..dh tbiase..abah aku org johor..mak pon ckap smnjung..haa so takdelah masalah communication bagai..cume ade base utare yg pelik2 gakla aku kurang paham.. aku akhirnye rapat ngan dak penang ngan ganu tu gak..kami betige gile2..suke blawak..tgok movie..happening la.. bulan pose g cafe sahur bertige..sbab dak perak taknak sahur..minum nestum je..aku plak perut tong air..haa.. same la ngan yg due lagi tu... haha bulan pose tu gak la abah aku blikan kete..sbb tak smpai ati nak biarkan aku menggunekan tenage empat kerat ni bjalan kaki memalam kalau ditinggalkan bas.. #sayangabah :)) pnah satu ari tu aku bjalan kaki ngan amy dari MALL ke dpp muamalat..lalu library ye..punye la takut yg amat..aku kol abah nangis2..pastu abah pon panik suru aku kol unit keselamatan la bagai..haha lawak lak lau ingat balik..manjenye laa..anak sapooo la ni..hahaha sib baik la abg kete sapu yg anta awal2 sbelum tu kol tanye ade bas tak..die soh tgu kat bus stop dkg3.. syukran ya Allah.. abah ade dtg mlawat gak sbelum kete smpai..abah anta basikal ngan laptop..banyaknye abah bg kat aku.. hmm.. terima kasih abah n mak..terima kasih ya Allah..

sepanjang sem 1 takde la banyak yg blaku..cume bende2 bese je...yg nak di highlight pun kes amy n dak ganu betekak.. sbab amy dok ajak die ni g pc fair..n dak ganu ni tetibe teriak kat dkg yg ramai org tu die taknak pg..eeee psychonye ko.. amy pun bengangla ..kalau taknak pegi dhla..jgn nak teriak2.. pastu dorg gaduh tak betegur..aku lak cm org tengah..aku nasihatkan amy spaye takyah amik ati ngat kat ganu tu.. plus die kan anak yatim.. aku tau kalau aku ckap kat ganu die for sure tak makan saman.. aku namekan die ganu je la..sbab die dr ganu..haha tak bek plak nak ltak name betul.. haa satu lagi kes yg penting mase sem 1..dak ganu ni dok ngadu kat haku die kne paw..duit die rm200 kne rampas oleh dak india..die mase tu ngan sorg agi dak laki melayu, nizam...nizam ni pun kne paw gak.. so si ganu ngan nizam ni asyikla jumpe kaunselor gamaknye..

banyak lagi sebenanye cite pasal dak ganu ni..sbab die psycho k.. tapi tu aku cite nanti dlm part II..

mase sem 1 ni aku, amy n ana satu blik kat dpp eon ntuk kursus base english..wat time cuti semester.. sjak tu la aku rapat ngan ana..ade satu kes tu aku ngan ana tepakse betowel lalu tepi cafe eon sbab nak amik kunci dr member..hostel kolej eon ni pecah2..so blok a ujung sni..blok b ujung sane..haa lebih kurang gitu la.. al-kisahnye amy g mandi dlu..die smpat cakap "jgn lupe kunci kalau nak kua nanti"..so aku n ana pun pastu capai towel nak mandi..sbelom kua aku pon kunci la pintu..ghupenye yg cube ditekankan amy jgn lupe bawa kunci!!!! #cessbedabah aku n ana plak dok engat amy ni dh bawa kunci ..kunci ade satu je..n tombol sgt kuat..takleh nak buka..tepuk dahi la kitorg betige..ade rase tepuk dahi kat dinding gak mase tu..hampeh tol..so kitorng ni memikir la kat tepi tu.. kunci satu lagi member aku pegang..die dok kat blok sbelah cafe..make tepakse la aku n ana pg..sbb amy cume bkemban ngan towel...aku n ana plak pkai baju tapi selua tarak..so balut gune towel..n aku amik towel kecik tutup muke n rambut kami pon lalu la sbelah cafe tu...yg pekerja cafe dok phewittt2.. biol agaknye kpale hotak dorg..org pkai camni selekeh pun ko nak ngurat...bongok...

mase kat kolej eon ni gakla kami betige mendengar bunyi bas yang angkerrrrr tu... kan ade misteri bunyi bus uzur dalam uum tu... memule amy yg 1st dengo..die tbangun malam2 n denga bunyi bus seolah2 bus tu tgh mnangung muatan yg penuh langgar bendul jalan..die pon pe lagi...dari tido paling ujung trus die melompat ke tengah (kami rapatkan due katil single,,aku kat tengah..ana n amy kat tepi..haruslah yang manje ditengah..miawwww...haha) ...aku lak bangun subuh je rase sgt angkerrr sbab tekejut tgok aku kat tepi ,amy kat tgh..hahaha sok malamnye jam 11 lebih cam tu kami betige dgr lagi bunyi yg same..so aku dgn yakinnye belari ke tingkap nak tgok ape..berani kau nyah!!!haha..aku dh lupe ...ape yg aku nampak..lupe...lupe!!!! ohhh lupe..aku makan semut ptg tadi #cessbedebah tu blum lagi kes aku mintak amy teman aku g mlabur..tandas kolej eon ni agak uzur n scary..cam tandas citer hantu korea k... ngam2 je aku abeh mbuang,aku cuci tgn tup2 blackout...haaa menggelabah trus aku n amy..siap bepeluk2 dlm toilet..aku peluk amy kaw2 punye..haaa


k laa..sambung nanti dlm part II

Sunday, November 13, 2011

di tepi pantai yang indah :))


sejak dulu saye memang suke pantai..tak suke nak mandi-mande sebenanye..sbb leceh..dah basah nak salin tu salin ni...ye laa..pompuan..banyak sgt nak di salinnye..kalau ko laki pe de hal..ko mandi je pkai swim trunk(kalau ko tak malu laa...)..kalau pompuan i mean yg muslimah laa..takkan ko nak mandi pkai bikini plak kan..(yang memang ade tu no komen laa...)..

balik kpd cite asal..saye sebenonye suke jalan2 tepi pantai..tgok gelagat family beriadah..tgok pemandangan..kutip siput..n yg paling penting haruslah snap-snap..hee kalau nak mandi tu mmg jauh bebeno laa..saye ade sejenis perasaan fobia ngan air..taktau laa ade bad experience ke mase kecik dlu ke ape..seingatnye takde laa..cume kekadang tu terpike(fikir) 'lau tetibe ade ombak beso tarik masuk laut dalam cammane..haa dh la tak gheti beghenang..ditambah lagi ngan berat badan y takkan membantu..hahahaha

last week sempat lari jap g jeti dalam ums tu..saje bawe kazen n her gang nak tgok jeti tu..pastu masuk lak kat kwsan pantai tu..memang besh aa...cume tak sukenye 5 minit kat pantai muke dah cam udang hokeii..tebako...

n semalam lak g pantai kenangan kat bongawan..actually mak ade urusan kat situ..so saye n anak buah amik peluang main pasir,,makan megi..MEGGI?????ha'aaa..banyak2 gerai kat situ ade due gerai je y buka..satu gerai tu mmg takde stok makanan langsung..yg satu agi cume ade meggi..gare2 ainul memang stok kalau kua je nak makan lua haa kne laa tutup mulut die tu ngan meggi..meggi pun ko leh ade slera nak makan tepi pantai..angin dh laa kuat gile..



gambar pantai n jeti dalam kawasan UMS..



pantai kenangan,bongawan

cantik tak pantai kenangan ni..sgt2 besh hokeiii..mase ni org pun tak ramai ag..yelaaa..
jam 2 ptg kot..hahahaha

haaa ni laa budak y nak makan meggi tu...

smentare tgu meggi siap kite gambo dlu... cam singe dah ko ainul...ish2

end.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...